top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Comet i storform - tok sin syvende strake seier

Oppdatert: 30. nov. 2021

Etter en litt kronglete start på sesongen har Halden-laget virkelig fått opp dampen og tok i går sin syvende strake seier i serien når de slo Gjøvik Hockey med 4-2


Det er ingen tvil om at Comet er i toppform om dagen etter at de tok nok en seier foran 1523 tilskuere i Halden Ishall i går kveld, lagets syvende strake i rekken og har ikke tapt siden 4-7 mot Haugesund for en måned siden. Etter dette har de ikke sett seg tilbake.

Ingen spesiell god kamp av noen av lagene og man må spole fram til andre periode for å finne frem kveldens første og lekreste mål når haldenseren Håkon Vaglen (bildet) smøg seg mellom to Gjøvik-spillere og satte pucken i kassa bak Alexander Johansson til stor jubel og bamsekasting på isen for anledningen. Vaglen som for øvrig signerte en 4-års kontrakt med Halden-klubben i slutten av april og la ikke skjul på at han ønsket opprykk med Comet.


- Jeg signerer langtidskontrakt, fordi jeg har et brennende ønske om å rykke opp. Nå kommer det et generasjonsskifte, jeg ønsker å være en markant og tydelig leder i dette skiftet. Jeg skal sette standarden nå, og jobbe på, sa Vaglen til Comets hjemmeside i april. 24-åringen har gjort 8 mål og 5 assist på 18 kamper så langt i sesongen.

Lagene fulgte hverandre tett før Christian Hägg satte sin egen retur etter underkant av 8 minutter av tredje periode til 3-2. Gjøvik tok ut keeper når det gjenstod drøye to minutter igjen av matchen men Håkon Vaglen ville det annerledes og satt sitt andre mål i det åpne målet og fastsatte sluttresultatet til 4-2 for hjemmelaget.

Gjøviks kaptein Amund Nyland synes etter kampen at det ble et bittert tap for bortelagets sin del siden man fulgte Comet så tett som man gjorde.


- Ja, det blir jo det når jeg føler vi har muligheten hele veien. Det er tungt når man legger ned så bra innsats og man er så nære, det er de sureste tapa det, forteller Nyland.


For Gjøvik sin del på femteplass så har det blitt et skille ned til Hasle-Løren med 8 poeng ned og 5 poeng opp til Nidaros med tre kamper mindre spilt for Gjøvik sin del til fordel til de nevnte lagene og laget har fortsatt ambisjoner om å kapre 4. plassen og nå kvalik, hvor de har blant annet en gratiskamp mot Nidaros hjemme den 5. desember til et durabelig oppgjør i Gjøvik Fjellhall.

- Det er jevne matcher og det gjelder å klore til seg de poenga man kan få, målet vårt til å ta fjerde plassen er helt innenfor rekkevidde. Totalt sett så har vi tatt de poenga vi fortjener egentlig, vi har vunnet noen matcher som vi ikke skulle ha vunnet og kanskje tapt noen matcher som vi burde ha tatt noen poeng i, sier kapteinen til Hockey4You og som samtidig oppfordrer publikum til å møte opp og støtte Gjøvik mot den viktige kampen mot trønderne.


En av sarpingene som satt sitt preg på kampen i Halden Ishall var Didrik Nøkleby Svendsen og som trives i den grønne trøya om dagen.


- Jeg har alltid vært blå men nå spiller jeg grønt og trives veldig godt med det, det er moro å spille hockey om dagen, forteller Svendsen etter kampslutt.


26-åringen kom til Halden forrige sesong etter en liten tur hos Manglerud, men signerte en ny kontrakt med haldenserne som binder ham til klubben ut sesongen. I forbindelse med gratiskampen i Halden så sendte Svendsen en melding til lederen for en av Spartas supportergrupperinger, Ultras, om ikke de hadde lyst til å komme til Halden på kamp og de møtte med 15-20 stk. som farget tribunen blå.

- Det er bare å ta av seg hatten, jeg sendte en melding til sjefen i Ultras og spurte om de ville komme på kamp siden vi har et samarbeid med Sparta. Og Sparta kommer alltid til å ha en spesiell plass i hjertet mitt, det er ikke noe å legge skjul på det - så fikk jeg melding i går at det kom 15-20 stykker og det er bare å ta seg av hatten, dem lager liv og stemning under kampen akkurat som i Amfien når jeg spilte der, sier Svendsen.


Comet ligger nå på 2. plass med 10 poeng bak Narvik og 8 poeng med to kamper mer spilt enn Lørenskog.


Se alle målene og hele intervjuene med Amund Nyland og Didrik Nøkleby Svendsen i videoen under:


Bildene fra kampen:Comments


bottom of page