top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Comet-seier over Bergen: - Vi gjør det nok unødvendig jevnt

Casper Myklebust har brukt tiden sin godt etter at han kom til Comet midt i sesongen, i dag ble det nok en scoring for 18-åringen og et viktig bidrag til Comet-seieren over Bergen

Foto: H4Y / OCN


Det er knyttet stor spenning til hvordan årets 1. divisjon ender og det var også stor spenning til begge lag i kveldens kamp i Halden Ishall. Comet burde vinne for å holde Furuset unna kampen om 4. plassen og Bergen trengte også en seier for å holde Gjøvik unna nedrykkskvaliken.


Og det var Comet som åpnet kampen best med to scoringer i den første perioden men kunne gi mye av æren til sisteskansen Andreas Kåberg som gjorde en svært god figur i de to første periodene men som klappet sammen samtidig med Comet-laget i den siste perioden.

I den andre perioden åpnet Bergen best med en tidlig scoring av Lukas Fransson som ga kampen ytterligere spenning med tanke på omstendighetene rundt møtet. Men Comet var både god og heldig i den andre perioden. Keeper Kåberg leverte en meget god prestasjon samt at de fikk hjelp av dommer Olav Steen Brattbakk på det siste målet da pucken skiftet retning via beinet til dommeren og inn i en Bergen-spiller. Periodepause med 4-1 til vertene. I den siste perioden ble det en målbonanza mellom lagene der hvor to av målene ble kreditert hjemmelaget mens Bergen sørget for hele fire scoringer men det holdt ikke helt inn for bortelaget. Sluttresultatet blir 6-5 til Comet over Bergen etter at de grønnkledde ble udisiplinerte og slapp Bergen inn i kampen igjen.Casper Myklebust spilte sin 17. kamp for Comet etter å ha meldt overgang fra Stjernens U20-lag tidligere i sesongen. Han fikk ingen lovnader om mye spilletid men skader i laget samt godt spill fra 18-åringen har gjort til at han har fått mye tillit og spilletid. Han mener at Bergen slapp til alt for enkelt i den siste perioden.

- Jeg synes vi gjør det nok litt unødvendig jevnt, vi scorer jo seks mål det er positivt men vi slurver mye i egen sone. Spesielt i utspillet som straffer seg veldig for oss, vi skal ta alle tre-poengene som er igjen i resten av sesongen så må vi steppe opp og være mye mer bestemte og direkte i det vi gjør, sier Myklebust.


18-åringen mener at Comet ble litt overlegne i den siste perioden der hvor de slapp inn fire mål og at resultatet da ble som det ble.


- Uansett hvor bra eller dårlig laget er så må man være skjerpet fordi selv lag som man kanskje ser på som dårligere kan ta dem mulighetene man får. Gir man et lag seks muligheter så kanskje dem scorer på seks muligheter og det er ikke ofte man scorer seks mål i en hockeymatch, forteller Skedsmogutten.


Fått mye tillit i Comet

Videre mener han overgangen fra U20 Elite til toppen av norsk 1. divisjon har vært veldig bra for hans del.


- Den har vært veldig fin. Jeg følte jo selv på et tidspunkt at det å spille i den U20-ligaen ble nok litt for lavt til at jeg skulle utvikle meg og sånn som A-lagstroppen var på Stjernen på den den tiden så skjønte jeg at det var vanskelig å ta seg inn der. Det er bare noe man må akseptere og da så jeg litt på andre muligheter og Comet var veldig aktuell for meg. Jeg synes jo det har veldig fint å komme hit for å spille og at jeg har fått tillit av trenerne som har hjulpet veldig på, sier Myklebust og fortsetter:

- Samtidig føler jeg at jeg har kommet i en veldig god flytsone, sånn som i dag som man kanskje ikke spiller den beste kampen men fortsatt klarer å gå ut og sette en puck. Det er sånne ting som jeg føler har vært veldig positivt med denne overgangen.


For 18-åringen satte sin syvende scoring denne sesongen i en viktig periode av kveldens kamp da hvor han satte pucken bak Albin Mörck på kontring i boxplay. Det gjør at han kryper opp på 9 poeng på sine 17 kamper så langt for de grønnkledde.


- Jeg var klar over når jeg kom hit at du må fortjene det du skal få og sånn som det ser ut nå så har jeg kanskje fortjent det. Uansett det viktigste er at det er vi som lag vinner og for min del handlet det bare om det å få utviklet meg på et seniornivå.

- Altså det er utrolig mye bra spillere i denne ligaen her så man skal ikke kimse av det, man ser jo det at lag som Bergen som ikke er på toppen kan man spille jevnt mot og det sier litt hvor tett det faktisk er.


På mange måter fikk også hjemmepublikummet også se virkelig godt keeperspill fra Andreas Kåberg og det ser ut til at keeperkrisen midlertidig har fått en løsning for haldenserne. Dette selv om det også i dag var noen enkle mål som ble sluppet inn i den siste perioden lover det altså godt når Kåberg blir varm i Comet-trøya.


- Kjempekult, det var en veldig god sjanse for meg å komme hit synes jeg og jeg er glad for at dem ville ha meg med videre også så det er bare til å kjøre på, sier keeper Kåberg til Hockeyt4You om at det ble klart at 14-dagers kontrakten ble forlenget ut sesongen.


Og Kåberg fikk mye skryt etter bortekampen mot Narvik og publikum viste også at de var fornøyd med Kåberg ved at de ropte han ut etter kveldens kamp også.

- Det kjentes veldig bra i de to første periodene synes jeg men så mister vi litt fokus i den tredje perioden men vi tok tre poeng og det er det som gjelder, sier den svenske målvakten.


- Hvordan føler du har blitt tatt i mot her i Halden?


- Kjempebra, det er en veldig bra gjeng og veldig profesjonelt synes jeg så jeg kom inn i det ganske kjapt, sier Kåberg.


Comet møter Bergen på nytt i morgen og kan sikre seg play-in plassen ved en seier i denne kampen som starter kl. 17.00.


"Statistikken er med forbehold da den er hentet fra Norges Ishockeyforbunds HockeyLive som er den eneste tilgjengelige offisielle statistikken for norsk ishockey"Comments


bottom of page