top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Ski henter målvakt fra Per-Åge Skrøders klubb i Sverige

Ski har omsider funnet sin målvakt og det er svenske Oscar Darnell som er klar for klubben. Han kommer senest fra Örnsköldsvik HF i HockeyEttan der hvor Par Åge Skrøder er hovedtrener til daglig

Foto: Privat


Det var tidlig i oppkjøringen hvor Andreas Johansen valgte å legge skøytene på hylla slik at Ski måtte ut på en keeperjakt. Klubben hadde muligheten til å kunne hente det lokale talentet Magnus Knutsen i fra Lørenskog men hevder at dette kun var på lån slik at de gikk for en mer permanent løsning, denne gang en importkeeper i svenske Oscar Darnell i fra Örnsköldsvik HF i HockeyEttan.


Den svenske klubben hadde en tung sesong hvor de havnet sist i høst-serien og nest sist i vår-serien i HockeyEttan Norra. Blant annet tok Modo-legenden og sarpingen Per-Åge Skrøder over sjefsrollen i klubben midtveis i sesongen. Skrøder med nesten 1000 kamper i SHL er et godt kjent hockeynavn både i Norge, Sverige og internasjonal hockey der hvor han blant annet har rekorden over flest mål av en import i SHL med sine 260 mål og er foreviget med gullskrift i svenske hockeybøker.

Skrøder hadde blant annet Darnell som sin keeper forrige sesong og humrer godt når han skal beskrive den unge målvakten.


- Oscar er en fin type utenfor isen der hvor han er veldig sosial. På isen er han også veldig sosial for han prater enormt mye, sier Skrøder med en god latter.


Han fortsetter:


- Du hører han hele tida og det er bra det, han liker å styre og stelle i målet. Det er en fordel det for det er ikke alle som har det verktøyet med seg.


Skrøder ville gjerne ha med 20-åringen fra Stockholm med videre mens den unge målvakten hadde bestemt seg for å dra videre på et tidligere tidspunkt.


- Han har potensiale han og han fikk muligheten til å bli her men han ville se etter noe annet. Jeg tror det er et bra steg for han å ta ved å komme til 1. divisjon i Norge, det er ikke et for høyt steg for han det, tror han skal klare seg fint der, sier Modo-legenden.


- Overrasket over klubbvalget?


- Nei, jeg vil ikke si det. I fjor når vi hadde han i laget så var det Allsvenske klubber som tittet på han, vi klarte å unngå negativ kval men det sier jo sitt når allsvenske klubber er på han. Det sier litt om potensialet når de klubbene viser interesse og spør litt rundt, forteller han.


- Så det kan være en spiller å følge med på til høsten?


- Jaja, det er en god keeper. Så er det litt avhengig av hva du har foran deg også men jeg kjenner ikke Ski sånn sett men det må funke hele veien. Man kan ikke bare sette han i mål så vinner Ski masse kamper, de må ha et bra lag også. Men at han kan stjele noen matcher, det har jeg tro på. Det skal bli spennende å se hvordan det går for han, sier Skrøder til Hockey4You som kommer til å følge med på 20-åringen i Ski.


45-åringen er både trener og lærer i byens hockeygymnasium men er også assistenttrener for det norske U18-landslaget. Han både håper og tror at Darnell kommer til å gjøre det bra 1. divisjon til høsten.


- Ja, han har et stort potensiale og kommer gjennom en reise fra Skellefteå og til Modo som er par av dem bra hockeystedene så det blir spennende å følge med på han framover, avslutter den tidligere Sparta-spilleren.


Kjempefornøyd

Ski-trener Ulf Berglund var meget fornøyd med å kunne annonsere sin importsignering ovenfor media i dag og har personlig vært å hentet spilleren på flyplassen.


- Vi er kjempefornøyd med å ha fått Oscar (Darnell) til Ski, det var absolutt det beste som kunne skje oss når Andreas (Johansen) bestemte seg for å legge opp.


Han fortsetter videre:


- Vi får en matchvinnertype som elsker å vinne kamper, det er en ung og lovende keeper. Har fått veldig mange fine tilbakemeldinger fra medspillere og folk rundt omkring. Jeg er faktisk veldig trygg på at vi får en førstekeeper som er vant til å få mye skudd på seg.


Selv har hovedpersonen fortalt klubben at han synes det er gøy å kunne komme til en klubb der hvor det forventes at man stjeler poeng framfor å være i en toppklubb der man forventer å vinne kampene.


- Som importkeeper så vil det være forventinger og krav som stilles til han også?


- Det er derfor han kommer hit også fordi han vil ha forventninger på seg og utvikle seg sjøl som keeper, spille mye tøffe kamper og han ser på Ski som et springbrett. Det liker jeg å høre for han vil jo da komme hit og vinne kamper for Ski og vise seg fram at han er en keeper for en bedre liga enn 1. divisjon, sier Berglund.


- Jeg ser fram til å se han på is allerede i kveld og forhåpentligvis så spiller han mot Hasle-Løren til torsdag, avslutter den svenske treneren.


Ski vant 15-2 over Furuset 2 i Grünerhallen og møter Hasle-Løren til treningskamp på torsdag i Løren Ishall.


Foto Per Åge Skrøder: Jon Anders JohansenStatistikk Oscar Darnell:


Comments


bottom of page