top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Kapteinen forlater Manglerud Star - fortsetter trolig karrieren i Sverige

MS-kaptein Joachim Engebråten Hermansen forlater klubben til fordel for det som trolig blir HockeyEttan i Sverige neste sesong

Foto: Jon Anders Johansen


Det er ingen hemmelighet at Manglerud Star sliter økonomisk og det er knyttet stor spenning til om klubben får lisens for Eliteserien neste sesong. Klubben prøvde å få til et samarbeid med Grüner men samtalene strandet, man tok hverandre i hånda og gikk hver til sitt.


I dag kan Hockey4You bringe nyheten om at en ny spiller forlater Manglerud Star etter at det først ble kjent at MS-talentet Lucas Loob Trygg overraskende gikk til divisjonsrivalen Ringerike tidligere i uken. Denne gangen er det mangeårige kaptein Joachim Engesbråten Hermansen som velger å forlate klubben som han har spilt for i hele karrieren siden han fikk skøyter på beina første gang.


- Jeg skal reise til Sverige for å jobbe så får vi se litt hva som skjer med hockeyen, sier Hermansen til Hockey4You.


Han påpeker at det ikke ligger noen dramatikk bak avgjørelsen og at Manglerud fikk beskjed for en stund tilbake at han kom til å flytte til Stockholm for et jobbtilbud han "ikke kunne takke nei" til der borte. Hermansen jobber innenfor forsikringsbransjen.


- Ja, det er klart for det året her i alle fall så blir det ikke MS, sier han.


- Mange vil sikkert si at det er litt spesielt at du forlater klubben som du har spilt for hele livet i den situasjonen man er i, hva tenker du rundt det?


- Nei, det er jo trist selvfølgelig å forlate Manglerud Star uavhengig av hva slags situasjon dem hadde vært i men nå er det her bestemt ganske lenge før for min del da. Så det er ikke sånn at man stikker fordi de ligger nede men fordi man skal jobbe, sier han.


- Hva tenker du om den situasjonen klubben er i om dagen?


- Nei, det er ikke noe hyggelig å se. Dem har jo en del å måtte jobbe med nå her ser jeg så jeg håper at det løser seg. Det er ikke noe hyggelig og jeg håper at de får et slagkraftig lag og stabler seg på beina, sier han på telefon mens han sitter på flyet på vei til ferie i Barcelona.


Etter det Hockey4You erfarer er det 2-3 klubber i HockeyEttan som har meldt sin interesse men det er foreløpig ikke avklart om en overgang.


Joachim Engebråten Hermansen står med 434 serie- og sluttspillkamper for A-laget til Manglerud Star i løpet av de siste 11 sesongene. Han har også vært kaptein for klubben siden 19/20-sesongen.


Alle foto: Jon Anders Johansen

Comments


bottom of page