top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Bekreftet: Niskakangas til Comet

Den notoriske målgjøreren avsluttet i går sin kontrakt i Stjernen, i dag er han klar for Halden-laget Comet i 1. divisjon

Foto: Jon Anders Johansen


Etter å ha vært relativt stille i Halden en stund skjer det nå ting i veldig rask rekkefølge med at Comet i går mistet sin beste poengplukker i Paulius Gintautas til Sparta i Fjordkraft-ligaen mens Comet nå bekrefter at erstatteren allerede er klar. De henter den svært erfarne Arttu Niskakangas fra Stjernen etter at han avsluttet sin kontrakt med de røde i går, 33-åringen hadde et år igjen av sin kontrakt.


- Er veldig fornøyd med å lande denne signeringen. En ordentlig toveisspiller som har virkelig nese for mål. Man har sett gjennom flere år at Niskakangas leverer på et meget høyt nivå i Norge, sier sportssjef Martin Engebretsen til Hockey4You og legger til:


Han er fortsatt veldig seriøs i sitt treningsarbeid og et godt forbilde for våre unge sultne spillere, han blir viktig med tanke på rutine i laget.


Målmaskinen gjorde 117 mål på 178 kamper når han spilte 5 sesonger i Narvik og har heltestatus i byen. Hockey4You erfarer at Narvik har forsøkt å få Niskakangas tilbake men at familien med kona Jade og deres 3 barn trivdes veldig godt i Fredrikstad og ønsker ikke å flytte på seg. Etter to tunge sesonger i Stjernen valgte 33-åringen å avslutte sin gjenværende kontrakt med den begrunnelsen at han følte at han ikke klarte å ta sin rolle i laget. Nå har 33-åringen skrevet under en 1-års kontrakt med Comet.

- Familielivet er veldig bra nå så det kommer vi ikke til å endre på, sier en tydelig Niskakangas til Hockey4You og fortsetter:


- Vi kom til Fredrikstad for to år siden og har fine mennesker rundt oss. I tillegg har både jeg og kona fine jobber som vi trives med.


Men overgangen fra Narvik til Stjernen har vært tøff og det har ikke blitt mye spilletid pr. kamp for 33-åringen, særlig fikk han kjenne på det i sluttspillet. Det gjorde Niskakangas tankefull på om han ville fortsette å kjempe kampen om plassen og ble møtt med forståelse hos sportssjef Darren Treloar i Stjernen.


- Dessverre så jeg at det ikke er mulig i Stjernen for min del. Jeg og Darren har kjempestor respekt for hverandre og han forstod min situasjon. På slutten ble det veldig lite spilletid så jeg måtte ta en vurdering og kjente vel at den motivasjonen hadde jeg ikke, sier Niskakangas.


Overrasket over badstue

Den 33-årige målmaskinen gleder seg stort til å starte et nytt kapittel i Comet, han liker måten klubben drives på og er spesielt glad for at man har en badstue i garderoben.


- Jeg har snakket med sportssjefen, det ser veldig spennende ut og liker den måten de tenker på. At dem skynder seg langsomt til å rykke opp til Fjordkraft-ligaen men ikke alle kortene på en gang. Er også imponert over fasilitetene med styrkerom og ikke minst må jeg si at jeg ble veldig overrasket og fornøyd at det var badstue i garderoben, humrer finnen.


- Det er en hockeyby også med dedikerte fans?


- Ja, absolutt. Og kanskje at det var litt sånn som det var i Narvik også at de frivillige var som en stor-familie, alle dro i samme retning og ville at klubben skulle bli bra. Kanskje det er litt hockeyfeber i Halden også etter at de har gjort en veldig bra sesong, jeg gleder meg til å komme til dem for å finne tilbake til tryggheten, avslutter den finske forwarden.

Comments


bottom of page