top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Fredrik Johansson om Stjernen-overgangen: - Føler ikke noe press

Klubben hadde gode resultater fra forrige sesong og avsluttet med semifinaler men den nyansatte Stjernen-treneren føler ikke noe press fra omgivelsene av den grunn

Foto: H4Y / OCN


Etter en god stund ble omsider Fredrik Johansson (52) klar for Fredrikstad-klubben Stjernen og er allerede klar for å ta fatt på nye oppgaver denne uken. Stjernen har med det fått inn en svært erfaren trener med sine 25 års bakgrunn som trener på ulike nivåer i Sverige. Dette er hans første jobb i utlandet og vi møtte en avslappet Johansson på Hvaler i sommer hvor han ble kjent med noen av sponsorene for første gang. Overgangen tok litt tid siden 52-åringen hadde kontrakt med Halmstad Hammers.


- Ja, det var litt fram og tilbake der, litt situasjonen i Halmstad og smådetaljer før vi ble enige og ikke minst det at jeg kunne si ja også. Men vi kom til en beslutning her å kunne slå til, sier Johansson til Hockey4You.


Johansson var sterkt ønsket med videre og sier på sine hjemmesider at de vil følge han og Stjernen i Norge og ikke minst takke for han innsats enn så lenge. Den svenske treneren har vært i klubben i 6 år og har gjort et stort avtrykk i klubben der hvor de siste tre årene har vært et topplag i HockeyEttan.


- I forrige sesong startet vi dårlig men vi hadde mye skader og sykdom så vi fikk alt til å stemme men så fikk vi sammen gruppen til jul og jeg synes vi hadde en fantastisk gruppe og lag. Det er det som er min styrke det å gå inn å bygge lag som jeg liker å gjøre, sier Johansson.


- Merker du at du får et visst press på deg som Stjernen-trener etter hva de presterte forrige sesong?


- Nei, jeg ser det ikke slik. Jeg ser på det som en fantastisk og herlig utfordring. Det er klart at alle lag vil vinne, det er det samme om det er HockeyEttan eller HockeyAllsvenskan så vil alle lag vinne og ligge helt i toppen - det har jeg levd med i alle år. Jeg kjenner ikke noe større press men føler heller at det er en fantastisk god utfordring å komme til Stjernen og Fredrikstad, sier 52-åringen.

- Hva er dine tanker om det å satse på de yngre spillerne i klubben?


- Det er bare å se på den tiden jeg har vært i Halmstad så har jeg tatt opp veldig mange juniorer under hele min tid i Halmstad. Et år trodde jeg vi hadde oppe 15 juniorer, er dem tilstrekkelig bra så er det dem med. Men de må også forstå at det er et lite steg til Fjordkraft-ligaen kontra juniorhockeyen. Men vil dem bare være med å vise seg fram, ta del og utvikle seg selv så ser jeg ingen hinder i det, forteller den engasjerte treneren og fortsetter:


- Man må også forstå at det er en toppliga, forstår gutta det og vil det, vil lære seg, vil utvikles og vil høre? Jeg pleier å si det at et talent ikke alltid bare er en som kjempeflink til å drible eller går fort på skøyter. Et talent for meg er holdning, respekt og ydmykhet. Det er de sakene som er viktige for meg å ha det der og vite hva som kreves for å ta det neste steget, forklarer Johansson.


På samme sponsortreff var også fjorårets spiller av supporterne, Filip Gunnarsson, han har fått et godt inntrykk av sine nye trener.


- Det er bra, jeg har bare truffet han i en time her men han har gjort et bra inntrykk på det lille jeg har hørt av han. Han har jo vært i Halmstad i mange år og i samme lag, det tyder jo på at han har gjort et bra jobb der ellers så er du ikke i samme lag i 6 år. Så får vi håpe at vi kan få det til med han i Stjernen, det får tiden vise, sier Gunnarsson.


Hele intervjuet med Filip Gunnarsson finner du i videoen under:


Stjernens første treningskamper er mot Frisk Asker i Varner Arena lørdag 13 .august kl. 15.00.

Serieåpning er hjemme mot Storhamar 10. september kl. 16.00.

Se hele intervjuet med Fredrik Johansson i videoen under:


Comments


bottom of page