top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Materialforvalter får utestengelse for å vise finger'n til dommeren: - Et emosjonelt øyeblikk

Det var under onsdagens oppgjør at materialforvalter Pål Wesstad for Ski Ishockey pådro seg en disiplinærstraff for å ha vist fingeren til dommeren i oppgjøret mot Hasle-Løren. Nå i ettertid har Wesstad fått to kampers karantene av DISU

Foto: H4Y/OCN


Det var under 6-3 oppgjøret mellom Ski Ishockey og Hasle-Løren hvor det ble en litt opphetet diskusjon helt på slutten av kampen. Dette som følge av en krysstakling av Noah Jakobsen på Ski Ishockeys Kyrre Hellerud hvor Hasle-spilleren fikk marsjordre og Hellerud ble liggende på isen en stund etter hendelsen.


Dette medførte til at mangeårig materialforvalter i Ski Ishockey, Pål Wesstad, rykket ut på isen for å se om det stod bra til med Hellerud og i tilfelle hjelpe han av isen. Samtidig viste han også tydelig misnøye med dommerteamet og ble bedt om å gå av isen. Enden på visa er at Wesstad snur seg og viser fingeren til dommer Olav Steen Brattbakk som dømmer liten disiplinærstraff for hendelsen.


Brattbakk skriver i dommerrapporten til DISU:

"Jeg idømmer Liten disiplinærstraff da han kommer med rettede bemerkninger, obskøn gest mot dommeren, ved å "vise fingeren" og ikke umiddelbart går i retning sin egen spillerboks."


Hockey4You har vært i kontakt med Pål Wesstad som er innforstått at han blir omtalt men henviser til ledelsen i klubben for å kommentere.


- Jeg har ingen kommentar utover at jeg angrer på at jeg ikke bare gikk rett ut, jeg ønsker å legge det bak meg og bli ferdig med saken, sier Wesstad.


Styreleder Kenneth Thomas valgte å ikke svare DISU som de har rett til i saken da de ikke hadde noen formildende omstendigheter å komme med i saken, verken på taklingen eller hendelsen med Wesstad.


- Vi valgte å ikke si noe for vi hadde ikke noe mer materiale å tilføre saken annet enn det som står i dommerrapporten. Vi hadde ikke noe annet syn enn det dommeren kom med vi tok det til etterretning, sier styrelederen.


Han fortsetter:


- Jeg snakket med Pål (Wesstad) umiddelbart og sa at det er en type adferd som vi ikke ønsker å ha i klubben vår og vi skal stå for helt andre verdier og han la seg flat med en gang. Men jeg skal også være første til å innrømme at der så var vi i et emosjonelt øyeblikk og da kan det renne litt over for folk, sier Ski Ishockeys styreleder Pål Wesstad som har vært materialforvalter i klubben i 15 år der han har førstehjelpskurs og har rett til å bistå på isen.


Aldri opplevd tidligere

Hoveddommer Olav Steen Brattbakk har dømt i godt over 10 år som hoveddommer og innrømmer at det er første gang han opplever en slik hendelse.


- Når han kommer på isen og forbi dommersirkelen så gir jeg han beskjed om at jobbens hans er å gå å sjekke om det er bra med spilleren, deretter at han går av isen. Da begynner han å diskutere med meg og vise sin misnøye mot meg. Når han går bort til benken sin og fortsetter å vise sin misnøye så blåser jeg fløyta og "nå kan du gå" og når jeg snur meg da så viser han meg fingeren og da er det direkte 20 minutter, sier Brattbakk til Hockey4You.


Brattbakk forteller videre:


- Jeg har vært med på litt men har aldri blitt vist fingeren av et medlem av støtteapparatet tidligere.


Når ingen av klubbene har gitt noen bemerkninger til dommerrapporten har DISU valgt å utestenge materialforvalter Pål Wesstad de neste to kampene uten nærmere begrunnelse annet enn å vise til regelverket som er dårlig oppførsel mot dommeren.


Noah Jakobsen fikk forøvrig 4 kampers utestengelse etter krysstaklingen av Kyrre Hellerud i den samme situasjonen:

Video: TV2/Direktesport

Comments


bottom of page