top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Ingen dårlig tid i Gjøvik Hockey: - Vi skal bygge sten for sten

Ketil Heidenberg er både daglig leder, assistenttrener og sportssjef i Gjøvik Hockey og har begge henda på rattet og beina godt plantet til jorda når han styrer hockeyens lillebror i Innlandet.

Foto: Dan Kenneth Reinli


I Gjøvik sitter en 'kæll' i fra Skjeberg og styrer skuta for byens hockeylag som sakte men sikkert har blitt et lag å regne med i 1. divisjon. Som flere andre klubber satset klubben hardt på et opprykk til toppdivisjonen på midten av 2000-tallet som kostet mer enn man hadde råd til og som endte med et nedrykk i 2011. Og klubben kom ikke tilbake i 1. divisjon før i 2016 på bekostning av hockeylaget Nes som trakk laget sitt.

Når Hockey4You spør om hvilke ambisjoner klubben har så er svaret veldig enkelt for Heidenberg.

- Vi har et veldig klart utstaka mål på hvor vi skal og det er først fremst å ha en stabil økonomi og bygge sten for sten. Samtidig skal man klare de sportslige målene vi setter oss for hver sesong, noe som vi har gjort hittil.

Dessuten har vi sett at det er veldig viktig å bygge en egen ungdomsavdeling, sier han til Hockey4You.


Gjøvik var tilbake i 2017 i dialog med både Lillehammer og Storhamar med tanke på en samarbeidsavtale mellom klubbene, der hvor det ble klart at Gjøvik valgte å samarbeide med Lillehammer den gangen. Men Heidenberg lovpriser samarbeidet med begge klubbene.

- Vi har vært en klubb som har vært litt i bakevja men de siste åra nå så har vi fått et utrolig godt samarbeid først og fremst med Lillehammer som vi har vært en støtteklubb til.

Vi har også et veldig godt samarbeid med Storhamar og begge klubbene ser at vi jobber godt og stabilt, at vi har gode visjoner og ambisjoner.

Vi begynner nok å bli en stor lillebror for dem.

Foto: Dan Kenneth Reinli


At Gjøvik har etablert seg som en outsider i 1. divisjon er det ingen tvil om når man ser de siste 3 sesongene så har det blitt en 6. plass og to 5. plasser. Tidligere spiller Patrik Bäärnhielm har 10 sesonger i toppdivisjonen bak seg og går inn i sin 5. sesong som Gjøvik-trener og mener at topp 4 i 1. divisjon er absolutt innenfor rekkevidde.

- Det kommer vi alt vi kan for å gjøre, det er absolutt vårt mål, forteller treneren.

Samtidig så mener han at Gjøvik har noe å gjøre i Fjordkraft-ligaen en gang i fremtiden men at laget sportslig sett bør kunne klare å kjempe blant de 4 beste lagene allerede fra neste sesong.


Unik arena

Gjøvik Olympiske Fjellhall stod ferdig i 1993 og var klar til OL på Lillehammer i 1994. 28 år har gått siden den gang og hallen trenger sårt oppgradering for å kunne holde et mer moderne preg på fasilitetene.

- Den er mer spesiell enn at man kan kalle den moderne og den burde brukes i en høyere liga så absolutt. Det er ofte sånn når lag rykker opp så har de ikke fasiliteter til å kunne gjøre det, med litt oppgraderinger så ligger alle forhold til rette her i Gjøvik, sier Bäärnhielm.


Garderober og VIP-fasiliteter har stått stille siden 1993 men publikumskapasiteten på 5830 er det færreste klubber i Norge som har. Hallen kostet i sin tid kr 135 millioner å bygge.

- Vi er heldig som har en så flott hall men det trengs å gjøre mye her - vi har våre meninger om hva som må gjøres og kommunen har sine meninger og det koster penger å pusse opp denne hallen igjen. Vi får bare håpe at oppussingen kommer med tid og stunder, forteller Ketil Heidenberg.


Ungt lag

Trener Bäärnhielm forteller at han har et ganske ungt lag og forteller om en "krig" for å kunne få tak i norske spillere.

- Det har vært viktig for oss å få på plass norske spillere først fordi de vokser ikke på trær, når det er slutt på norske spillere så får du ikke tak i nye, helt enkelt.

De beste går til Fjordkraft-ligaen og siden så blir det en slåsskamp om de øvrige egentlig.

Importer derimot er ingen problem å få tak i, her får man etter hva man betaler.


Treneren trekker også fram Sander Olsen som et utropstegn for Gjøvik neste sesong og tror det kan bli en fremtidig Fjordkraft-spiller om ikke altfor lenge.

- Han var det kult å følge med forrige sesong, han har blitt veldig bra. Han har tatt store steg og hvis han fortsetter å ta et steg til så vil jeg anbefale han til Fjordkraft-ligaen, avslutter svensken til Hockey4You.


Her er hele intervjuet med Ketil Heidenberg når vi besøkte Gjøvik Hockey i Fjellhallen.Comments


bottom of page