top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Fransson-trippel hjalp Bergen til seier i Oslo

Det ble Lukas Fransson sin kveld etter at han gjorde hattrick mot Hasle-Løren, alle i første periode noe som gjorde at Bergen kunne ta med seg tre viktige poeng

Foto: H4Y / OCN


Bergen kom til Oslo med nyervervelsen Isac Enmarker fra Gjøvik som startet kampen i førsterekka sammen med Lukas Fransson og Philip Åman. Og kampen startet friskt fra Bergens sin side hvor de ledet 2-0 før det hadde gått syv minutter av første perioden. Det var spesielt den nevnte nykomponerte førsterekka for Bergen som var toneangivende og noterte seg for tre mål i første periode. Alle målene signert av svenske Lukas Fransson. Det var en periode som bølget fram og tilbake og Hasle-Løren fikk sine sjanser også der hvor blant annet Rasmus Forsberg scoret sitt første mål for sesongen og så tydelig lettet ut etter å ha satt pucken i nota bak Albin Mörck.

På slutten av perioden skapte Hasle-Løren et sterkt press på Bergen-målet og var nære ved å score flere ganger uten resultat. Lagene gikk til pause med 2-4 og skuddene 12-14 der hvor også toppscorer Philip Larsson var fraværende for hjemmelaget.


Den andre perioden var best sett med Hasle-øyne hvor de tok et initiativ i kampen og skapte flere gode sjanser. Det skulle betale seg etter drøyt 11 minutter hvor Rolf Thomas Aastad satt 3-4 for hjemmelaget og med skapte en nerve i kampen innenfor tredje periode. Mot slutten av perioden var det derimot Bergen som kanskje var hakket hvassere enn hjemmelaget uten at man klarte å sette noen mål i perioden. Skudd 17-12. Etter en knallåpning av Bergen så virket det som at laget slapp seg noe ned og Hasle-Løren kunne komme tilbake inn i kampen og for Bergens del ble det en unødvendig jevn match som de i utgangspunktet kunne ha avgjort på et tidligere tidspunkt. Den siste perioden ble en jevn affære uten at man kan kalle det en velspilt match. Kaptein Joachim Jensen punkterer kampen med 5-3 for Bergen etter å kommet rett fra utvisningsboksen og kommer på en kontring mot Hasle-målet og setter pucken i kassa. To skuddvillige lag der hvor skuddene ender 41-40 i Bergens favør.

- Det var kanskje ikke den beste matchen spillemessig, vi var nok litt slurvete foran mål og fikk ikke ned pucken alltid. En helt OK match men vi kan bedre enn det her, sier tremåls-scorer Lukas Fransson etter kampslutt.


- Men det ble hattrick på deg?


- Ja, det er ikke hver dag man gjør det så det er alltid kult og ikke minst fine pasninger. Det gir jo selvtillit når man scorer tre mål så det er kult.


Fransson har fått tillit i førsterekka av trener Christer Dreberg og har gjort sine saker bra så langt i Bergen-trøya. Med kampen i kveld står 22-åringen med seks mål og 4 assist på 9 kamper som må betraktes som godkjent ut i fra hvor på tabellen Bergen står for øyeblikket.


- Ja, jeg føler at jeg har blitt tatt godt i mot her i Bergen og det har vært en kul tid i klubben så langt, sier han.

Selv er dette bare den tredje seieren for klubben etter at man har vært ekstremt ineffektive så langt, blant annet mot Lørenskog sist der hvor Bergen hadde 21-2 i skudd i siste periode men tapte kampen 1-0. Det har vært et tema innad i laget og som man har prøvd å jobbe med.


- Vi har snakket på treningene i løpet av uken at vi skal være mer skarpere og sette sjansene våre. Vi har vært ineffektive og kanskje vært det som har gjort at vi ikke har fått med oss poengene. Det har vært frustrerende når man skaper mye men ikke gjør mål.


- Føler dere at dere er bedre enn dere har fått vist til nå?


- Jeg synes vi kan bedre enn hva vi spiller i dag. Vi så jo første helgen mot Nidaros da synes jeg vi var som best. Vi trua dem mye i de matchene, skapte mye og var tettere i defensiven så jeg synes vi var mye bedre der enn hva vi viste i dag, avslutter Fransson til Hockey4You.


Isac Enmarker debuterte for Bergen etter overgangen fra Gjøvik

En kanskje litt overraskende overgang for mange var Isac Enmarker som ble klar for Bergen før kveldens kamp. 21-åringen snittet poeng pr. match for Gjøvik forrige sesong men var ikke fornøyd med sin rolle under trener Mikael Zettergren og valgte å forlate klubben i forrige uke. Samtidig var Bergen kjapt ute siden de mistet Adrian Wingerli til Hasle-Løren og hadde en importplass ledig og lot seg ikke be to ganger når Enmarker ble ledig på markedet.

- Ja, det var vel ikke det jeg trodde skulle skje når sesongen begynte men jeg fikk ikke den starten jeg ville med Gjøvik og det låste seg litt. Jeg kom litt ned i hierarkiet og fikk ikke ut det jeg ville så da kjenner jeg at jeg skulle kunne ha en nystart, sier Enmarker.


Gjøvik forsterket denne sesongen med både Lauri Nevala og William Halldén som nok er hakket hvassere enn Isac Enmarker og har på bakgrunn av det fått en mindre rolle under årets nye trener Mikael Zettergren. Dette på tross av at Enmarker hadde 29 poeng på 30 matcher for Gjøvik forrige sesong og ble lagets toppscorer.


- Forrige sesong kom jeg inn som en junior hvor det gikk så der i begynnelsen. Men så vokste jeg inn i rollen under sesongen og det gikk veldig bra fra november og utover. Jeg fortsatte likedan denne sesongen men det låste seg i spillet. Jeg vet ikke helt hva som skjedde men det var et nytt spillesystem også så det kanskje ikke passet meg, sier Enmarker til Hockey4You etter Bergen-seieren og fortsetter:


- Ikke noe vondt om Gjøvik eller Mikael Zettergren men jeg tror ikke det passet meg. Jeg ville være mer delaktig og mer ledende spiller enn det jeg var.

Og i dagens kamp mot Hasle-Løren gikk Enmarker rett inn i første rekka sammen med Lukas Fransson og Philip Åman og 21-åringen noterte seg for to nye poeng.


- Vi fant kjemien med hverandre allerede på treningen så det viser vi her i dag synes jeg. Viktig med tre poeng her og vinner vi i morgen så er vi i kapp med de øvrige lagene i ligaen, avslutter Enmarker.

Kommentit


bottom of page