top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Bergen avkrefter Ceder-tilbud - 1/3 av totalsummen kommet inn

Narvik håper å kunne få inn kr 80 000,- til innsamling for å beholde Johan Ceder nok en sesong i klubben - men det er en klubb som verken avkrefter eller bekrefter Ceder-tilbud.

Foto: H4Y / OCN


For Johan Ceder er en av de mest toneangivende spillerne i Narvik-drakta og er sterkt ønsket av klubben neste sesong. Derimot mangler man finansiering for å kunne beholde den type kaliber av en spiller og har henvendt seg til supportere og sponsorer for å kunne være med å bidra til at man skulle kunne beholde Ceder neste sesong.


Supporterklubben Ørneskriket startet en innsamlingsaksjon for å kunne samle inn kr 80 000,- og har i skrivende stund fått inn drøyt kr 31 000,-.


- Det er naturlig at vi har konkurranse om Ceder, han tilhører en av divisjonens aller beste spillere så det er ingen rart med det, sa sportssjef Martin Persson til Hockey4You i forrige uke. Supporterklubben har også skrevet på Spleis-aksjonen at Ceder skal ha fått et tilbud fra en annen klubb i 1. divisjon og at Narvik mangler kr 80 000,- for å matche det samme tilbudet. Supporterleder Kjell-Ivar Berg uttalte også til lokalavisen Fremover om at han fryktet at Ceder gikk til Bergen. - Det er for galt om Johan Ceder skulle gå til Bergen, og spille mot Narvik i serien. Vi skal komme i mål, Johan blir da supporterens spiller for 2022/2023-sesongen, sa Kjell-Ivar Berg til Fremover for en uke siden.


Bergen avkrefter Ceder-tilbud - henter svensk keeper

Derimot avkrefter Bergen at de har gitt noen tilbud til Ceder, dette uttaler daglig leder Martin Hansen Guerra til Hockey4You i dag. - Det stemmer at vi har vært interessert i Johan Ceder og var sist i kontakt med han tilbake i mai for å høre om han kunne være interessert i å komme til oss. Men Bergen har ikke vært i kontakt med han siden da eller gitt han tilbud for denne sesongen, sier Guerra.

Derimot har de hentet den svenske keeperen Albin Mörck fra Linden Hockey i HockeyEttan som holder til i Eskilstuna og har i utgangspunktet brukt opp alle importplassene sine. På samme tidspunkt bekrefter også Bergen at Emil Hjertberg har fått norsk pass slik at det er åpnet seg en mulighet for å hente en siste import til klubben. Guerra bekrefter at de ser etter flere spillere. - Ja, vi har en importplass ledig etter at Mörck har kommet til oss og vi ser etter flere løpere for å komplettere troppen, bekrefter han.

Etter det Hockey4You har fått opplyst, er det ventet at Magnus Håkonsen som kom fra Hasle-Løren forrige sesong og Hamar-gutten Adrian Berget fortsetter i Bergensdrakta. I tillegg vil trolig Mathias Monsen bli tilbudt en juniorkontrakt med A-laget.

Nevnte Monsen gjorde hele 58 poeng (nr. 2 totalt i divisjonen) for U-18 laget til Bergen som kom nest sist i 1. divisjon for U-18-lagene.


Fredrikstad-gutten Isak Billet vil også kunne være et interessant alternativ for Bergen etter at 23-åringen angivelig skal ha fått skoleplass i byen. Løperen med fortid i både Stjernen, Comet og Tønsberg var sterkt ønsket videre i sistnevnte klubb men spilleren skal etter det Hockey4You forstår, føre samtaler med Bergen etter at skoleplassen ble avklart. Bergen ønsker ikke å kommentere disse opplysningene.

Det som derimot er klart at Bergen mister en del kjente og kjære fra fjorårssesongen som følge av naturlige årsaker. En av flere spillere som legger opp er Dominik Briestenský som velger å prioritere familie fremfor å gå på en ny sesong i 1. divisjon. 26- åringen fra Trencin, Slovakia gjorde respektable 46 poeng på 14 kamper i 2. divisjon.


Hockey4You har vært i kontakt med samtlige klubber i 1. divisjon og alle unntatt én klubb avkrefter Ceder-tilbud. Gjøvik Hockey har en ledig importplass som de kan benytte seg av og trenger fortsatt løpere i laget for å komplettere stallen. - Vi ønsker ikke å kommentere tilbud rundt spillere, sier en kryptisk sportssjef Patrik Bäärnhielm til Hockey4You om spørsmål rundt Ceder-interessen.

Klubben har hentet hele 12 nye spillere og ny trener i Mikael Zettergren denne sesongen og er trolig ikke ferdig. Derimot har de nå 2 keepere og 9 backer i stallen slik at de høyst sannsynlig er på utkikk etter løpere. Klubben endte på 5. plass forrige sesong med 0,69 % margin opp til Nidaros på play-in plassen og har et uttalt mål om være i topp-4 diskusjonen.Her er den pågående spleisen til supporterne i Narvik Hockey:


Comments


bottom of page