top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

En kvartfinale mot Sverige i et fullsatt Scandinavium trolig i potten med seier i dag

Det vil etter alle solemerker være sannsynlig at Sverige vil være motstander i kvartfinalen hvis Norge vinner etter full tid mot Sveits i kveld. Det er en inspirasjon i seg sjøl forteller laget etter dagens lette treningsøkt


Foto: H4Y / OCN


Forutsetningene kunne ikke ha vært bedre for det norske laget der hvor alt ligger i deres hender med å vinne over Sveits i dagens kamp. Da vil målet om kvartfinale være nådd og man sikrer seg en plass i neste års VM i Ottawa, Canada samt at man trolig får møte Sverige i et fullsatt Scandinavium med 12 000 tilskuere.


Et Sveits-lag som spilte veldig godt mot tabell-ener Slovakia og holdt de til 0-1 til tampen av matchen men slapp inn to mål i åpen kasse, samtidig ble de slaktet av USA og tapte 3-11. Men som lag er de ranket over Norge i turneringen og er favoritter til å vinne matchen som starter kl. 17:00 i dag.


Assisterende kaptein Tobias Bjercke Larsen gleder seg til dagens kamp og er fullt klar over hva som ligger i potten ved en eventuelt seier.


- Absolutt, det er den matchen her vi så for at vi har en veldig god sjanse mot, og mer motivasjon å møte Sverige i en kvartfinale - det bli ikke bedre enn det, sier han etter dagens morgentrening i Frölundaborg.


Han trekker også fram den gode prestasjonen i den tredje perioden mot Slovakia i går at de kan hamle opp med de beste lagene hvis de vil. Etter det Hockey4You erfarer skal kaptein Johannes Løkkeberg ha vært veldig klar og tydelig ovenfor laget og preppet troppen i den andre periodepausen der hvor Norge lå under 1-7. Norge kom tilbake og vant perioden 3-1.


- Vi tror vi har gode muligheter om vi klarer å spille 60 minutter mot sveitserne. Vi har et veldig bra lag på papiret og vi viser i deler av den tredje perioden i går også at vi klarer å score mål og varte opp mot de beste spillerne i verden, sier Bjercke-Larsen.


Stensrud tilbake mens én spiller er suspendert

Førstemålvakt Markus Stensrud fikk hvile i den bortimot betydningsløse kampen mot Slovakia men er tilbake igjen i kassa i kveldens kamp. Derimot er Alieu Bah suspendert i én kamp etter at han fikk en 2 minutter for charging midtveis i kampen i går. Det har man sett på video i etterkant og Bah ble kalt inn til høring i går kveld hvor han la seg flat etter at videobildene viste en albue i ansiktet. Dermed ble han suspendert av IIHF for én kamp.Hovedtrener Christer Nylund mener det er en stor dag for norsk ishockey om det norske laget skulle overraske og nå en kvartfinale i VM.- Ja, vi snakket med gutta i garderoben om at dette kan bli en historisk dag for norsk ishockey og at man er stolt av å kunne få vøre med på det. Men så er det selvfølgelig jobben som må gjøres og det vanskeligste som gjenstår, sier Nylund.


Og han innrømmer videre at det er satt opp bilder av den gule supportveggen og Scandinavium i garderoben som en inspirasjon for dagens kamp for å kunne slå Sveits der hvor det trolig ligger en kvartfinalebillett mot Sverige i en utsolgt arena.


- Ja, gutta har det bildet klart og hva som venter og det er veldig inspirerende å se fram mot en kamp i Scandinavium og en kvartfinale men det er som sagt en stor jobb som skal gjøres først og vi har fullt fokus på det, forteller Nylund videre.


Norge har vært altfor dårlige i special teams så langt i VM og det er noen Nylund blant annet viet hele dagens trening til for å kunne bli bedre.- Vi er underdogs, det er ikke noe snakk om det. Vi må være disiplinerte og begynner der, vi har tatt altfor mange dumme utvisninger. Vi må bli bedre på special teams for det må fungere i dag. Og så tror jeg Sveits spiller et veldig tight forsvarsspill hvilket kan gi oss litt mer rom hvis vi flytter pucken kjapt. Forventer meg å få inn en del backskudd inn på mål og med litt trafikk som jeg tror kan bli en viktig greie. Men det handler også om å være skøytesterk og være god i duellspillet som jeg synes vi har vært litt for dårlige på, avslutter han.


Kampen mellom Sveits og Norge starter kl. 17:00 og vises på TV2 Play.


Se hele intervjuet med Tobias Bjercke Larsen og Christer Nylund i videoen under:Comments


bottom of page