top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Back med SHL-erfaring klar for Comet: - Trolig den beste backen i 1. divisjon

I dag ble det klart at svenske Hugo Enock forsterker Comet neste sesong

Foto: IMAGO / Bildbyrån


Hugo Enock har gått gradene i storklubben Färjestad og fikk SHL-kamper med klubben tilbake i 16/17-sesongen i tillegg til å spille Champions Hockey League. Høydepunktet kom når han spilte for Leksand i 18/19-sesongen hvor laget som endte på 4. plass i serien i HockeyAllsvenskan, slo først suverene seriemesterne AIK i play-in for så deretter vinne 4-1 i kamper over rivalene Mora i SHL-kvaliken. De siste sesongene har backen spilt i HockeyEttan i Huddiksvall og Vimmerby før han nå går inn og forsterker de grønne på backplass.

- Han er helt enorm på skøyter og knallhard fysisk. Hans styrke er absolutt i det defensive spillet, men vi kommer nok til å se at han bidrar i den offensive delen av spillet for oss. Han har vært med å kvale fra Allsvenskan til SHL med både Timrå og Leksand og har tross av sin unge alder mye erfaring å bidra med. Vi gleder oss til å se Hugo i grønt, sier sportssjef Marin Engebretsen til Hockey4You.


Hovedtrener Leif Carlsson opplyses å ha hatt en viktig finger med i overgangen ettersom han hadde spilleren i Färjestad og hentet han til Leksand når han var trener der i 18/19 sesongen. Nå skal de altså gjenforenes på nytt i deres tredje klubb og det forventes at den svenske backen skal produsere offensivt for Comet.


- Han har gått til litt lavere divisjoner i Sverige for å kunne ha større roller og utvikle seg på den måten. Han kommer til Norge med ambisjoner om å bli en bra hockeyspiller og vil trolig være den beste backen i 1. divisjon, fortsetter Engebretsen. Björklund og Cizas er tapt for Comet

Comet sitt neste hovedmål etter at de ansatte neste års hovedtrener var å re-signere den solide backen Tobias Björklund for neste sesong. Engebretsen bekrefter til Hockey4You i dag om at Björklund ikke blir å se i Comet-drakta neste sesong samtidig som de bekrefter at Ugnius Cizas også er tapt for Comet ettersom han har takket ja til å spille for en annen klubb. Han vil etter det Hockey4You erfarer spille i en klubb i Erste Liga som inneholder både ungarske og rumenske lag. Den siste nyheten fra Halden i kveld er at Henrik Holme har valgt å legge skøytene på hylla og med det så må haldenserne komponere en ny 4. rekke for neste sesong. Fjorårets 4. rekke ble mest kjent for å være den avgjørende biten i play-in kampene mot Lørenskog og høstet store lovord av tidligere trener Fredrik Glader, dog fikk rekka desto mindre spilletid i kvaliken. Nå har altså Gabriel Bjørnson, Henrik Holme og Aleksander Høvik alle valgt å legge opp. Sportssjefen peker på at en av årsakene er at spillerne ikke får igjen for det man legger ned i tid og arbeid som hockeyspiller.

- Dem lever jo proffliv og krava er like høye som det er i profesjonelle ligaer. Dem legger ned mye tid og 1. divisjon er en fin arena å utvikle seg men når man hele tiden må begynne på nytt så tror jeg med de krava som er og hva man får tilbake er en utløsende faktor. Penger er en ting og man føler kanskje det ikke er verdt det. Man ofrer veldig mye og det er noen timer bak der hvor den vanlige mann i gata ikke ser, det er veldig synd at dem ikke fortsetter, avslutter Engebretsen til Hockey4You.


Her er video fra da Hugo Enock kvalifiserte seg til SHL med Leksand i 2019:
Commentaires


bottom of page