top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Storscoreren fortsetter i Haugesund: - Finnes ingen grunn til å dra andre steder

For Philip Åman var det ingen tvil om at han ville fortsette å spille for Haugesund Seagulls i 1. divisjon neste sesong. Trivsel og skole var den viktigste faktoren.

Foto: Dan Kenneth Reinli


Vi møter en spiller som er av den ydmyke sorten og fremhever både trener Teemu Elomo, styret i Haugesund og medspillerne sine i laget for at han velger å ta en ny sesong i Seagulls-trøya. Dessuten ønsker han å avslutte det siste året på økonomistudiene.

- Hovedsakelig går jeg på skolen der borte og det fungerer 'kanon' men samtidig så fungerer det også ellers med treneren, styret og ja alt bare flyter så bra så det finnes ingen grunn til å dra andre steder, forteller Philip Åman.


Trener Teemu Elomo som for øvrig har to brødre som også er trenere, kom sesongen etter Åman til Haugesund. 27-åringen forteller gjerne om hvor fornøyd han er med den finske coachen.

- Ja, for faen. Vi kommer superbra overens, utbryter Åman til Hockey4You.

Han har ganske så prestisjeløs atferd samtidig som han kan veldig mye om hockey, han har jo selv en lang spillerkarriere og er jo inne å snakker ganske mye med oss spillerne og involverer oss i mye og det synes jeg er veldig bra. Jeg trives veldig bra med trenerteamet, forteller Åman videre.


27-åringen har på mange måter hatt en fantastisk karriere i 1. divisjon med overkant av 450 poeng på nesten 200 kamper fordelt på 6 sesonger og 185 poeng bare i Seagulls-trøya de to siste sesongene. Når vi snakker med Haugesunds eliteutvalgsleder Kjell Solberg, møter vi en meget lettet og glad person over signaturen til Jönköping-gutten.

- Det er vi veldig glad for rett og slett, er nesten ikke mer å si enn det. Han er naturligvis en viktig spiller og person å ha med oss videre. Han er viktig på mange måter, en ting er poengene hans men han tiltrekker seg også andre spillere som vil utvikle seg sammen med han. Han er sannsynligvis den beste spilleren i 1. divisjon og da er han en "magnet" for andre spillere, sier Solberg.

Interessen for Åman er det ingenting å si på og han har avslått minst tre tilbud fra blant annet Fjordkraft-ligaen. Til Hockey4You har han sagt at at det er enten Haugesund eller høyere liga som gjelder han men at det skal en del til for å lokke han bort fra Vestlandet siden han trives både på og utenfor isen.

Dessuten danner han et radarpar med Martin Lund som han for øvrig spilte 1,5 sesong i Bergen før de nå går på sin tredje sesong sammen i Haugesund og fremhever gjerne laget fremfor seg selv når Hockey4You snakker om Åmans statistikk i Seagulls.


- Poengmessig har det vel gått riktig så bra, jeg har spilt med to veldig gode centere og det er viktig faktisk, som kan levere pucker i anfallssonen. Dessuten har vi fått spille mye siden det har vært en litt tynn tropp og da har det egentlig bare rullet på for oss men det viktigste for meg er ikke at jeg gjør poeng men at laget vinner, først og fremst.

Svensken har allerede fått prøvd seg i Fjordkraft-ligaen tilbake i 2017 hvor Åman spilte i en da konkurstruet Bergen og ble hentet til Manglerud Star på overgangsfristens siste dag.

Han forteller om møtet med coach David Livingston som var misfornøyd med å miste Kjetil Martinsen til Stavanger Oilers rett før deadline og følte at han ikke fikk en reell sjanse i MS-trøya.

- For meg gikk det ikke bra i det hele tatt, når jeg kom til klubben så var ikke treneren helt enig i å slippe den spilleren til Stavanger så han var ikke akkurat blid når jeg kom.

Jeg synes selv at jeg ikke fikk en ærlig sjanse til å spille og så skadet jeg meg i den femte kampen i kneet og sesongen var over for min del. Og med skaden og utestående lønn fra Bergen så fikk jeg et bra tilbud om en sivil jobb hjemme i Sverige og da var valget enkelt for min del og derfor har jeg heller ikke spilt hockey på to år etter overgangen til Manglerud, forteller Åman.


Men savnet etter gutta og garderobekulturen samt et ønske om å få seg en utdannelse førte Åman tilbake til isen og denne gang til Haugesund Seagulls.

- Når jeg tenkte å begynne å studere så passet det bra å få litt økonomisk støtte fra hockeyen når man studerer samtidig som det er veldig kult å få spille i et lag samt være med gutta i garderoben, avslutter #11 til Hockey4You.
Comments


bottom of page