top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Lørenskog-seier over Grüner: - Dritdeilig!

Lørenskog kjempet seg inn i kampen etter å ha ligget under 0-2, snudde kampen og vant fortjent 4-3 over Grüner i Fjordkraftliga-kvaliken

Foto: H4Y / OCN


Det var Grüner som åpnet kampen best etter scoring av Tobias Skuterud 16:52 inn i den første perioden etter at det hadde vært noe avventende fra begge lag uten de helt store sjansene. Et skudd fra Skuterud som kanskje Lørenskog-keeper Theo Rooseboom de Vries burde ta ellers på en god dag. Skuddene 12-8 til hjemmelaget til pause.


Den andre perioden åpner seg litt med flere gode sjanser til begge lag der hvor Grüner kanskje oppskriftsmessig scorer igjen 2-0 etter 9:20 ved Calle Spaberg Olsen ved et rapt skudd utenfor slottet og helt opp i krysset - utagbart for keeper.


Men Lørenskog skulle sakte men sikkert kjempe seg inn i kampen og like etter får de en heldig scoring ved Marcus Ekberg etter 12:07 som absolutt Linden Marshall burde ha tatt i Grüner-målet. Det ga den nødvendige boosten til hjemmelaget for de scorer nemlig på på nytt bare 36 sekunder senere. Nok en gang anført av Marcus Ekberg som drar seg oppover langs offensiv sone og passer til Jonas Grønstad foran Grüner-målet og setter pucken enkelt mellom beina på keeper, dermed var det likt mellom lagene og det skulle stå 2-2 til pause.


"Det står litt opp til oss sjæl hvor vi klarer å få dem dit vi vil. Det gjorde vi etter hvert og da vinner vi da"

Og den tredje perioden skulle åpnes med et pang for bare etter 45 sekunder biter Lørenskog seg fast i Grüners sone og det er David Aas-Larsen som skjærer innover og legger i vei et skudd forbi en dekket Linden Marshall og hjemmelaget leder kampen for første gang.


Og Lørenskog-maskineriet fortsetter og underkant av to minutter senere, nærmere bestemt etter 3:19 så scorer Romerike-klubben på nytt ved Jonas Grønstad til 4-2. Det etter at toneangivende Marcus Ekberg på nytt gjør forarbeidende til målet der hvor han gjenvinner pucken bak Grüner-målet og nevnte Grønstad setter pucken opp i krysset til stor jubel fra de 607 tilskuerne i kveld.Det skulle bli drama på slutten når Grüner tar ut keeper på tampen av kampen for å spille med en mann mer på isen og det skulle betale seg ved at Calle Spaberg Olsen får stå alene i slottet og sender pucken opp i krysset og 4-3 på lystavla med 1:50 igjen å spille. Grüner presser videre stort de siste to minuttene av kampen og får noen kjempemuligheter til å utligne men Theo Roosbeoom de Vries står i mot og redder forsøkene som kommer fra Grüner og med det så vinner Lørenskog 4-3 i den andre kampen kvalikserien.


Etter kampen så var det en smørblid Jonas Grønstad som møtte Hockey4You utenfor garderobeanlegget i Lørenskog Ishall. Grønstad har for ikke lenge siden returnert fra en operasjon som holdt han ute i 5 uker og er tilbake i storslag for Lørenskog.


- Det er dritdeilig! Kjente på at vi var på høyde med Ringerike men litt for små i starten til tider, men her i dag sånn sett så er dette Grüner-laget et dårligere lag enn Ringerike. Det står litt opp til oss sjæl hvor vi klarer å få dem dit vi vil. Det gjorde vi etter hvert og da vinner vi da, ler Grønstad.


"Det er som vi har gjort i hele år, vi stopper ikke. Vi bare kjører og kjører uansett hva vi treffer og da blir det seier"

Og det var mye følelser i sving når Grønstad scoret sine mål, spesielt 4-2 målet i den tredje perioden.


- Jeg var dritfornøyd! Jeg har jo spilt med halvparten av gutta der i Lørenskog i mange år men det er ekstra deilig å score der når dem tar med seg ingenting hjem, sier Grønstad med et smil.


- Dem leder 2-0 kanskje oppskriftsmessig der, hva tenkte man da?


- Vi spilte dårlig i den første perioden men så kommer vi inn i det og får dem i vårt spor. Så synes jeg vi er bedre trent, dem blir slitne etter hvert som vi får kjørt og satt i gang. Om det er oppskriftsmessig? Næh, det er noe vi prøver å endre i allefall. Det er som vi har gjort i hele år, vi stopper ikke. Vi bare kjører og kjører uansett hva vi treffer og da blir det seier, sier forwarden.


Og det var også en viktig seier for Romerike-laget som fort kunne ha blitt hektet av ved et tap i kveldens kamp. Med seier til Comet i den andre kampen mot Ringerike er nå kvaliken fortsatt helt åpen.

- Ja, Ringerike er storfavoritt og jeg trodde de skulle vinne alle kampene men at vi kanskje skulle ta dem her hjemme. Nå som Comet vinner i dag så er det helt nødvendig at vi slår Grüner, kanskje ikke bare en gang men to også, sier han.


Neste oppgjør er mot nettopp Comet som har kommet seg kraftig i play-in serien men også imponerte med en seier mot Ringerike i dagens kamp i Halden Ishall.


- Ja, det blir kult. Vi møtte en skadeskutt lag på slutten av seriespillet hvor dem hadde tre-fire mann borte. At dem greier å ta to poeng mot Ringerike i dag viser at dem er å regne med. Vi må gjøre akkurat det samme som vi gjorde sist, få dem i vårt spor og så bare male dem i senk, forteller Jonas Grønstad til Hockey4You.


Tobias Skuterud scoret det første målet for Grüner i dag men det holdt dessverre ikke helt inn for laget fra Grünerløkka. Skuterud var misfornøyd med lagets opptreden i kveldens kamp.


- Vi følger ikke den gameplanen vi har blitt enig om å gjøre, vi går ut å prøver å finne på masse egne ting og da taper man kampen, sier Skuterud.


- Dem maler dere sakte men sikkert i senk?


- Ja, vi går ikke nok på skøyter og gjør ikke det vi har blitt enig om rett og slett. Vi respekterer alle lagene 100 % og har gjort en del analysearbeid på Lørenskog. Vi vet at de er et skøytesterkt lag men allikevel så er vi skuffet over å tape, forteller han.


- Frykter du at det skal gå galt i kvaliken?


- Vi er fortsatt ved godt mot og vi vet hva vi må endre på for å vinne matcher fremover og det er fire matcher igjen så det er bare å krige på, avslutter Skuterud.


De neste oppgjørene er Lørenskog mot Comet og Grüner mot Ringerike torsdag kl. 19.00.


Комментарии


bottom of page