top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Lillehammer-spiller til Gjøvik - Her har andre klubber sovet i timen

Oppdatert: 11. mai 2023

Gjøvik har signerte den unge siddisen Per Holmaas Johansen fra Lillehammer, noe klubben langt på vei betrakter som et scoop i 1. divisjon

Foto: Arild Åssveen, arild@hockeybilder.no


Det var to meget fornøyde i sportssjef Patrik Bäärnhielm og trener Anton Säll Karlsson som i går kunne slippe nyheten om at de hadde sikret seg underskriften til Per Holmaas Johansen for Gjøvik, en kontrakt som gjelder for neste sesong. Toveis-centeren har vært fast inventar for Lillehammer og spilte alle klubbens kamper i Eliteserien denne sesongen i tillegg til at han fikk med seg seks kamper for Gjøvik i 1. divisjon.


- En veldig bra spiller, en som vil mye og med bra fart så han kommer til å passe bra inn. Han spiller veldig voksent på Lillehammer og det sier det meste at han fikk spille alle 45 kampene der så det fungerte bra der, sier Bäärnhielm.


Han går så langt som å kanskje kalle overgangen for et lite scoop for klubben etter at han ikke fikk ny kontrakt med Lillehammer.


- Jeg vet ikke helt hvorfor dem ikke ville gi han en ny kontrakt for han er en bra rollespiller i et Eliteserie-lag, hos oss vil han selvfølgelig kjempe om større roller. Jeg synes vi har vært heldig, vet ikke om de andre 1. divisjonsklubbene har sovet litt her men det er en veldig fin type vi har fått på plass i alle fall, forteller sportssjefen.


Trener Anton Säll Karlsson er helt enig med sportssjefen om at andre klubber har sovet i timen og er veldig, veldig fornøyd med signeringen.


"Det er deres tap men vår gevinst"

- Ja, jeg er helt enig i det. En slik spillertype som Per (Holmaas Johansen) er kanskje en du ikke ser lissom på en hockeymatch om hva han kan men når du følger han som en trener så blir det fort en fest. For når det kommer til posisjonsspill uten puck og arbeidsinnsats så glipper han aldri så når han kommer til oss på Gjøvik så ønsker vi å utvikle hans spill med pucken slik at han kan komme seg opp enda et nivå, sier den svenske treneren.

For Säll Karlsson som nettopp kommer fra Lillehammer, har hatt den unge siddisen under sine vinger både på A-laget og som juniorspiller på U-18 laget og har bare lovord å komme med sin nye signering.


- Han er en toveis-enter som jobber steinhardt og dekker mye is, han er vanskelig å møte og dyktig på skøyter. Det skal bli moro å fortsette å jobbe med Pers utvikling, han er en spiller som ikke overlater noe til tilfeldighetene og er så profesjonell som man kan tenke seg.


- Er du overrasket over at han ikke fikk ny kontrakt i Lillehammer?


- Ja, det må jeg si at jeg er. I en såpass ung alder og den erfaringen han har spilt på seg de siste to sesongene og den jobben han klarer å gjøre, spesielt uten puck, så synes jeg det er overraskende at dem ikke velger å gå videre med Per. Det er deres tap men vår gevinst, sier han.


- Så det her er en spiller som vil få mye spilletid i Gjøvik?

- Ja, absolutt. Han kommer til å få en tydelig rolle og vi skal fortsette å fremheve det Per er veldig dyktig på, det å stenge av motstanderen og de defensive oppgavene men at vi også skal utvikle han spill med pucken og at han tar et ytterligere nivå. Han kommer til å få mye istid i de situasjonene der - det er en spiller med en personlighet som man kan stole 100 % på, sier Gjøvik-treneren.


Og fortsetter:


- Han er en fantastisk personlighet også, det er aldri noe problem med Per. Et lettvint menneske som tar for seg hver eneste oppgave og står i det selv i motgang. Det er en veldig bra rekruttering fra vår side synes jeg, sier Anton Säll Karlsson til Hockey4You.


Gjøvik har også gjort andre signeringer denne uka og det er backen Marcus Flåm som har re-signert for klubben i tillegg til at de har hentet Gjøvik-gutten Lars Engen i fra Storhamar U20.


Hockey4You har ikke lykkes med å få en kommentar fra Per Holmaas Johansen om overgangen til Gjøvik Hockey.

Foto Lillehammer: Arild Åssveen

Foto Gjøvik: Dan Kenneth ReinliStatistikk Per Holmaas Johansen:


Comentários


bottom of page