top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Emil Buskoven: Den vanskelige avgjørelsen

Klubben ønsket han tilbake i Fredrikstad, men spilletiden i Halmstad gjorde at Buskoven ønsket å fortsette i Sverige

Foto: H4Y / OCN


For det skulle ende med at Buskoven som var ønsket hjem fra lån til Fredrikstad, ble igjen i Sverige og topplaget Halmstad Hammers i HockeyEttan. For det svenske laget topper divisjonen og ligger an til å komme til kvartfinalespill for å kunne kjempe om opprykk til HockeyAllsvenskan. Grunnserien gikk heller dårlig for laget men har absolutt tatt opp hanskene etter at de startet vårserien. Lagets kaptein er tidligere Sparta-spiller Robin Dahse og er også toppscorer i divisjonen. Nylig hentet de også Darby Llewellyn fra Narvik som en forsterkning inn mot kvaliken.


Byen er litt mindre enn Fredrikstad med sine drøye 66 000 innbyggere, dog så er kommunen på nærmere 110 000 mennesker totalt. Og det er ingen tvil om at vi kommer til en idrettsby der hvor Halmstad har et stort idrettsområde med moderne fasiliteter for fotball, volleyball, bordtennis, fekting, bryting, håndball og ikke minst 3 isflater for ishockey og kunstløp. Den opprinnelige Sannarpshallen ble bygd i 1971 og har blitt modernisert flere ganger og i 2010 ble dette bygd inn i en multisportsarena ved navn Halmstad Arena.

Den gamle storklubben gikk konkurs tilbake i 2015 og har siden den gang sakte men sikkert bygd seg opp igjen til å være et lag å regne med på nivå 3 i Sverige. De leverer de beste spillerne til Rögle i Ängelholm i SHL som ligger 30 minutter kjøretur unna byen. I et videointervju med Fredriksstad Blad utrykker unggutten at at han trives i rollen i Halmstad-laget der hvor han snitter 20 minutters spilletid og nyter stor tillit både i boxplay og powerplay. Det stod i sterk kontrast av hva han fikk i Stjernen under Anders Olssons ledelse hvor han snittet 4 minutter pr. kamp. Dette etter at klubben hadde signert en langtidskontrakt på 4,5 år med 20-åringen desember 2019. Buskoven har ingen fullgod forklaring på hvorfor han ikke fikk spille mer under Anders Olsson. - Klubben forsterket med en del spillere og det forstår jeg, og da bare ble det sånn at jeg ikke fikk spille mer enn det jeg gjorde. Når klubben hentet inn en ny back før jul så tok jeg en prat med Darren (Treloar) for å se på muligheter for at jeg kunne få mer spilletid andre steder. Så dukket denne muligheten her opp og jeg har ikke angret på det i det hele tatt, sier Emil Buskoven.

For det er en klubb med voksende interesse som snitter mellom 5-700 tilskuere pr. kamp i HockeyEttan og hvor det er profesjonelt opplegg i alle ledd. Dog så jobber alle spillerne ved siden av ishockeyen med unntak av importene i laget. Laget ledes av Fredrik Johansson som er inne i sin 6. sesong for laget og han er imponert av det han har sett av Buskoven så langt.


- Emil har kvaliteter, framfor alt en fin gutt som er ambisiøs, vil mye og har en bra spilleforståelse. Vi søkte etter en back etter at vi fikk skader så denne overgangen var ganske naturlig for oss, forteller Johansson gjennom videoen til Fredriksstad Blad.


For det kom til et punkt hvor Stjernen ønsket 8 backer i stallen sin før sluttspillet og diskusjonene mellom sportssjef Darren Treolar og Buskoven gikk nok fram og tilbake på hva som var best for spiller og klubb i den situasjonen. I tillegg måtte Stjernen forholde seg til en frist som var satt og ikke minst overgangsfristen som aller siste mulighet. Men når man snakket med folk rundt klubben så kunne alle fortelle at de forstod at Buskoven trivdes veldig godt med byen, laget og rollen han hadde fått, noe som hovedpersonen selv er enig i.


- Jeg føler at jeg har kommet bra inn i laget nå, det er en utrolig fin by og jeg føler at vi har et bra lag. Skjønner at Stjernen er ute etter å vinne i år og det har jeg full forståelse for men for meg så funka ikke det å sitte å spille fire minutter, så det å komme hit å spille mye var perfekt for meg, sier Buskoven til Fredriksstad Blad.


Halmstad Hammers har etter at de forsterket med Llewellyn og Buskoven, gjort sine saker veldig bra og står med 12 seire på 14 kamper og leder HockeyEttan Södra klart og ligger an til direkteplass til kvartfinale i opprykkskampen.

Buskoven tror Stjernen går hele veien denne sesongen men at for hans egen del trenger å spille mest mulig for å kunne utvikle seg selv som spiller, derfor er det også bra å spille i et lag som har såpass god fremgang.

Foto: H4Y / OCN Darby Llewellyn har gjort sine saker bra etter han ankom fra Narvik


- Om det blir sånn at jeg blir her så tenker jeg at det er bare bra for meg også å komme her og fullføre sesongen i Halmstad og spille mye og utvikle meg. Så kan jeg komme hjem å få en litt større rolle enn det jeg hadde før jeg dro, så er det perfekt det også.


Valget har tydeligvis vært vanskelig for begge parter da begge har sine behov. Stjernen som ønsker å ha et bredt mannskap inn mot et tett kampprogram og sluttspill mens Buskoven ønsker å spille mest mulig, og spilletiden i Halmstad er noe han ikke ville ha fått i Stjernen med det første. Sportssjef Darren Treloar er enig i at man alltid prøver å se til spillernes beste men at klubben også har et behov å dekke inn mot et sluttspill.


- Når man sitter på begge sider så vil man alltid spillerens beste selvfølgelig men som sagt så må vi vurdere hva som er best for klubben og Emil samtidig så finnes det ikke noe rett eller feil svar. Det å komme hjem å ta del i et sluttspill som vi ikke har hatt på to år kan være verdifullt det også men det å spille mye i Halmstad er også verdifullt, forteller Treloar.


Enden på visa ble at Emil Buskoven ble værende i Halmstad Hammers ut sesongen som på mange måter kan sees på som en fremtidig investering for Stjernen Hockey.

Comments


bottom of page