top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Bare nesten for Hasle-Løren, tapte 3-2 mot Gjøvik

Kampen mellom Gjøvik og Hasle startet rolig men endte i et drama i sluttminuttene hvor resultatet kunne ha gått begge veier. Men Gjøvik halte seieren i land og påførte Hasle-Løren sitt fjerde strake tap

Foruten om stortapet til Gjøvik borte mot Lørenskog så var det to lag som hadde spilt som forventet før kveldens oppgjør i Gjøvik Fjellhall. Lagene hadde møtt hverandre for 4 dager siden der hvor Gjøvik vant 6-4 i Lørenhallen, i en kamp hvor Gjøvik scoret fire av sine mål i powerplay og var favoritter til å vinne kampen i kveld.

Begge lag var forsterket med spillere fra sine respektive samarbeidsklubber der hvor Gjøvik hadde to spillere fra Lillehammer mens Hasle-Løren hadde med seg tre spillere fra Frisk Asker.

Det var Gjøvik som produserte de beste sjansene i den første perioden og det ville ikke vært unaturlig at de hadde ledet kampen til pause. Men en uheldig inngripen av Gjøviks keeper Tommi Ronkainen gjorde at Philip Larsson kunne sette pucken i det åpne målet og det var Hasle-Løren som skulle gå til pause med ledelsen i stedet.

I den andre perioden skulle Gjøvik fortsette presset men det var i undertall de skulle få hull på byllen i det som var et ufarlig skudd fra Kristoffer Rogstadmoen men allikevel klarte å snike seg forbi Petterson i Hasle-målet og triller sakte men sikkert inn til 1-1. Deretter skulle Gjøvik få straffe etter at Rogstadmoen igjen var frempå i en kontring i et nytt undertall for hjemmelaget. Svenske Isac Enmarker satte straffen sikkert i mål og med 2-1 til hjemmelaget.

Nå gikk det unna i Fjellhallen og mindre en et minutt senere skulle kveldens fineste mål bli signert at innlånte Marcus Valkvæ Erevik. En puck ble dumpet dypt inn i Gjøviks sone hvor Raymond Sørensen flikker videre til Julian Elmenhorst som passer direkte inn i slottet til Erevik som setter pucken i det tomme målet og en helt utspilt Ronkainen.

I den tredje perioden hadde hjemmelaget pucken mest og var spillemessig best. Faktum er at Hasle-Løren ikke fikk sitt første skudd før 14 minutter ut i perioden. Og det var kveldens heteste spiller i Kristoffer Rogstadmoen som igjen var frempå for hjemmelaget og kunne sette 3-2 etter 12 minutter etter at Gjøvik hadde hatt flere gode sjanser i powerplay rett i forkant.

Dramatikken til å ta og føle på

I underkant av minuttet senere får innlånte Julian Elmenhorst matchstraff etter en stygg hodetakling på Isac Enmarker og dermed skulle hjemmelaget spille 5 minutter i overtall med litt over 6 minutter igjen å spille. Gjøvik pådrar seg utrolig nok to utvisninger etter hverandre slik at de klarer å havne i undertall med 4 minutter igjen. Hasle-Løren tar timeout og tar ut keeper for å spille fem mot tre. I det Gjøvik får inn på en av sine utviste spillere blåser linjedommer feilaktig icing til hjemmelaget i det Gjøvik setter målet i tom kasse med 2,5 minutt igjen å spille. Målet blir omsider annullert men det har ingenting å si for resultatet fordi kampen ebber ut med 3-2 seier for Gjøvik i kveld.

- I spill fem mot fem så synes jeg vi er klart best, som det var i forrige match mot dem også. I forrige match sleit vi i undertall og i dag sleit vi tydeligvis i powerplay der hvor vi slipper inn to mål. Så det er veldig skuffende fordi vi har hatt to matcher nå hvor vi sitter igjen med en nesten-følelse og det er ikke bra nok, vi må score mer mål, sier Hasle-Lørens André Sørvik etter kampslutt.

- Hva kommer det av at dere slipper inn to mål i overtall?

- Nei, det er bare sånn. Noen matcher så sitter det og noen matcher så sitter det ikke. I dag satt det absolutt ikke men undertallet satt veldig bra, det har vi fokusert veldig på den uka her etter at vi slapp inn fire i undertall sist. Nå fikk dem ikke til noen ting i powerplay så det er ekstra bittert å tape 3-2 i dag.

Det ble en amper stemning på slutten av kampen hvor man først annullerte et Gjøvik-mål og deretter ble det gruff i det kampen var over etter at en Gjøvik-spiller hamret pucken i det tomme Hasle-målet.

- Det er hockey, det er kampens hete hvor det er to lag som har lyst til å vinne i en tett kamp. Det er deilig å se at folk bryr seg, det er bare moro. Vi er fiender på isen og kompiser utenfor, sier Sørvik før han fortsetter:

- Når det gjelder det annullerte målet så var det som flere situasjoner i matchen hvor dommeren sov litt, så glemte han at det var undertall til Gjøvik og blåste icing. Det skulle vært 4-2 der men det var første gang han var på vår side så vi var fornøyd vi, men det hjalp ikke dessverre, humrer treneren.

Ellers var Sørvik fornøyd med de innlånte spillerne fra Asker også hvor blant annet Julian Elmenhorst og Marcus Valkvæ Erevik var komponert i ei rekke med Raymond Sørensen i sin andre kamp på rad. Rekka signerte for kveldens absolutt fineste mål i Fjellhallen som var verdt inngangspengene alene for hjemmepublikummet.

- Det var et ordentlig kryddermål det. Deilig å se at dem tør å viser seg fram litt når de er her og spiller. Dem er superbreiale og gjør akkurat som dem vil så det er hyggelig å se og jeg synes den rekka blir bedre og bedre, avslutter Sørvik til Hockey4You.

I den andre kampen for kvelden vinner Comet 5-1 over Furuset i Oslo i det som var Arttu Niskakangas første kamp for sesongen for haldenserne.

Alle foto: Gjøvik Hockey / Dan Kenneth Reinli