top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Comet med en skuffende sesong og kniven på strupen - forsterker laget med nye spillere

Et av lagene som har skuffet stort i årets sesong er Comet som nå har kniven på strupen før de fire siste matchene skal spilles. Nå jobber klubben med med nye spillere fra Sverige

Foto: H4Y / OCN


I forkant av sesongen var Comet et av de aller største favorittene til å vinne 1. divisjon med et kruttsterkt lag på papiret. Men med ny trener i Leif "Leffe" Carlsson inn i laget og flere nye spillere gjorde at laget hadde en tøff forsesong med å spille seg inn. Allikevel klarte laget å karre til seg fire strake seire i starten uten å imponere og lagets prestasjoner over tid har variert i meget stor grad. At sesongen har vært skuffende fra en grønn supporters øyne kan det være liten tvil om etter forventningene.


Sesongen har vært preget av først og fremst at laget har lett etter en stabil keeper etter skadefraværet til Kristian Høvik som ble tidlig ute for resten av sesongen. Simon Zurawski har levert GAA på 3,07 og 89,1 % på sine 24 kamper som ikke skal være godt nok for en toppklubb i 1. divisjon. Inn har man også hentet Andreas Kåberg som har levert GAA på 2,61 og 90,3 % på sine 4 kamper og Halden-klubben er såpass tilfreds med signeringen at 14-dagers kontrakten ble forlenget ut sesongen.

Keeperjakten har spent seg fra at klubben angivelig skal ha forhørt seg om Joona Partanen i Oilers til den avskiltede Storhamar-keeperen Viktor Kokman som trolig går til en svensk klubb før overgangsfristen utløper den 15. februar. Den tidligere Grüner-keeperen Mikkel Wik trente også med laget og skal etter det Hockey4You erfarer fått tilbud som ble avslått av spilleren, nå har altså keeperkabalen blitt landet med nevnte Kåberg.


Ellers har klubben vært skaderammet store deler av sesongen og før matchene mot Bergen denne helgen er minst fem utespillere borte fra troppen. Anders Poulsen har vært ute med skade siden begynnelsen av januar, Jørgen Grøndahl spiller heller ikke i tillegg til at Calle Behm, Jesper Engebretsen og Alexander Kristiansen alle er uaktuelle til helgens kamper. Elias Antonsen er også foreløpig usikker.


Sportssjef Martin Engebretsen påpeker at klubben knapt har hatt fullt lag denne sesongen og at det alltid har vært noen borte av deres topp 6 forwarder. Til gjengjeld har ikke den øvrige stammen i laget erstattet deres topprekker poengmessig.


- Ja, det blir jo selvfølgelig litt andre roller for de og de har jo ikke produsert i den forstand vi skulle håpe, samtidig er det mye unge gutter og en skal på en måte ikke forvente at de går inn og tar den rollen helt åpenbart samtidig som de har klart å holde oss med i racet. Så lenge man kommer til play-in så er alt åpent egentlig, sier Engebretsen om hva som har gått galt denne sesongen.


Kniven på strupen - kan miste play-in kampene

Så langt har resultatene vært såpass uforutsigbare der hvor alle lag slår alle i ligaen. På den måten kan Comet fort komme utenfor topp 4 plasseringen med fire kamper igjen å spille. Furuset som har igjen Nidaros og Hasle-Løren, kan med tre av fire seire gå forbi Comet dersom de grønnkledde skulle tape tre av fire kamper mot Bergen og Lørenskog. Nidaros har 4-3 e.sd, 4-3 i kamp to og tap 2-5 mot Furuset, alle i Leangen Ishall før dobbeltmøtet i Furuset Forum kommende helg. Comet tapte hjemme mot Bergen i forrige hjemmekamp i oktober. Men sportssjef Engebretsen verken frykter å miste plassen eller ser nedover på tabellen når de resterende matchene skal spilles. - Vi ser oss ikke så veldig tilbake på tabellen men tenker mest på oss sjøl egentlig og skal gjøre jobben mot Bergen også. Målet vårt er seks poeng og da føler vi oss komfortable på den play-in plassen, sier han.

- Vil du si at det er en fiaskosesong med tanke på de store forventingene det var til laget før sesongen? - Nei, egentlig ikke. Det har vært en skadefiasko kanskje, det er mer det. Så lenge vi har satt oss i en posisjon til å være med å spille om en kvalplass så er på en måte målet nådd at vi skal være med å kjempe om opprykket. Fiasko er det ikke før vi eventuelt ikke kommer til kval, forteller Engebretsen. - Dere er i posisjon til å møte Nidaros i en evt. play-in, de har dere ikke hatt taket på i det hele tatt. Hvilke tanker gjør du deg rundt det?


- Nei, det er klart at det er jo det laget som har vært tøffest for oss å møte. Samtidig i de dobbeltmatchene her hjemme så føler jeg at vi er best gjennom fem perioder så det skremte vel oss ikke og vi ser at vi kan være helt på høyde med det som er ligaens beste lag pr. nå.


Signerer en ny svensk løper - flere på vei inn

Som følge av skadesituasjonen i klubben, har nå klubben hentet Victor Stark fra Hammarö HC i HockeyTvåan og er allerede spilleklar mot Bergen nå til helgen. Topplaget på det fjerde nivået i Sverige ligger an til å vinne sin divisjon og Stark har notert seg for 22 mål og 27 assist med 49 poeng og ligger på 4. plass i den totale poengligaen der hvor 85 lag fordelt på 10 avdelinger spiller. Kilder til Hockey4You forteller at topplagene i divisjonen trolig er helt på høyde med topplagene i 1. divisjon i Norge. Engebretsen ønsker ikke å bruke ordet frelse når svenske Stark kommer til Halden for å løse de offensive utfordringene klubben nå har. - Nja, frelse ville jeg ikke ha brukt men skal jo inn å være med å styrke oss offensivt. Han har vist nå gjennom flere år at han har målteft og har muligheten til å avgjøre matcher. Han gjør mye mål samtidig så gjør han mye assist så da blir han på en måte farlig som puckfører og avslutter. Vi håper at han skal være med å bidra med å sette i gang produksjonen vår, forteller sportssjefen om det siste tilskuddet i stallen.

Og det er ingen bekymringer for at spilleren kommer fra det fjerde nivået i Sverige, skal man tro Engebretsen er den svenske forwarden grundig sjekket opp gjennom nettverket i Sverige på forhånd.


- Uansett hvilket nivå, når du gjør såpass med poeng så har du noe i deg på en måte. Det er ikke noen tulleliga sånn sett og vi har gode referanser på han. Han er jo en Värmlands-gutt så Leif Carlsson har jo sjekket han opp overalt.


Klubben bekrefter også at man jobber med en svensk back men at økonomien foreløpig ikke er på plass til det enn så lenge. Man håper å kunne signere spilleren før overgangsvinduet stenger den 15. februar og man er allerede i dialog med foreningen Byens Hockeyspiller Halden som har bidratt til en rekke spillere i flere sesonger. Denne sesongen har foreningen hjulpet klubben økonomisk med Anders Poulsen, Daniel Trnavský og Andreas Kåberg. Nysigneringen Victor Stark vil også bli finansiert med bidrag fra foreningen som er blitt forespurt om å bidra til nok en spiller.

- Vi må løse det økonomiske først og fremst. Vi går jo ikke all-in for å blakke oss på noen måte, det er viktig for oss at vi gjør det ryddig. Skal ikke utfordre klubben økonomisk på noen som helst måte - det viktig for oss at vi satser men at vi satser sunt. Vi samarbeider jo med Byens Hockeyspiller Halden og vi håper at de kan hjelpe oss litt på vei, vi har en tett dialog med de og håper vi kan finne en løsning, avslutter sportssjefen til Hockey4You. "Statistikken er med forbehold da den er hentet fra Norges Ishockeyforbunds HockeyLive som er den eneste tilgjengelige offisielle statistikken for norsk ishockey"


Statistikk Victor Stark:


Commentaires


bottom of page