top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Bergen risikerer å måtte trekke laget sitt grunnet manglende is

Bergen kommune med Etat Helse i spissen har besluttet å forlenge vaksineprogrammet i Bergenshallen med ytterligere 9 uker.

Det var i begynnelsen av april at Bergen kommune ønsket å utvide lokasjoner for vaksinasjon av befolkningen mot covid-19 til å gjelde Sandslihallen, Bergenshallen, Åsanehallen og Vadmyrahallen med Bergenshallen med størst kapasitet.

I en pressemelding fra kommunen kan de fortelle at på grunn av lavere tildeling av vaksinedoser til nå enn forespeilet, må Bergenshallen og Vadmyrahallen brukes til vaksinasjonslokaler noe lenger enn tidligere planlagt. Dette medfører at de ønsker å bruke Bergenshallen ut september og med nedrigging og islegging så er ikke ishallen klar til bruk før langt ut i oktober.


Dette får store konsekvenser for ishockeyklubben både når det gjelder de yngres avdeling, hockeyskole men ikke minst a-laget som hadde en målsetting om å vinne 2. divisjon og etablere seg i 1. divisjon.

- Vi har i dag hatt et møte med Idrettsrådet og de ulike is-idrettene, og de er tydelige på at dette får store negative konsekvenser for dem, sier byråd for barnehage, skole og idrett, Endre Tvinnereim.


- Vi forsøker å redusere ulempene for barn og unge som berøres ved å kjøpe tid for is-idrettene i alternative lokaler dersom det er ledig kapasitet. Løsningen vi nå velger medfører også at det ikke blir nødvendig å ta Sandslihallen i bruk, sier Tvinnereim.


Utfordringen for kommunen er at det per i dag finnes bare en isflate til og det er Iskanten som alle andre steder er helt fullbooket og ikke mulig å få ledig istid.


Bergen Ishockeyklubb har varslet at de skal ha et styremøte i kveld om saken.


Vi oppdaterer saken

Comments


bottom of page