top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Comet til kvalik etter å ha slått Nidaros i et dramatisk oppgjør

Det skulle bli Comet som skulle gå videre til kvalik etter å ha slått Nidaros i sudden death med 5-4 etter en scoring av Daniel Trnavský i det som man kan betegne som en dramatisk kamp

Etter fire dramatiske kamper mellom lagene så skulle det endelig avgjøres i Leangen Arena og ikke minst foran 1706 tilskuere som hadde tatt veien til hallen denne fredagskvelden. I forkant av oppgjøret var det lenge usikkert om stjernespilleren Jordan George kunne spille kampen etter at Comet hadde rapportert inn Nidaros-spilleren for hans takling på Daniel Trnavský. Men DISU bestemte seg for å ikke forfølge situasjonen nærmere og dermed ble amerikaneren spilleklar for kvelden kamp.

Og Comet får som sist i Leangen Arena, en drømmestart etter 2,5 minutt etter en overgang fra Victor Stark som sender en pasning videre til Elias Antonsen som flikker pucken elegant forbi Johan Selnes og setter pucken kontant i mål til en 1-0 ledelse til bortelaget.

Men det stopper ikke der for Comet kommer på en ny overgang etter underkant av 4 minutter, denne gang ved Arttu Niskakangas og sender en tversoverpasning til Herman Kopperud som kommer alene med Nidaros sin keeper Alexander Johansson og gjør ingen feil, 2-0 til Comet før fem minutter var spilt og ingen tvil om at haldenserne var det beste laget i åpningsminuttene.

Nidaros kommer tilbake med Svein Petter Falk-Larssen som skyter et smart skudd rett over loffen til Simon Zurawski og hjemmelaget svarer kjapt på Comets sitt offensiv og da ble det liv i Leangen Arena.

Nå fikk hjemmelaget momentum og presset Comet godt inn i sonen og fikk flere gode sjanser. Det skulle betale seg ved at Joakim Hofstad får kjempet pucken i målet nesten nøyaktig to minutter etter hjemmelagets første scoring og dramaet var for alvor i gang i denne kampen. For Comet kommer tilbake denne gangen på nok en overgang med Calle Behm som sender en pasning til Håkon Vaglen som skyter på direkten opp i krysset, utagbart for Nidaros sin keeper og vi har fått fem mål etter 12:44 av den første perioden.

Resten av perioden ebber ut uten scoringer for noen av lagene i det som må sies å ha vært en innholdsrik periode og god valuta for et rekordstort publikum for denne sesongen.

Perioden starter litt antiklimaks i forhold til den første perioden, litt tamt fra begge lag uten at det blir skapt noen store sjanser i starten. Det skulle endre seg midtveis i perioden hvor dramaet nok en gang skulle utspille seg mellom lagene.

Etter et skudd på Simon Zurawski så ser det ut som keeperen blokkerer men tydeligvis er pucken fri og Zebastian Bodini får pirket pucken i mål. Dommeren annullerer scoringen før dommerkvartetten starter en liten konferanse ut på isen. Etter å ha diskutert en god stund så omgjøre dommeren sin egen annullering og godkjenner scoringen til Nidaros og dermed 3-3 mellom lagene.

Nå skulle Nidaros få opp dampen og produserer store sjanser som perler på en snor. Først Dominyk Bogdziul alene med keeper, deretter Markus Persson alene med keeper men fortsatt ingen scoring, Deretter får Bogdziul muligheten igjen hvor han fra slottet skyter klokkerent i tverrliggeren i powerplay i slutten av perioden, men det står fortsatt uavgjort mellom lagene etter to perioder.

Nidaros snur kampen

Åpningen av perioden blir litt stillingskrig mellom lagene der hvor Comet kanskje er det beste laget men det er Nidaros som i forrige kamp i Trondheim snu kampen igjen. Nidaros kommer på et angrep der hvor Dominyk Bogdziul viser et godt overblikk og sender en glimrende pasning tvers over i Comets sin sone og på bakerste stolpe banker Jordan George 4-3 til Nidaros til ellevill jubel i Leangen Arena.

Comet presser på og får en kjempesjanse ved Anders Poulsen etter 15 minutter men keeper Alexander Johansson varter opp med en mesterlig redning. Men så kommer kampens fineste scoring så langt etter at Jørgen Grøndahl kjører "coast to coast" fra rødlinja og danser seg forbi to Nidaros-spillere og banker pucken inn i målet og lagene like langt med 4 minutter igjen av perioden.

Og på slutten av perioden så er det Comet som har initiativet og får de feteste sjansene uten at de klarer å score noen mål og dermed må de ut i spilleforlengelse for å avgjøre hockeydramaet i Trondheim. Skuddene etter tre perioder er 28-29 til bortelaget.

Trnavský avgjør kampen

Begge lag er mye mer forsiktig naturligvis i spilleforlengelsen når det lå en kvalikplass i potten og med det så var det lite sjanser i perioden. Men en avgjørelse skal komme på tampen av perioden og det er Daniel Trnavský som kriger pucken bak mål, går kjøkkenveien og setter pucken i det lengste hjørnet til ellevill jubel for Comet-laget. Comet vinner 5-4 i sudden death med en scoring etter 77:47 minutter. Og litt overraskende må man si at seriemesteren og storfavoritten ryker ut av play-in mot 4. plassen i ligaen samtidig som Comet imponerer stort ved å revansjere seg fra den noe skuffende seriespillet.

- Nei, det her er helt...det er så deilig! Vi har hatt det tøft i hele år, hatt mye skader, vi har vært underdogs hele veien og hatt en trøblete sesong. Så får vi tilbake de fleste til play-in, kommer sammen som et lag og finner en god moral etter det første tapet her oppe. Vi samles og har en god prat og har trua hele veien ved at vi er et veldig godt lag - er bare utrolig stolt av alle gutta og alle rundt laget, sier kaptein Herman Kopperud etter matchen i Trondheim.

Han fortsetter:

- Vi har kriga mot det her og stått i mot hele veien, føler at vi har hatt alle i mot oss og vi bare fortsetter å ha trua på oss sjøl og jobber som et lag. Det er bare helt nydelig.

- Og hvilken drama det ble i den siste kampen her? Den inneholder alt hva den kan by på egentlig?

- Ja, det var litt av en kamp. Det var litt snakk før kampen og det var deilig at George ikke fikk avgjøre den serien her. Jørgen (Grøndahl red. anm.) gjør en fin jobb, setter den opp i krysset og utligner til 4-4. Etter det så føler jeg bare at vi er det beste laget og at vi orker mer, sier Kopperud og legger til

- I følge Nidaros da så har dem jo gitt bort 19 mål, vi har ikke scoret noe mål som er gode prestasjoner for det er bare noe dem har gitt bort. Jeg vet ikke om vi har sett samme serie jeg. Føler at vi er mer lag enn dem er, de har noen gode enkeltspillere som gjør det men vi jobber som et lag og det er deilig at det er kollektivet som vinner til slutt.

- Hva blir viktig for dere i kvaliken nå?

- Ja, det blir jo å spille hver kamp som om det blir den siste vi gjør. Nå er det en drøy måned igjen og gi alt vi har og det er seks kamper. Vi må ha trua på oss sjøl og vite at vi er et godt lag og jobbe for hverandre så får vi se hvor langt det holder. Det er tre andre gode lag og det kommer til å bli jevnt men vi er underdogs igjen og vi må slå under i fra og gjøre alt vi kan for å hamle opp med dem andre laga, avslutter han.

Comet spiller første kamp i kvaliken hjemme mot Grüner i Halden Ishall torsdag 9. mars og Ringerike tar i mot Lørenskog i Schjongshallen.