top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Stortap mot Tsjekkia - raknet i den andre perioden

Det ble en tung forestilling når Tsjekkia utnyttet både personlige feil og utvisninger, tre kjappe mål i den andre perioden avgjorde matchen og til slutt stode det 1-8 på tavla når sluttsignalet gikk


Foto: H4Y / OCN


Et Tsjekkia-lag som gikk på et overraskende 2-6 tap for naborivalen Slovakia dagen før var naturligvis revansjesugne til å komme sterkt tilbake og det gjorde de til gangs. Anført av Jiri Kulich skulle laget lede 2-0 etter den første perioden, dette på tross av flere gode norske muligheter hvor man blant annet hadde to skudd i stolpen og Norge vant skuddstatistikken med 13-11.


Johannes Løkkeberg ga et norskt håp tidlig i den andre perioden hvor man reduserte til 1-2 men nærmere kom man ikke. Personlige feil og utvisninger preget kampbildet og Tsjekkia gjorde i tillegg kort prosess i den andre perioden hvor de setter tre kjappe mål på 6 minutter og da var kampen sluttkjørt.Energien til det norske laget ebbet ut i takt med at målene rant inn bakover og tsjekkerne ga seg ikke før det stod 1-8 på tavla. Nå som Slovakia slo Sveits tidligere i dag ser det nå ut som at Sveits-kampen blir en liten finale for det norske laget når USA forventes å slå sveitserne i morgen.


Kasper Magnussen var naturlig svært skuffet etter Tsjekkia-tapet.


- Jeg vet ikke egentlig hva man skal si, det er møkkaræva og bare ha fokus på neste kamp og glemme dette her fort som mulig. Vi går ut med den innstillingen at vi skal kjøre på like hardt som i går og vi startet kampen ganske bra, etter hvert så bare rakner det og jeg skjønner ikke hva som skjer. Sånn kan ikke skje mot de her laga for da blir vi straffa og det veit vi på forhånd, sier Magnussen.


Neste kamp allerede begynt

Etter at Tsjekkia scoret to kjappe scoringer i den andre perioden og gikk opp til 1-4, prøvde coach Nylund å endre på rekkene for å skape mer energi i gruppa.


- Men hodet og beina fungerer ikke helt i den tredje perioden og da blir det litt stygge sifre som egentlig ikke skal skje men vi har allerede snakket om dette i gruppa og neste kamp har allerede begynt, sier Nylund etter det skuffende stortapet.


Men det kommer flere muligheter for det norske laget og etter en spillefri dag i morgen skal de bryne seg på Slovakia som er ubeseiret så langt i gruppa.


- Vi har fortsatt trua på at vi kan nå en kvartfinale som er målsettingen vår - vi trenger poeng og i hvert fall en seier. Som sagt, neste kamp har allerede begynt så vi tar sikte på det, sier den norske landslagstreneren.


Norge møter Slovakia fredag 29. desember kl. 12:00.


Se hele intervjuene med Kasper Magnussen og Christer Nylund etter Tsjekkia-matchen i video under:
Høydepunktene fra kampen ser du i videoen under:Σχόλια


bottom of page