top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Svært ettertraktet trener høyaktuell som ny Ringerike-sjef

Oppdatert: 19. mai

Ringerike leter etter en trener for første gang på 14 år etter at Martin Boork avsluttet sin mangeårige rolle som hovedtrener etter nedrykket. Nå skal den erfarne svenske treneren Joakim Fagervall være høyaktuell som ny kandidat til å overta rollen


Foto: Oliver Åström


For Ringerike har jobbet godt med å finne erstatteren til Martin Boork og det er en kort liste som sportssjef Per Braxenholm sitter igjen med der hvor 4 kandidater har vært på listen. I følge Hockey4You sine opplysninger er to av kandidatene som har vært på blokka til sportssjefen, Fredrik Johansson som gikk til Fredrikshavn White Hawks og tidligere Frisk Asker-trener Jan André Aasland som nå er ekspertkommentator for TV2.


Nå kan Hockey4You avsløre at Ringerike sikter seg inn på et tungt trenernavn i fra Sverige i den svært erfarne Joakim Fagervall fra Kiruna og som kan vise til 28 års trenererfaring i et bredt utvalg av storklubber rundt om.


"Jeg vil skape en stabil grunn for all ting, for virksomheten, jeg synes det er kjempeviktig"

Fagervall kommer senest fra HockeyEttan-klubben Bodens HF i det som ble påpekt som en prestisjesignering i Sverige hvor klubben tok seg til Allettan men røk ut for Piteå i kampen om opprykk til HockeyAllsvenskan. Tidligere har han vært innom storklubbene Djurgården, Malmö og Luleå i SHL men ikke minst storklubben Björklöven i flere omganger. Han har også erfaring fra Russland tilbake i 2010/2011-sesongen hvor han tok over hovedansvaret for Molot-Prikamie Perm i VHL i den nest høyeste ligaen.Det skal ikke være tvil om at det er et svært godt kjent trenernavn det er snakk om i Sverige der hvor Fagervall har en høy status som trener. Han kan skilte med blant annet å vinne Champions Hockey League med Luleå 2014/2015-sesongen og ble kåret til årets trener i 2019/2020-sesongen når han sørget for at Björklöven vant HockeyAllsvenskan men kampen om opprykk ble avlyst som følge av covid-19. Uansett er det ikke noe Björklöven-fansen har glemt og han vil trolig alltid være velkommen tilbake til klubben.


Passer som hånd i hanske i Ringerike

Det ser ut til at Fagervall passer perfekt inn i det Ringerike leter etter og blant annet har den svenske treneren uttalt det er viktig for han å komme til en stabil organisasjon. I forbindelse med treneransettelsen i Boden uttalte Fagervall følgende til klubbens hjemmeside:


- Jeg vil skape en stabil grunn for all ting, for virksomheten, jeg synes det er kjempeviktig. Hvis jeg ser på der hvor jeg har vært mest suksessfull, der har klubbene vært stabile, der har alle jobbet i samme retning. Egen angenda er uinteressant, det er noe jeg verner om. Ingens verk er en persons verk uten at det handler om å gjøre saker og ting til sammen. Det synes jeg gjennomsyrer bra organisasjoner så jeg håper jeg kan være med å bidra med til en slik ånd, sa Fagervall til Bodens HF hjemmeside når ansettelsen var et faktum.


Ringerike Panthers er inne i en svært spennende periode der hvor byggestart på en ny arena starter allerede neste år samt at klubben har god rekruttering fra de aller yngste og oppover. Utad fremstår klubbdriften som solid og det vil trolig passe som hånd i hanske for en trener som Joakim Fagervall.Samtidig er det heller ikke uten konkurranse for den kjente treneren kan velge og vrake i tilbud der hvor han allerede har vært linket til den ledige jobben i Björklöven og klubber i Finland, men etter det Hockey4You erfarer har Fredrikshavn White Hawks også vært på banen som endte opp med tidligere Stjernen-treneren Fredrik Johansson.


Samtidig kan det også tenkes at Fagervall kan ta det uortodokse valget om å velge Ringerike og norsk 1. divisjon etter en lang karriere som trener i storklubber hvor han flere ganger har fått sparken midveis der hvor kravene er skyhøye. Han sa følgende til Bodens hjemmeside når han nå valgte å ikke forlenge med klubben:


- Jeg skal avslutte denne sesongen her med å være hyttevert der man får fundere over livet litt, det står litt i stjernene om hva jeg skal gjøre. Jeg står fortsatt ovenfor et karrierevalg og det er det jeg funderer mest på. Jeg er virkelig takknemlig for at jeg har fått denne muligheten og tiden med å jobbe med mine tanker, men ser med selvtillit inn mot fremtiden, avsluttet han til Boden-fansen.


I følge Hockey4You sine kilder har Joakim Fagervall allerede vært på plass i Hønefoss for å se på forholdene og møtt representater fra Ringerike for å snakke om den ledige sjefsrollen og klubbens fremtidsplaner denne uken. Samme kilde sier at det ville være et vannvittig scoop for norsk hockey og 1. divisjon om Fagervall skulle takke ja til jobben. Han vil føye seg inn i rekken med store navn som sukesstreneren fra Skellefteå, Hans Wallson som er i Nidaros og Modos tidligere sportssjef Fredrik Glader som sørget for at Narvik rykket opp til EHL.


Det er ventet at trenerspørsmålet i Ringerike blir avklart i neste uke.


Alle foto: Oliver Åström

Comments


bottom of page