top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

OL-kvalifiseringen: Danmark med knusende 11-1 seier over Korea

Det begynte tregt for danskene men de kom meget sterkt tilbake i 2. periode og dominerte resten av kampen og vant til slutt komfortabelt 11-1 over hjelpeløse koreanere

Korea startet bra akkurat som de gjorde i den forrige kampen mot Norge og fikk den første scoringen i kampen ved Kisung Kim etter 13:29. I store deler av perioden var det et heltent koreansk lag som tuktet danskene og var helt på høyde og fikk fullt fortjent betalt for strevet. Danmark kom riktignok tilbake med en scoring på slutten av perioden ved Joachim Blichfeld når det gjenstod 53 sekunder på klokka.

Det skulle vise seg å være en viktig psykisk scoring for Danmark som satte opp giret og overtok kampen fullstendig. Neste scoring kom i powerplay etter 43 sekunder ut i andre periode. Derfra handlet det alt om Danmark og de ga seg ikke før det stod 8-1 på tavla ved periodeslutt etter blant annet et hattrick av Olivier Bjorkstrand og skuddene med 18-1 i rød-hvit favør.

Den siste perioden ble en transportetappe av Danmark som satte ytterligere tre mål bak den koreanske keeperen og fastsatte sluttresultatet til 11-1. Skuddstatistikken i siste periode blir 18-0 og 48-8 totalt.

Tremålsscorer Oliver Bjorkstrand var ikke bekymret i det hele tatt at det kun stod 1-1 etter den første perioden mellom lagene.

- Nei, vi snakket om å spille bedre hockey, jobbe hardere og vinne nærkamper og få opp farten. Vi var ikke overrasket i det hele tatt at det kom til å bli slik i begynnelsen av kampen, de er gode på skøyter og hvis man ikke beveger seg på bena så kan det bli tøft ut på der så vi måtte være raskere enn dem på skøytene, forteller Bjorkstrand på pressekonferansen.

Med 10-måls seier fikk Danmark en boost inn mot Norge-kampen som spilles i morgen kl. 16.00. En kamp som kan bli en reell finale om OL-plass i Bejing om Norge slår Slovakia i kveld.