top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Endringer i Narvik foran neste sesong

Det var mange skuffede Narvik-fans som fikk oppleve at klubben tapte på målstreken i kampen om opprykket. Nå blir det endringer i klubben både på spillersiden og i styret til neste sesong

Foto: H4Y / OCN


Narvik satset stort i forrige sesong og hadde budsjett som et Fjordkraft-liga lag i 1. divisjon. Det gjorde selvfølgelig at laget i fra kalde nord tapte kun 5 av det 29 kampene de spilte og vant ligaen med 7 poeng med en kamp mindre spilt. I kvaliken til Fjordkraft-ligaen tapte de med minste mulige margin og måtte se seg spille i 1. divisjon også neste sesong. Sportssjef André Lysenstøen forteller om en god og tøff evalueringsprosess i Narvik etter at laget ikke maktet å kvalifisere seg til det øverste nivået.

- Ja, vi har gått gjennom en skikkelig runde, det har vi jo. Det lå litt i korta at vi hadde muligheten til å øke vårt budsjett og satsingen vår hvis vi hadde rykket opp mens når vi ikke gjorde det så har vi noen sponsorkontrakter som sier at vi må snakke med dem etter sesongen. Det er ikke noen tvil om at denne sesongen har kosta oss en del, det har vært avlyste kamper på hjemmebane, ikke minst. Dessuten har det vært mye spekulasjoner på flybilletter som har gjort at ting har vært mye dyrere enn ønsket så det er ikke noen tvil om at denne sesongen her har kostet for Narvik Ishockey, forklarer sportssjef Lysenstøen.


Derimot så blir det ikke blodrøde tall i regnskapet når årsmøtet bankes gjennom i dag men det er ventet et underskudd på kr 129 000,- som følge av en del uforutsette kostnader for klubben i sesongen som har vært. Forandringer blir det også på spillersiden - Jeppe Meyer med sine 27 mål fra backplass har allerede reist til Lillehammer mens sportssjefen er i samtaler med "halve laget" denne helgen om fortsettelse neste sesong. Mange av spillerne har opsjoner men det er fortsatt uvisst hvem som velger å bli med laget videre. Dessuten kan Lysenstøen opplyse om at det er naturlige avganger der hvor spillere har gjort en veldig god sesong og går til en høyere liga.

Hovedtrener Mikael Kvarnström er på utgående kontrakt og det er ikke tatt noen endelige avgjørelse på veien videre mellom klubb og trener. Etter hva Hockey4You erfarer så har både klubb og trener sondert sine egne terreng uten at det er oppgitt som dramatisk av den grunn.


Fornøyde med sesongen men skuffet over manglende opprykk

Sportssjefen medgir at hele klubben ble skuffet over at de ikke klarte opprykket som var det store målet samtidig som man var fornøyde med sesongen sett over ett.


- Når vi var i den fasen hvor vi er nære som vi blir da, vi hadde vært sett på som geniale hvis vi hadde rykket opp for det hadde vært dritbra mens nå rykket vi ikke opp og da føles det litt ut som en skuffelse og skuffelse er det jo. Vi er fornøyde med sesongen totalt sett men målet var opprykk og det klarte vi ikke. Alt i alt så så er det utrolig surt, sier Lysenstøen.


Flere stilte spørsmålstegn ved laget innsats i nøkkelmatchen mot Manglerud Star i kvaliken. Etter at nordlendingene slo Grüner på hjemmebane med 5-0, kunne de sikre opprykket ved å slå Manglerud Star på bortebane to dager senere. Men Narvik tapte kampen hele 7-3, men Lysenstøen avfeier at laget hadde feil innstilling i forhold til at de trodde de var bedre enn de var etter seieren over Grüner.

- Kan godt hende at folk trodde at vi var det men vi var ikke med fra start, det handler ikke om at vi var "verdensmestere" men heller om nerver. Vant vi den matchen så hadde vi vært klare men så gikk det skikkelig gærnt og helt motsatt vei. Vi henger ikke sammen fra start - vi klarte ikke å spille rett og slett. Det ble for mye på spill i den kampen, sier 33-åringen.


Selv om Narvik ikke rykket opp så mener sportssjefen at gapet mellom divisjonene ikke er så store som man skal ha det til hvis man ser på de aller beste lagene i 1. divisjon. Men han medgir at det er et gap i 1. divisjon mellom de aller beste og nest beste.

- Jeg føler at hockeymessig så var vi bedre enn Grüner, dem hadde en bra Papillon i den første matchen. Jeg synes det er så tilfeldigheter da, hvis man ser lag tre og fire i 1. divisjon så er gapet stort ned til dem, det er det absolutt. Men det kommer jo av at Fjordkraft-liga lagene fikk spilt nesten alle kampene i år, vi spilte ikke 30 matcher en gang. Når de har det trykket der oppe så er det stor forskjell å møte Stavanger Oilers og bli utvikla og utfordra på det enn å møte Haugesund som vi vant tosifra mot, det gjør noe med spillerne. Samtidig så mener jeg at Nidaros og Gjøvik spiller ålreit hockey men det er jo selvfølgelig et lite hakk opp her.


Nidaros kan bli farlig

33-åringen ble sett på den viktigste signeringen i klubben når han tilsluttet seg Narvik forrige sesong og går løs på sin andre sesong av sin to-års kontrakt med klubben. Han forteller at det blir mindre penger å hente spillere for men vil ikke høre snakk om at man satser mindre av den grunn. Han mener videre at man må se opp for Nidaros og at de fort seiler opp som en av de to beste neste sesong.

- Litt mindre blir det men satsinga blir den samme for nå har vi bedre tid. Jeg vil si at satsingen er den samme men at konkurransen blir tøffere selvfølgelig når du ser hvordan Nidaros signerer nå. Jordan George er en kjempesignering i 1. divisjon det, dem er jo heldig som har en amerikansk spiller som har en kjæreste i fra Trondheim fra forrige gang han spilte der så da har dem fått en gavepakke tilbake og det er jo deres lykke for å si det sånn. Jeg synes jo helt ærlig at det er bra at 1. divisjon blir mer attraktivt og Trondheim er jo vel unt å ha et lag i Eliteserien etter min mening.


Videre lot sportssjefen seg imponere av trønderne av deres spill på slutten av sesongen.


- Ja, jeg synes de spilte mer og mer som et eliteserielag utover sesongen, jeg synes dem rett og slett var et veldig bra lag på slutten. Hadde dem fått inn noen kvalitetsspillere til så hadde dem vært helt oppe i toppen av 1. divisjon i år men dem starta jo skeivt ut.

Foto Nidaros: SJ Photo


- Dem har jo en talentfull stamme i laget, hvordan ser du på deres sjanser neste sesong med re-signeringen av Bodini og signeringen av George?


- Jeg tror at vi ser dem på topp 3 i år, uansett. Kanskje til og med topp 2 men jeg synes jo på en måte at vi vet ca hva Comet har å by på, det er litt avhengig av hva deres importer gjør. Så vet vi ikke hva Lørenskog finner på heller så det er jo på en måte en firer der som kommer til å krige bra oppe i toppen der tenker jeg og så er jeg litt spent på hva Gjøvik kommer med da, forteller Lysenstøen.


Terje Ferhagen ferdig som styreleder

Under årsmøte i dag så vil styreleder Terje Ferhagen fratre sin rolle i Narvik med bakgrunn i høyt arbeidspress både i sivil jobb men også i Narvik. Det var Fremover som meldte om dette først. Styrelederen har vært gjennom tøffe tider hvor Narvik rykket ned med påfølgende rettsak mot Norges Ishockeyforbund. I tillegg hadde de økonomiske utfordringer som følge av korona forrige sesong der hvor styret lånte og betalte fra egen lomme for å dekke lønn til ansatte i en krevende tid. I tillegg klarte man ikke hovedmålet med å rykke opp.

Sportssjef Lysenstøen er avventende til hvem som blir styreleder og hvilken retning klubben har tenkt til å ta videre.

- Retningen er ikke satt på en måte, det er den ikke. Narvik er ikke større enn det det er sånn at hvem det blir må vi vente til etter årsmøtet. At vi har satt en vei har vi jo allerede gjort men vi kommer til å bruke litt mer tid og energi på ungdomsavdelingen vår, det skal vi og må vi gjøre, avslutter Lysenstøen til Hockey4You.

Comments


bottom of page