top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Philip Åman til Bergen: - Jeg gleder meg til å starte et nytt kapittel

Bergen har gjort sitt første trekk i overgangsmarkedet. Ligaens store profil, Philip Åman, flytter fra Haugesund til Bergen og gleder seg veldig til å komme til byen

Foto: H4Y / OCN


Åman har de siste tre sesongene spilt i Haugesund og gjorde i 19/20-sesongen utrolige 119 poeng for klubben. Den siste sesongen derimot ble mye tøffere der hvor klubben fikk økonomiske problemer, permitterte treneren og klarte så vidt å overleve kvalik. Klubben gikk senere konkurs og Åman stod både uten klubb og kontrakt.

I dag signerte han for sin tidligere klubb Bergen som rykket opp til 1. divisjon forrige sesong og han gleder seg veldig til å komme tilbake til byen.


- Bergen er en kjempefin by og der trives jeg. Alternativene som lå på bordet var for meg flytte til Bergen eller dra hjem til Sverige og legge opp. Jeg har snakket med ledelsen i Bergen hvor vi har kommet fram til en bra plan hvor jeg kan kombinere hockey med jobb. Det var en totalpakke som jeg likte og skulle det bli hockey så skulle det bli Bergen, sier Åman til Hockey4You.

Åman var ikke interessert i å flytte andre steder for å spille på et høyere nivå samtidig som det har vært andre klubber i 1. divisjon som har tatt kontakt med han. Men totalpakken i Bergen samtidig som han trivdes i byen gjorde valget enkelt for 28-åringen. Han var også en av de første som gratulerte bergenserne med opprykket og synes det er flott at klubben har tatt det steget.


- Det er superbra faktisk og det fortjener dem jo. Bergen hører absolutt hjemme i 1. divisjon, det er det ingen tvil om. Det er mer et spørsmål om når de skal opp til Fjordkraft-ligaen så det var på tide at de kom tilbake til 1. divisjon, sier han.


"I Bergen er det først og fremst en bra bredde i stallen men også enkeltspillere som har spisskvaliteter som kan være med på å avgjøre kampene" - Philip Åman

En annen rolle enn tidligere

Åman har signert en 1+1 kontrakt (1 år + opsjon for et til) som spillende assisterende trener for klubben og forfølger den trenerkarrieren som han startet på i forrige sesong når Haugesund plutselig stod uten trener og Åman som en av bærebjelkene i laget måtte sammen med kaptein Martin Lund overta styringen for laget. I Bergen vil han få en annen rolle som en assisterende trener og i tillegg til at laget har flere andre fremtredende spillere som kan avgjøre kampene for klubben.

- Ja, det er riktig og det ser jeg virkelig fram i mot. I Bergen er det først og fremst en bra bredde i stallen men også enkeltspillere som har spisskvaliteter som kan være med på å avgjøre kampene, det er veldig bra, sier Åman.


- I følge rapportene fra Bergen så blir du også assisterende trener, ga det mersmak fra forrige sesong?


- Ja, det ga mersmak. Planen neste sesong er å gå trenerkurs 1 og ta de øvrige kursene senere. Det at man kan ha litt å bidra med enn bare på isen er inspirerende og kult. Jeg er jo en spiller også så det handler om å finne en bra balanse men det skal bli kult og noe jeg ser fram i mot.


Har kommet til Bergen for å bli

Åman er fortsatt igjen i Haugesund i disse dager for å avslutte økonomiutdanningen sin som er ferdig om en måned men planen er at 28-åringen flytter til Bergen og med den totalpakken som klubben har gitt han, som også innebærer en personlig sponsor i Bergen Bygg & Anlegg, så mener han at han har kommet til Bergen for å bli i klubben.


- Man skal aldri si aldri med ishockey men nå vil jeg være med å hjelpe Bergen og ta en solid plass i 1. divisjon i første omgang og kanskje enda høyere enn det. Så får vi se om det blir som spiller eller trener om noen år. Planen er i alle fall å bli i Bergen en god stund og jeg tror ikke jeg kommer til å spille hockey noen andre steder.


"Vi signerer Åman fordi vi vet vi får en person og en spiller som er helt fantastisk, som har lyst til å være med oss å bygge videre" - Egil Fløholm

Foto: Dan Kenneth Reinli


Åman har spilt med nummer 11 i hele sin karriere men har forstått at han fra neste sesong må bytte nummer siden poengkongen Johann de Jonge har det samme nummeret og trolig fortsetter i klubben også neste sesong.


- Det var jo en poengkonge som hadde den forrige sesong så det blir vanskelig å få tak i den. Da får man jo bytte nummer og da tenker jeg at nummer 18 er det som blir for Åman neste sesong.


- Du har ikke satt noen krav om å få nummer 11?


- Hehe, nei jeg har ikke det. De Jonge var deres ledende spillere forrige sesong så jeg har absolutt ikke tenkt til å ta det nummeret fra han, avslutter Åman.


En spiller med god "standing" i Bergen

28-årige Åman har spilt i Bergen i fire sesonger i perioden 2013 - 2017 og har gjort nesten 500 poeng på drøye 200 kamper i 1. divisjon. Han blir utvilsomt et godt tilskudd for de rødkledde og sportssjef Egil Ove Fløholm er naturligvis svært fornøyd med å presentere sitt første trekk på overgangsmarkedet.


- Vi signerer Åman fordi vi vet vi får en person og en spiller som er helt fantastisk, som har lyst til å være med oss å bygge videre. At han kommer til å gjøre mye poeng for oss, det tror vi men det er det ikke det viktigste. Han har lyst til å bidra med å få klubben stabil og være med å bygge oss opp og det er egentlig det viktigste. Han har jo et mål om å bli trener også og det skal vi hjelpe han med å bidra til. Han har en god "standing" i Bergen og vi gleder oss voldsomt til at han kommer, sier sportssjef Fløholm.

Fløholm forteller videre at svensken er en "difference maker" i ligaen som skal forsterke førsterekka til klubben.


- Ja, så absolutt. Vi har et mål om å få en rekke som er bedre enn den førsterekka vi hadde så det skal vi klare. Vi trenger også å bli bedre i special teams og her får jo vi kanskje en av de beste i special teams, sier han.


- Har dere tenkt til å bygge laget rundt Åman eller blir han en av flere her?


- Han kommer til å være en av de viktige brikkene men vi har jo flere gode spillere. Istedenfor at han må være med å avgjøre kamper alene på egenhånd i Haugesund, så vil han her være del av et lag men vil være en spydspiss. Hvis ikke han fungerte så tapte de (Haugesund), det trenger ikke å skje i Bergen.


At Bergen er en attraktiv by er det ingen tvil om. Samtidig som klubben rykket opp til 1. divisjon ble også hockeylaget mer attraktivt for spillere. Fløholm forteller om en helt annen hverdag kontra å være i 2. divisjon.


- Hvis du tenker attraktivt så er det jævla mye mer jobb, humrer sportssjefen og fortsetter:


- Vi merker jo det at det er flere spillere som vil komme og vi tror at folk har hørt at vi driver bra og har drevet bra i flere år. Ikke minst, vi tilbyr ikke store lønninger men tilbyr utstyr, mat etter treninger, at vi reiser bra og har det bra. Det er ingen som kommer til å bli rike i Bergen men vi holder det vi lover, avslutter Fløholm.


Alle øvrige foto: Dan Kenneth Reinli

Comments


bottom of page