top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Eirik Skadsdammen forsterker Kongsvinger ut sesongen - flere trolig på vei inn

Kongsvinger har startet arbeidet med å forsterke troppen inn mot sesongavslutningen og for å kunne nå målet om å komme i en kvalik, nå er første spiller klar i den røde drakta

Foto: H4Y / OCN


Det jobbes godt i Kongsvinger etter at Tromsø har gjort sine saker bra og gitt dem en reell konkurranse om kvalik-plassen i 2. divisjon. Som ventet leder Manglerud ligaen me 14 strake seire mens Kongsvinger ligger på 3. plass med to kamper mindre spilt enn Tromsø og ett poeng bak. Det har fått Anders Angelbrandt til å gå til styret i klubben for å be om forsterkninger i det som er en relativ tynn tropp og hans bønner har blitt hørt.


Første mann inn døra i Kongshallen er ikke ringere enn Storhamar-legenden Eirik Skadsdammen med nærmere 900 kamper på toppnivå i Norge. Kongsvinger-mannen returnerer til moderklubben etter at han sist spilte for klubben for 25 år siden.- Han er jo en treningsnarkoman uten like for han klarer jo ikke å sitte rolig så det var bra trykk på han under treningen i går. Det er ingenting å diskutere at formen hans er dårlig, humrer sportssjef Angelbrandt om 42-årige Skadsdammen.


Skadsdammen som har trøya i taket i CC Amfi etter mange års trofast tjeneste i Storhamar, ble folkehelt når han scoret det avgjørende målet på hjemmebane i den sjette finalen mot Frisk Asker i 2008 og. sikret klubbens sjette Kongepokal det året. Selv kan han skilte med tre pokaler og naturlig nok en haug med erfaring til Kongsvinger-troppen.


- Han har fortsatt samme innstilling til trening så det er noe for våre unggutter å se og lære. Det er ikke bare det vi får på isen av Skadsdammen uten at vi får hele pakka med treningsmoral, innstilling og alle de tingene der, forteller en fornøyd sportssjef.


Han fortsetter:


- Han kommer til å bli veldig fin å ha i garderoben for det er en pekepinn for de yngre for å se hva man må gjøre.


Mellomfornøyd med sesongen

Det er et Kongsvinger-lag som ikke har vært like suverene som tidligere og har fått en tøffere konkurranse av Tromsø enn man kanskje ville tro på forhånd. Blant annet må det nevnes de to tøffe oppgjørene i Tromsø hvor Kongsvinger vant 7-6 etter straffer i den første kampen men fikk juling med 2-7 i den andre kampen. Og de to kommende oppgjørene mot Tromsø hjemme i Kongshallen i februar vil langt på vei bli ansett som nøkkelkamper for begge lagene.- Fornøyd og fornøyd, både ja og nei. Ut i fra spillermaterialet og sånn som det har blitt så har det vært OK +. Men vi trenger flere spillere helt enkelt og det er det jeg har bedt om fra styret. Ikke minst på grunn av konkurranse i laget for den må opp, sier Angelbrandt som ikke utelukker flere signeringer i den nærmeste framtid.


Kongsvinger har igjen 8 kamper har serien møter Kråkene Moss i Kongshallen den 24. januar.

Comments


bottom of page