Redaksjonen

8. juli 20221 min

Ingen nordmenn draftet i årets NHL-draft

Den norske stjerneskuddet Martin Johnsen var det største håpet om å bli draftet i kveldens NHL-draft. Slik gikk det derimot ikke og ingen nordmenn ble dermed draftet blant de 225 spillerne i draften

Foto: H4Y / OCN

Martin Johnsen kunne bli den 24. nordmannen i historien til å bli draftet i kveld etter at Emil Martinsen Lilleberg ble draftet av Arizona Coyotes forrige sesong. Dessverre ble ingen av de aktuelle nordmennene funnet god nok til årets draft i Montreal.
 
Johnsen har de siste to sesongene tilbragt tiden sin i den svenske storklubben Färjestad og fikk sin SHL-debut forrige sesong som 17-åring. Han har stort sett vært i klubbens J18 og J20-lag men fikk altså 11 kamper med A-laget forrige sesong. Han var ranket som nr. 64 på NHL Central Scouting list for internasjonale utespillere.
 

 
Les også: Martin Johnsen (17) på benken i Göteborg: - Har man diamanter i sin klubb så skal man beskytte dem
 

 
Les også: Ishockeyforbundet med ny avtale med NHL - større økonomiske muligheter for norske klubber
 

 
De øvrige som var inne på lista og høyaktuelle for draften var 18 år gamle Gabriel Koch som var rangert som nr. 89 og Eskild Bakke Olsen som var rangert som nr. 107 for internasjonale utespillere i NHL Central Scouting list.
 

 
Oversikt over draftede nordmenn gjennom tidene:
 

 
1978 - 1999:

2000 - 2022: