top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Klart for opprykksfinale i Varner Arena: - Vi skal ta de på fart og kraft

Det blir en skikkelig opprykksfinale mellom Norge og Kazakhstan der hvor vinneren tar seg til det gjeve selskap og blant de aller beste juniorlagene i verden

Foto: H4Y / OCN


Det har gått veldig bra for det norske laget i U20-VM i Asker der hvor det har endt med 4 av 4 mulige seire så langt. Relativt svakt dansk lag ble beseiret uten overraskelse med 4-1 på torsdag og da venter Kazakhstan på motsatt banehalvdel i den siste kampen i en skikkelig opprykksfinale. De lyseblå tapte riktignok mot Frankrike 2-0 men har fortsatt muligheter for opprykk gjennom å beseire Norge i den siste kampen. Sett med norske øyne holder det med kun et poeng i oppgjøret og har det hele på et stort sølvfat på hjemmebane.


Tilbake til Danmarks-kampen var landslagstrener Anders Gjøse fornøyd med laget etter å ha beseiret danskene med 4-1.


- Jeg synes vi leverer ganske bra. Når vi hadde kamp to på to dager på mandag så var vi litt flate og litt lite energi. Sånn som vi kommer ut hvor vi tar tak i kampen med en gang og spiller vårt spill minus en periode i andre periode hvor vi begynner å gå litt ut av konseptene og vil litt for mye, så synes jeg vi virker solid gjennom kampen, sier Gjøse om Danmark-seieren.

Og Norge har gått ubeseiret så langt i VM i det som har vært tette og jevne kamper mot alle lag. Det var noe siddisen spådde på forhånd at det kom til å bli.


- Det blir alltid jevnt. For min del er det den syvende VM-turneringen jeg har vært med på nå U-VM som trener/leder, det blir alltid jevnt så det var vi klar over. Så får vi se på lørdag om det har vært et greit VM eller ikke, sier han.


Hver kamp som en finale

Det spilles fem kamper i VM og Gjøse mente i forkant av mesterskapet at alle kampene måtte vinnes om Norge skulle få det etterlengtede opprykket. Derfor har også budskapet til spillerne vært at hver kamp i VM blir en finale for dem.


- Ja, forventet at vi skulle vinne fem for å gå opp og der står vi nå. Det er kult og god erfaring for guttene, bra for utviklingen og bra erfaring å ha med seg men vi vil selvfølgelig vinne på lørdag, forteller Gjøse.


- Hvordan ser du på motstanderen på lørdag?


- Det er individuelt gode spillere, så er de veldig tålmodige, passive, nok folk hjemover hele veien men kan vi bygge videre på det spillet vi hadde mot Danmark og hatt på toppnivå gjennom hele turneringen så skal vi ta de på fart og kraft, avslutter Anders Gjøse til Hockey4You.


Kazakhstan rykket ned fra toppdivisjonen i 2020 men det norske laget slo de forrige sesong med 5-2 i VM i Danmark uten at noen av lagene rykket opp. Med seg på laget i år har de kaptein og KHL-spilleren Dinmukhamed Kaiyrzhan som til daglig spiller i Barys Astana. 19-åringen er på tross av tapet mot Frankrike, fornøyd med at lagets prestasjoner så langt i VM.

- Vi er veldig fornøyde. Jeg synes konkurransen er veldig tøff i denne turneringen men samtidig så liker jeg det. Alt i alt så synes jeg vi har gjort det veldig bra, sier Kaiyrzhan til Hockey4You.


Han har også fått med seg at Varner Arena er nybygd og legger til at det er en flott arena å spille i og at de trives veldig så langt i turneringen. Nå ser de fram i mot å møte det norske laget på lørdag og har stor tro på at de skal kunne vinne.


- Det norske laget er selvsagt et tøft lag å møte med mange gode spillere. Vi gleder oss til denne kampen og jeg tror vi har en sjanse til å vinne, avslutter Kaiyrzhan.


Norge møter Kazakhstan i Varner Arena kl. 20.00 der hvor vinneren rykker opp til toppdivisjonen som skal spilles i Göteborg neste sesong.


Comments


bottom of page