top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Norge med sin tredje strake i VM

Ikke helt uten dramatikk, klarte Norges U20-landslag å karre til seg en seier mot Ungarn i går kveld og med det sin tredje strake seier i VM på hjemmebane i Asker

Foto: H4Y / OCN


Norge skulle møte et ungarsk lag som har spilt godt så langt i VM men samtidig hadde man både vært uheldig og litt for dårlige til å fullføre kampene sine gjennom tre perioder. De tapte i sudden death mot et relativt svakt dansk lag i dette VM og tapte mot Kazakhstan 3-2 etter å ha ledet 2-0 halvveis i kampen.


I den første perioden tok Norge kommandoen i kampen uten å komme helt til de store sjansene. Her var det Ungarn som skulle ta ledningen ved først en flott 180 graders vending av Andras Mihalik med et påfølgende skudd som kom noe overraskende for Norges keeper Markus Stensrud, Tamas Tóth setter returen i mål og Ungarn scorer på sitt tredje skudd i kampen etter 12:23. Noe flere mål blir det ikke og skuddene 9-6 i norsk favør.

Og på retur skulle også Norges mål komme i den andre perioden med MS-gutten Noah Steen etter et godt forarbeid av Michael Brandsegg-Nygård, og det var likt mellom lagene etter to perioder.


I den tredje perioden ble kampen preget av en del utvisninger og de neste målene skulle derfor komme i powerplay. Først ut var Sander Wold for Norge etter godt powerplay av det norske laget og de fleste trodde at Norge skulle ri i land seieren mot Ungarn. For Norge var det klart førende laget og ledet skuddene klart tidlig i perioden. Men bortelaget slo tilbake etter at det norske laget fikk en utvisning på nettopp Sander Wold. Med litt flaks klarte Alex Fekete å tråkle pucken forbi Markus Stensrud i powerplay med 8:09 ut i den tredje perioden og det var duket for en spennende avslutning på matchen.


Etter 15:53 av den tredje perioden skulle Asker-gutten Sander Wold nok en gang sende Norge i føringen i kampen etter å ha plukket opp pucken foran Ungarns mål og med hjelp fra ungarsk keeper sørge for 3-2 til Norge. Dommerne godkjente målet etter videodømming hvor de trolig så etter spark fra Wold eller goalie interference.

Dramaet skulle på ingen måte stoppe der, for Norge får en utvisning i sluttminuttene og Ungarn får lagt på et stort press på det norske laget uten at man får uttelling. Tamas Tóth får i tillegg et skudd i tverrliggeren med 1,5 minutter igjen å spille som dommerparet tar seg veldig god tid på å se på og sluttresultatet ender med 3-2 til det norske laget.


- Jeg synes Ungarn gjør en bra match, så synes jeg vi løser det på en bra måte. Jeg synes vi spiller bra i store deler av matchen men vi lar dem komme på litt for tight på. Vi finner en måte å vinne på og det er det viktigste, sier Noah Steen til Hockey4You etter kampslutt.


18-åringen er en av hele fem nordmenn i Moras J20-lag som alle er representert i U20-VM i tillegg til at Johannes Johannesen spiller til daglig i klubbens A-lag. Selv har klubben sendt to representanter til VM for å overvære sine spillere samt se etter andre spillere.

- Ja, dem er "dritpuche" og vil se alt egentlig, sier Steen om tilstedeværelsen av klubben.


- Det blir en spennende kamp tross alt?


- Selvfølgelig blir det nervepirrende, det er hockey og det er det som er gøy så det er derfor jeg er her.


- Føler man presset for å vinne hver match her? Et tap kan fort bli skjebnesvangert?


- Ja, absolutt. Vi går inn og sier at hver match er en finale, vi ser på slutten her at gutta tekker skudd, ofrer seg og går inn med ansiktet først. Vi går for å vinne hver match og gå opp, det er målet vårt, avslutter Steen.


Bodd alene i Göteborg siden man var 15 år

Asker-gutten Sander Wold ble sterkt delaktig til at Norge tok sin tredje seier på rad i VM med sine to flotte mål i matchen. Til daglig spiller 18-åringen i Frölundas J20-lag og har bodd alene i storbyen Göteborg siden han var 15 år.


- Ja, jeg har bodd der i over tre år og trives med det. Selvfølgelig var det en utfordring å flytte alene som 15 åring, det er ikke bare bare men jeg taklet det bra og var forberedt på hva som skulle skje når man flytta over. Jeg hadde en bra dialog med Frölunda kanskje et til to år før jeg flyttet også - så fort man var 13 år så hadde man småkontakt med dem så det var kult, sier 18-åringen.


- Hvordan var det å komme til en av Europas største klubber?


- Man var selvfølgelig spent men når du først kommer dit og hilser på gutta og laget lissom så kommer man forbi det. Alle er der for samme ting for alle elsker hockey så man klikker direkte. Selvfølgelig har det også vært utfordringer, det er ikke alltid lett å flytte som en 15-åring lissom for det er mye som skal forandres. Plutselig må du stå der å lage mat sjøl, vaske klær og leiligheten også. Vi går på vanlig svensk skole med svensk undervisning og det har også vært vanskelig sier Wold før han fortsetter:


- Vi trener på morgenen tre ganger i uka før skolen i to timer før man drar på skolen, etter skolen er det bare å sette seg på trikken igjen tilbake til hallen igjen for å trene på nytt. Det er tøft selvfølgelig men så lenge man synes det er gøy så er det helt supert.


Det har gått trått for 18-åringen i årets sesong og står med 0 mål og 13 assist på 25 kamper så langt. Konkurransen har vært knallhard innad i laget opplyses det og Frölunda J20 vant sin divisjon Södra med 4 poeng foran neste lag.


- Ja, det er tøft der borte og Frölunda er blant Sveriges beste lag så det er fight om plassene hele tiden.


Overraskende bra ungarsk lag

Wold stod over kampen mot Frankrike på grunn av skade men kom sterkt tilbake og var delaktig til at Norge kunne ta sin tredje strake seier i mesterskapet over Ungarn.


- De var overraskende bra lag faktisk, vi vet jo godt før hver match at alle lagene er bra her. Som Gjøse sier, hver match er en finale, det gjelder å nullstille seg etter hver kamp. Selv om Ungarn kanskje på papiret eller ranking er litt dårligere så overrasker de og gjør en utrolig bra match. Dette selv om vi visste de var litt gufne å møte hvor de ledet mot Kazakhstan og har vært med i alle matchene, sier Wold til Hockey4You.

- Man kan fort ryke på en smell, kanskje mot Kazakhstan spesielt. Føler man presset rundt det siden Norge er storfavoritter her?


- Som jeg sa så er Gjøse flink til å fortelle hver match er en finale så det gjelder å komme ut med riktig "mindset" og være med fra start hver gang. Jeg tror ikke at vi føler på noen press selv om vi er satt som storfavoritter.

- Vi vet at vi har et godt lag og har alle mulige odds med oss for at vi skal rykke opp. Så det gjelder egentlig å ha tro på hverandre og spille hver og enkelt sitt eget spill så blir det bra. Det er en grunn til at vi har satt sammen akkurat det laget her også, vi har alt mulig fra en super målvakt til offensive og defensive bra backer og løpere. Det er en bra sammensveiset gjeng så absolutt, både på og utenfor isen, avslutter han.


Norge møter Danmark i dagens kamp kl. 20.00 i Varner Arena.


コメント


bottom of page