top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Narvik: Kortest mulig tid i 1. divisjon

Etter at nedrykket ble et faktum, satser Narvik Hockey på at tilværelsen i 1. divisjon blir kortest mulig og drifter laget på et Fjordkraft-liga nivå for å komme raskest mulig tilbake

Foto: Jon Anders Johansen


Allikevel har det vært store bevegelser i troppen hvor i skrivende stund hele 12 spillere har forlatt laget og 11 nye fjes blir å se i Narvik-drakta neste sesong.

Samtidig kan sportssjef André Lysenstøen fortelle om at de er i samtaler med Martin Hage, Casper Santanen, Dante Salituro, Robin Söderqvist og Samuel Åström som potensielle re-signeringer og tror samtidig at Jonathan Léman og Konsta Mäkinen er tapt for klubben.

Lysenstøen kan fortelle om en slags "rebulid" i Narvik med at de satser på unge spillere og fylle opp importkvoten for en slagkraftig stall til neste års 1. divisjon.

- Jeg ønsker sammen med trenerteamet å sette preg på laget med å hente inn interessant og motivert lag i seriøse unge spillere som banker på døra til Fjordkraft-ligaen, forteller sportssjefen til Narvik Hockey og legger til:

Vi kommer til å satse knallhardt med seriøst opplegg rundt is, fys og video som et Fjordkraft-liga lag og henter inn spillere som har bra erfaring og som er såpass sultne og har lederskap.


Takket nei til Manglerud og Sparta

André Lysenstøen som tiltrådte som sportssjef i Narvik i april har i flere år vært keepertrener etter endt spillerkarriere. De siste to årene har han vært assistenttrener for David Livingston i Manglerud Star og overtok som hovedtrener da Livingston fikk sparken av klubben i januar 2021. Manglerud tilbød Lysenstøen en to-års kontrakt som han takket nei til i følge han selv av ulike grunner og videre så takket han også nei til en assistentrolle i Sparta.

- Jeg er hovedtrener for Norges Para Ishockeylandslag og vi satser knallhardt nå til VM hvor vi skal inn i bobla i Tsjekkia og den jobben lot seg kombinere med Narvik-jobben og det var veldig spennende, sier 32-åringen til Hockey4You og fortsetter:

Jeg var veldig nysgjerrig på det Narvik hadde å tilby i tillegg til at det var veldig viktig for meg at jeg kunne fortsette med Para Ishockeylandslaget i tillegg.


Den tidligere keeperen synes det er vanskelig å si noe konkret om hva som gikk galt med Narvik i forrige sesong men håper samtidig at en ny sportssjef med et overordnet ansvar vil kunne være med å bidra til bedre resultater denne sesongen.

- Grunnen til at de trengte sportssjef nå er rett og slett at resultatene tilsa at her er det mangler i organisasjonen og at de trengte en som kunne holde tak i det overordnede sportslige ansvaret, det er vanskelig å peke fingre på hva som skjedde forrige sesong for midlene var der, lysten og viljen å få til noe oppe i Narvik var 100 % der i fjor men man fikk ikke helt til. Da tror jeg de ser at de trenger en som kan være med å bygge et lag, være en støtte til trenerteamet og være bindeleddet mellom styret og laget sånn at det ikke blir for mye kokker inn mot laget, forklarer Lysenstøen.


Den Oslo-baserte sportssjefen skal pendle til Narvik og bo der 7-10 dager i måneden samtidig som han kombinerer jobben som hovedtrener for Norges Para Ishockeylandslag så vel som å kunne se mye av bortekampene på Østlandet. Derimot satser han på å bo i Narvik i begynnelsen av sesongen for å komme skikkelig i gang med klubben og inn mot en eventuelt kvalifisering for å sikre at Narvik har et best mulig rustet lag inn mot opprykksmålet.


Mye bevegelser i det norske spillermarkedet

André Lysenstøen forteller om at det er mye bevegelser blant de norske spillerne denne sommeren og at det blant annet henger sammen med at par av klubbene har gjort en "opprydding" i sine staller. Det er flere klubber som kjemper om de samme spillerne, særlig de som satser hardt i 1. divisjon for opprykk og de som er i den nedre delen av Fjordkraft-ligaen kjemper hardt mot hverandre.

- Det er fortsatt en del spillere igjen som er uten kontrakt men det er et stort gap mellom de aller beste og de yngre spillerne som venter, det finnes ikke veldig mange i mellomsjiktet der med de som på en måte ikke koster så veldig mye men er effektive, sier Lysenstøen og fortsetter:

Vi har kriga hardt sammen med Manglerud, Grüner, Ringerike, Comet, Lørenskog og til dels for så vidt Stjernen også om de samme spillerne. Det er klubber som satser hardt og da er det rift om de spillerne, særlig når par av laga har gjort store endringer i troppen sin i tillegg.


Det vil knytte seg en meget stor interesse for hvilke lag som vil kunne kjempe om topp 4 plassering i 1. divisjon der hvor det er minst 5-6 kandidater som skiller seg ut når man ser i forhold til hvordan klubbene satser og hvordan troppene ser ut foreløpig. Lysenstøen gleder seg til neste sesong og mener det kan bli en spennende batalje mellom flere lag i toppen. Samtidig så peker han ut Lørenskog som den kanskje tøffeste konkurrenten med et bra lag på papiret og en bra trener i Kenneth Larsen.

- Det blir veldig spennende og jeg kjenner at jeg gleder meg veldig. Vi håper at vi kan ha et slagkraftig lag som vi håper kan overbevise i 1. divisjon men samtidig så vet vi at det blir ikke noe enkel match, avslutter han til Hockey4You.

Comments


bottom of page