top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Et varselskudd inn mot OL-kvalifiseringen

Norge tapte 0-3 i den andre kampen mot Sverige i Falun i kveld men kunne allikevel gå av isen med hevet hode etter en formidabel innsats

Foto: IMAGO / GEPA pictures


Det var et norsk lag som var mye mer på høyde med Sverige i kveld enn hva man kunne se på søndag hvor Sverige dominerte kampen fullstendig. De norske jentene viste mye mindre respekt og hadde flere store sjanser til å kunne score mål samtidig som Ena Nystrøm strålte i det norske målet. Det gjorde at man klarte å holde et antatt mye bedre svensk lag i sjakk de første 2 periodene av kampen. Men med to store forsvarsfeil gjorde at det svenske laget klarte å sette pucken i kassa og etter scoringer fra Ebba Berglund, Maja Nylén-Persson og Lisa Johansson i powerplay så vinner Sverige 3-0 over Norge i kveldens kamp. Skuddene med 41-21 til svenskene og Ena Nystrøm med 92,6 %.


- Det som er helt sikkert er at vi er altfor respektfulle i den første kampen mot dem. Vi gir dem altfor stor respekt, det er store avstander og gir dem muligheten til å styre kampen akkurat som de vil så inn mot kampen i dag så pratet vi mye om det med respekten og at vi må stole mer på hverandre og egne ferdigheter, sier landslagssjef Thomas Pettersen og fortsetter:

I dag er vi mye tettere og nærmere, vi holder mer på pucken når vi får sjansen som gjør at Sverige blir litt mindre og smalere i spillet sitt og de første to periodene så er det en jevn kamp.

- Er det slik at du trudde dette kunne gå veien?


- Ja, det hadde jeg trua på hele veien inn. Vi gjør to feil på to bytt og det er alt som skal til.


- Men vi møter et antatt bedre lag som vi spiller jevnt med?


- Ja, det er det. Det var et stort løft for oss. Nå må vi bare fortsette å bygge videre på dette og få spillerne i gang i seriene sine. Så må dem utvikle seg, jobbe videre i klubbene sine, komme tilbake og prestere. Det er i klubben du utvikles og på landslaget du må prestere.


OL-kvalifiseringen er i november og skal spilles i Tsjekkia. Der møter vi nettopp Tsjekkia og Ungarn samt vinner av en prekvalifiseringsgruppe som spilles i oktober. Tsjekkia er antatt den tøffeste motstanderen i gruppa mens Ungarn spiller jevnt med det norske laget. Pettersen har tro på at det norske laget kan vinne gruppa og kvalifisere seg til OL i Bejing i februar. - Vi har relative store sjanser, sist gang vi møtte Tsjekkia så vant vi 2-1 tror jeg. Ungarn kjenner vi godt og som vi har møtt mange ganger. Vi er veldig jevne. Tsjekkia har enkeltspillere som er veldig gode men et lag vi har spilt tett med før så det er utrolig jevnt og vil bli utrolig spennende, avslutter Pettersen til Hockey4You.


Foto Thomas Pettersen: Bildbyrån

Komentáře


bottom of page