top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Lørenskog henter Nyhus Myhre på lån fra Sparta

Oppdatert: 1. nov. 2023

Skader og sykdom gjør at Lørenskog har fått velsignelse av Sparta til å hente Jonas Nyhus Myhre på lån i første omgang i to kamper før oppholdet

Foto: Jon Anders Johansen


19-åringen skrev en to-års kontrakt med Sparta i april og fikk med seg 6 seriekamper og 6 sluttspillskamper for laget før han ble skadet i den andre semifinalen mot Stavanger. Det endte med at Jonas Nyhus Myhre måtte kneopereres og har mistet seriestarten for de blå.


Nå er Nyhus Myhre tilbake på is for Sparta og fikk med seg to U20-kamper for laget i bortemøtet mot Stavanger der hvor Sparta tapte 2-5 og 1-4 mens Nyhus Myhre scoret sarpingenes eneste mål i den sistnevnte kampen. Nå har Lørenskog gjort en avtale med Sparta om å få låne 19-åringen i to kamper i første omgang, i Lørenskogs hjemmekamper mot Stjernen og Lillehammer i starten av november.


- Dem er vel 8 backer tror jeg med han og det er alltid sånn at når man har vært lenge ute så er det jo for å komme i gang og finne nivået tilbake. Han vil få mye spilletid hos oss så det var vinn-vinn i våre øyne i alle fall, sier Lørenskog-trener Niklas Andresen.


Han forteller videre at de kjenner til Nyhus Myhre godt fra før av siden han tross alt har spilt i klubben tidligere og at man har et godt forhold til Sparta-trener Sjur Robert Nilsen gjorde at avtalen mellom klubbene kunne komme i stand.


- Vi snakka med Jonas (Nyhus Myhre) og ble enig om å høre om vi kunne låne han et par matcher for vi har ikke vært på topp verken offensivt eller defensivt og trenger å få inn noe nytt tror jeg. Vi har slitt en periode nå med både sykdom og skader, sier han.


Han forteller videre om at det er mange spillere i laget som jobber med å ta EHL-nivået der hvor det tar tid til å venne seg til tempo og mener at det er noen som har en tøff periode i laget.


- Når man får tilbud om bedre back i den perioden man sliter så må man ta vurdering opp mot de man har og da føler vi det er riktig å gjøre per nå i hvert fall.


Lørenskog-treneren er fornøyd med klubbens start i EHL selv om han har det kjedelige 0-10 tapet mot Vålerenga friskt i minnet. Laget overrasket stort ved å slå Storhamar hjemme og har spilt godt mot de andre antatt topplagene med blant annet 0-1 mot Stavanger i DnB Arena. Og med 12 poeng på 13 matcher har man også fått en liten luke ned til Comet og Ringerike.


- Vi skal være fornøyde altså. Vi har fått en liten luke ned og det er alltid bra og poengfangsten er relativt godkjent. I tillegg har vi spilt ganske mange bra matcher hvor vi fint kunne ha stjålet et poeng eller to mot gode lag slik at sett over ett så er vi veldig fornøyd med starten. Så dupper det litt når vi har litt skader og sykdom og da er det litt tøffere igjen.


Lørenskog har fått Kristoffer Pihlqvist langtidsskadet og er ute i de neste 4-5 ukene og stjerneskuddet Mathias Dehli har også vært skadet og er ikke tilbake før i starten av desember. Veteranen Steffen Thoresen har også vært borte med skader og er fortsatt usikker for spill mens David Aas Larsen er ute og har fortsatt til gode å spille denne sesongen da han trolig ikke er spilleklar før over nyåret.


Lørenskog møter Stjernen og Lillehammer henholdsvis 2. november og 5. november i Lørenskog Ishall.

Σχόλια


bottom of page