top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

To sarpinger til Comet: - Skal kjempe om en plass i laget

Halden-laget har hentet inn to sarpinger for anledningen, begge backer. I dag ble det klart at de har hentet inn Niclas Jessesen og Anders Meisingset

Foto: H4Y / Jon Anders Johansen


I går ble det også klart at Markus Mikkelsen ble gjensidig enig med Comet om å avslutte kontrakten før han hadde spilt en kamp for klubben. Til gjengjeld har haldenserne hentet inn to sarpinger i erfarne Niclas Jessesen som har vært i Comet i tre perioder tidligere hvor to av dem var på utlån, i tillegg skal også Anders Meisingset kjempe om en plass på laget.

- "Jesse" har jeg hatt en kontakt med under lengre tid og alt har falt i plass for han når det gjelder bosted og jobb. Han er veldig sugen på å få spille i Comet og jeg hadde bra erfaring med han i vinter når han var med å spille i Sparta. En storvokst back om kommer fra Fjordkraft-ligaen og dyktig med puck så han kommer til å hjelpe oss, sier Comets trener Leif Carlsson.


- Hvilken rolle er det du ser for deg han i Comet?

- Han kommer til å få en rolle som selvfølgelig passer han, en framtredende rolle. Vi har ikke såa mange backer som har spilt på dette nivået og så skal vi også finne en rett partner til han og det skal vi se nærmere på utover forsesongen. Vi kommer til å behøve alle 8 backene for det kommer til å komme skader og sånn men i mitt hode så kommer han til å være en topp 4 back, sier han.


Niclas Jessesen har drøyt 150 kamper fra Eliteserien og avsluttet sesongen i Grüner forrige sesong. Moderklubben er selvfølgelig Sparta men har også vært innom Ringerike og Narvik i tillegg til Comet tidligere.


Tror det blir en morsom mulighet

En som gleder seg til å ta opp hansken i den grønne trøya er Anders Meisingset som har vært hele karrieren i Sparta. Han har spilt fire kamper i Eliteserien for de blå forrige sesong og ønsker å kjempe om å spille om flere kamper i Comet.


- Jeg tror det blir en morsom mulighet der hvor jeg skal prøve å ta det neste steget og føler at Comet er det som er rett. De har noe morsomt på gang og har spilt bra i 1. divisjon over flere år og skal nå få prøves seg i Eliteserien så det blir moro, sier Meisingset til Hockey4You.


Han debuterte i Eliteserien på A-laget på hjemmebane mot Lillehammer i romjula som ble fulgt opp med en ny kamp borte mot Stavanger. I begge kampene spilte han med sin bror Jonas Meisingset som partner på backplass.


- Ja, det var veldig kult å kunne få spille med broren min der hvor jeg fikk en del istid. Samtidig som vi hadde en del skader så møtte vi Stjernen i den siste seriekampen hvor de hadde fullt lag, det var jo selvfølgelig gøy å være med på å slå dem også, sier han.


- Samtidig blir det litt spesielt å møte Sparta når man er i Comet?


- Ja, det blir jo selvfølgelig spesielt det. Jeg vet jo ikke helt hvordan det kommer til å bli for jeg har jo bare spilte Sparta som sagt men kommer nok til å bli litt merkelig.


Ved både Jessesen og Meisingset på plass, har nå Comet signert 8 backer hvorav 7 av dem skal brukes under kamp. Det er ikke Meisingset noe særlig bekymret over da han skal gjøre alt for å være en del av de som spiller kamper.


- Ja, jeg skal jobbe for å ta en plass i backoppsetninqa der slik at jeg får spille, jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang, avslutter 19-åringen.


8 backer i laget, 7 skal brukes under kamp

Hovedtrener Leif Carlsson har vært opptatt av å fylle på stallen med nok folk slik at man er forberedt på eventuelle skader som kan skje under sesongen. Det fikk han smertelig erfare under fjorårets sesong hvor han knapt rådet over fullt lag før helt på slutten av sesongen.


- Ja, nå har vi 8 backer og det er ingen som har en spesiell plass. Men Anders (Meisingset) har vært med i Sparta i mange år og spilt 9 kamper og vet litt hvordan det kjennes å være der oppe. En gutt som vil være med å sloss om å kunne være med U20-landslaget og kjempemorsomt at en ung gutt vil fortsette å utvikle seg i Comet for å ta det her steget. Det har noe med at man er sulten og har framtidstro, sier Carlsson.


- Det er en spiller som kommer til å få muligheter?


- Ja, absolutt. Vi kommer til å spille for det meste med 7 backer men så har man jo noen som er skadet eller sliter med sykdom og da har vi bare syv igjen. Alle vil få sin spilletid og det er tøffe kamper hele tiden så det kommer til å behøves en full tropp samtidig som jeg håper at vi kanskje klarer oss litt bedre med skader i forhold til i fjor, sier den svenske treneren.


Hockey4You har ikke lykkes med å få en kommentar av Niclas Jessesen i forbindelse med sakens anledning.Statistikk Anders Meisingset:

Comentarios


bottom of page