top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Furuset med seier i serieåpningen i Trondheim

Furuset tok sesongens første seier i Leangen Arena når de slo Nidaros 5-2


Det var serieåpning for lagene i Leangen Arena i ettermiddag der hvor Nidaros med Henrik Ratejczak som trener for første gang møtte "nye" Furuset som kom med fire fulle rekker og flere nye spillere. Blant annet har Sofie Fjellvang, Pia Løschbrandt, Emilioe Jensen, Tuva Mikkelsen og Isabel Walberg meldt overgang til klubben for å nevne noen.


I ettermiddagens kamp var den første perioden som var den mest innholdsrike der hvor det antatt beste laget Furuset åpnet oppskriftsmessig med å lede hele 3-0 etter drøye 9 minutter og dra trodde nok de fleste alt løpet var kjørt. Nidaros kom imidlertid tilbake i undertall og reduserer til 1-3 ved Selma Matheson og holder trønderne inne i matchen.


Men kampens beste spiller Isabel Walberg ville det annerledes og puttet likegodt sitt tredje mål i perioden til 4-1 for Furuset før Nidaros putter på ytterligere en scoring før periodeslutt slik at det stod 2-4 til pause.


Nidaros med bare sine 10 utespillere kjempet godt kampen gjennom og holdt følge med Furusets sine fire rekker resten av kampen. Riktignok scorer Furuset en gang til med en scoring signert av Sandra Christoffersen til 5-2 og det blir også sluttresultatet etter at den tredje og siste perioden ender uten scoringer. Skuddene ender med 31-23 til Furuset og de tar dermed seieren i den første av to oppgjør denne helgen.

Etter kampen var det en fornøyd hamarsing Isabel Walberg med sitt hattrick i kampen.


- Det var gøy, tre pinner på 15 minutter ikke vanlig kost for meg. Jeg tar det jeg får og er kjempefornøyd, jeg synes laget stepper opp og vi kjører på fire rekker og sliter dem ut ganske tidlig i matchen. Jeg føler at vi har et solid overtak på dem særlig offensivt og så er det definitivt noe defensivt vi spå jobbe med men det er lett å fikse på, sier Walberg til Hockey4You etter kampen i Leangen Arena.


Selv har hun flyttet til Oslo for å studere og byttet ut Storhamar med Furuset før denne sesongen, noe som hun uttrykker at det er et valg hun er tilfreds med.


- Veldig flott tilbud, kjempebra trenere, kjempebra treningstider og kjempebra team som gjør det proft for oss. Vi får det meste fiksa, sier hun.


Til å være den første kampen er hun også fornøyd med gjennomføringen av kampen av laget.


- Absolutt, vi har et nytt lag i år og jeg tror vi kan bite godt fra oss i toppen. Jeg forventer at kampen i morgen blir enda tøffere for vi veit at Nidaros er et skøytesterkt lag så vi forventer det samme eller hardere motstand i morgen. Men vi er klare for det og tar den utfordringen på strak arm og skal ha med oss 6 poeng, avslutter hun.


Nidaros har fått en ny trener i Henrik Ratejczak som la opp som spiller for A-laget etter forrige sesong og synes det er spennende å kunne fortsette innenfor hockeyen, denne gang som trener for klubbens kvinnelag.


- Jeg ser at det er potensiale i kvinnehockeyen i Trondheim og veldig spennende med det å jobbe med mennesker. Så fikk jeg en mulighet til å ta damelaget og da var det bare til å gjøre det 100%, sier Nidaros-trener Ratejczak.- Din første kamp som trener, hvordan var det?


- Det er ikke noe annerledes uansett om man er spiller eller trener, det var godt å komme i gang. Fint å se på jentene spille hockey og gi 100% og akkurat nå som vi er så få så kan jeg ikke kreve noe annet enn det, forteller han.

Han fortsetter:


- Vi spiller våres spill og har trent med to rekker på treningene og jentene er godt trent. Vi er få og så enkelt er det men det er deilig å se at vi også klarer å henge med. Det var spennende å se nivået våres der hvor vi ikke har spilt noen treningskamper eller noen ting, avslutter han.


Det er nytt oppgjør mellom lagene i morgen kl. 09.45 i Leangen Arena. I dagens øvrige oppgjør vant Lillehammer 6-1 over Bergen i Eidsiva Arena.


Comments


bottom of page