top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Martin Johnsen (17) på benken i Göteborg: - Har man diamanter i sin klubb så skal man beskytte dem

Selv om Hamar-gutten var med i lagoppstillingen i Göteborg så ble det ingen spilletid for 17-åringen i går kveld, en kamp som inneholdt hele 11 mål. Hjemmelaget stakk av med seieren 6-5

Foto: H4Y/OCN


Martin Johnsen kunne få sin debut for Färjestad i kveld når de møtte Frölunda i Scandinavium foran 9653 tilskuere i kveld men dessverre uteble mulighetene for istid for 17-åringen.

Hamar-gutten ble allikevel litt overrasket over at han skulle være med til Göteborg.


- Jeg trente med dem på mandag og etter det så hørte jeg ikke noe, derfor ble jeg litt overrasket når dem ringte på onsdag og sa at jeg skulle være med å spille. Men det var jo en kul opplevelse selv om man ikke fikk noe spilletid, sier Johnsen til Hockey4You.


- Det er mektig å komme hit til Scandinavium foran 10 000 tilskuere?


- Ja, selvfølgelig. Jeg har ikke spilt for flere enn sikkert 200 personer, det er noe annet å kommet hit, det var vanvittig trykk i dag også...nei, dette var en rå opplevelse.


Coach siden 2017, Johan Pennerborn mener at ut i fra kampens karakter så var ikke riktig å slippe til unggutten i dagens kamp. Färjestad lå under 4-2 og da byttet de ut målvakt Henrik Haukeland - Färjestad kom tilbake og utlignet matchen og fikk dratt det til sudden death. Her vant Frölunda med sifrene 6-5.

- Det var kanskje kampens karakter som gjorde at han ikke fikk noe tid i dag men han er ung og fått vært med å sett og kan til og med være med å lære fra siden hvordan dette fungerer så det er en investering for han i hans hockeykarriere, forteller treneren.


- En spennende match å bare å kunne være med også?


- Ja, absolutt. Har man diamanter i sin klubb så skal man beskytte dem og slipe dem forsiktig så vi bedømte nok at det ikke var et riktig tidspunkt å gi han noe istid på i dag.


Sportssjef Peter Jakobsson har bare lovord å si om den 17-årige forwarden fra Hamar så langt han har vært i klubben.


- Martin er en fantastisk spennende spiller, tøft i dag kanskje å komme inn her å få gjøre noe avtrykk, vi synes vi har litt mer rutinerte centere som fikk gå litt hardere i dag men han har gjort veldig bra fra seg i vårt J20 lag så han kommer vi til å se mye av framover.


Se intervjuer med Martin Johnsen, head coach Johan Pennerborn og sportssjef Peter Jakobsson i videoen under:


Bildene fra kampen finner man her:

Foto: H4Y/OCN
Comments


bottom of page