top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Bergen bytter trener, tidligere Comet-trener overtar sjefsrollen

I dag ble det klart at Kim Wide går av som trener i Bergen og har blitt erstattet med tidligere Comet-trener Christer Dreberg

Foto: H4Y/OCN


Suksesstreneren fortsetter ikke som hovedtrener etter at han førte sin egen klubb til opprykk i 1. divisjon men i stedet kommer 58-årige Christer Dreberg inn i hovedrollen neste sesong og skal i tillegg bidra inn mot sponsormarkedet. Dreberg har lang fartstid som trener de siste 24 årene og var blant annet i Comet tilbake i 13/14-sesongen hvor klubben ble nr. 3 i 1. divisjon. Deretter har han prøvd seg som trener i Romania, Serbia og Nederland før han viet flere år i klubben Kiruna i Nord-Sverige.


Styreleder Martin Hansen Guerra er fornøyd med å ha landet den nye trenersigneringen for de rødkledde.


- Vi føler at han var en god match både for laget og klubben. Han har jo med seg erfaring i fra Sverige og blant annet HockeyEttan. Han har en veldig god hockeyfilosofi og i tillegg til det så har han lederegenskapene som vi mener at dette laget trenger frem mot sesongen i 1. divisjon, sier styrelederen.


Guerra påpeker at det ikke ligger noen dramatikk bak trenerskiftet i Bergen og at Bergen fortsatt ønsket bergenseren videre men at Wide selv ønsket å fratre som trener for klubben. Fratredelsen skal ha vært kjent i de interne rekkene i klubben en stund og Bergen har i mellomtiden søkt etter en trener som da havnet på nevnte Frøberg i fra Skåne.

- Jeg synes klubben er inne i en interessant situasjon, de har jo en sterk historikk hvor de har vært opp på det høyeste nivået og på den tiden var det veldig stor interesse i Bergen. Etter at jeg har snakket med klubben så har vi et felles syn på dette at vi skal bygge opp dette til noe sterkt over tid. Man vil jo skynde seg litt langsomt ved at man har organisasjonen og økonomien på plass, siden at man sakte men sikkert tar sportslige kliv framover, sier den nye Bergens-treneren Dreberg.


58-åringen har fått med seg den økte interessen rundt klubben og at damelaget skal spille i Bambusa-ligaen fra og med neste sesong.


- Slik jeg har forstått det så har de også økt på ungdomssiden også hvor det er flere på hockeyskolen så man har gjort en bra jobb for å lykkes med disse tingene i klubben. Etter konkursen så har man gjort et enormt bra jobb med å vende dette igjen, forteller Dreberg.


Fortsatt drøm om å leve som hockeytrener

I Bergen sitter suksesstrener Kim Wide med stort Bergens-hjerte og måtte konstatere at han stod ovenfor et vanskelig valg om å fratre som trener for favorittklubben.


- Jeg har vel kommet frem til at det blir for mye å ha to fulltidsjobber som jeg er litt vel for mye engasjerte i. Jeg har hatt to sesonger med A-laget og med fulltidsjobb ved siden av, jeg legger så mye tid i det slik at jeg kjører meg sjøl inn i veggen. Dessverre klarer ikke Bergen å gi litt høyere lønn så det går an å leve på og den andre jobben jeg har klarer ikke å ha meg på mindre enn 100%. Drømmen om å kunne leve som hockeytrener er fortsatt der og det er fortsatt målet mitt, sier den tidligere Bergens-trener Wide.

Og treneren skulle gjerne ha fortsatt med å lede gutta i en ny sesong, denne gang i 1. divisjon.


- Selvfølgelig, du vet ikke hvor mange netter jeg i sittet oppe og tenkt på om dette er en rett beslutning. Det er forferdelig trist for min egen del for jeg er vanvittig glad i gutta og i klubben. Det er sjeldent jeg vært i en klubb der det er så mye godstemning blant egentlig alle fra styret, sportslig utvalg og rundt laget, sier Wide.


- Så du har trua på den klubben her slik som den fremstår nå?


- Ja, det ser så lyst ut i Bergen Hockey nå. Martin (Hansen Guerra red. anm.) har gjort en kjempejobb og "Eggis" (Egil Ove Fløholm red. anm.) har gjort en kanonjobb rundt A-laget og lagt til rette for både spillere og for meg ikke minst, så det er mye positivt å med framover, avslutter Wide.


Wide forteller videre at han fortsatt vil være i og rundt klubben fremover og hjelpe klubben der hvor det trengs.

ความคิดเห็น


bottom of page