top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Hasle-opptur etter 13 strake tap - Lørenskog gir Furuset kamp om topp 4

Hasle-Løren tok sin andre seier for sesongen over topplaget Narvik og Lørenskog fighter med Furuset om å bli blant de fire beste lagene før sesongen er over

Arkivfoto: H4Y / OCN


Selv med mye utvisninger klarte Hasle-Løren å forsvare seg godt mot topplaget Narvik i går. Også nysigneringen Marcus Rhodin tegnet seg på scoringslista og spilte etter rapportene svært godt for de rødkledde i tillegg til at Rolf Thomas Aastad gjorde hattrick i kampen, sørget det for en etterlengtet seier og en motivasjonsboost inn mot kvalikspillet for å beholde plassen i 1. divisjon.


Naturlig nok var Hasle-trener André Sørvik veldig fornøyd med seieren over Narvik, som de også spilte jevnt med sist de var i Oslo, da med et tap 3-4.


- Det var en veldig fin seier i dag. Vi har slitt veldig spesielt tredjeperiodene våre hvor vi har tapt stort sett. Mens i dag så synes jeg vi klarer å knipe igjen bra bak over og vi har endelig fått oss en keeper som vi føler oss litt trygg på. Der har det vært veldig dårlig tidligere i sesongen, vi har sjeldent holdt over 90% på keeperen våre. Laurynas Lubys som har kommet inn fra Lørenskog nå har gjort en veldig bra jobb, sier Sørvik etter kampen i Løren Ishall.


I tillegg fullroser han sin svenske nysignering fra Kiruna, Marcus Rhodin som måtte forlate klubben i Sverige etter at den ble lagt ned som følge av økonomiske årsaker.


- Han var helt konge i dag. Han gjør alt riktig, gjør det enkelt og rydder opp. Han er sterk foran egen kasse noe som er akkurat det vi har savnet, så det var en veldig bra signering, forteller treneren om Rhodin.

- Så er det viktig å vinne sånne kamper før dere går til kvalik?

- Ja, det er veldig viktig for selvtilliten i laget det å vinne. Vi kan ikke bare seile ut sesongen men vinne noen matcher og komme inn i kvaliken med en god følelse, så det er viktig.


Hasle-Løren tapte drakampen om signeringen av Colin Spaberg Olsen til kvalikrival Ski Ishockey tidligere i uken, det tar treneren med fatning.


- Nei, det er bare sånn det er det. Han hadde noen kompiser der som var veldig interesserte i at han skulle spille og så hadde han noen kompiser her som var litt 50/50 så det er helt i orden det for oss, forteller Sørvik etter Hockey4You.

Hasle-Løren bekrefter også ovenfor Hockey4You at backen Ralfs Litaunieks er ferdigspilt for klubben denne sesongen etter dagens kamp mot Narvik som følge av personlige årsaker. Til gjengjeld er Raymond Sørensen tilbake etter en langvarig kneskade og vil overta backplassrollen.


Hasle-Løren møter Narvik på nytt i dag kl. 14.00 i Løren Ishall.


Lørenskog gir Furuset kamp om topp 4 plassering

I Lørenskog Ishall tok hjemmelaget en sterk 6-3 seier over formlaget Bergen som kom med fem seire på de siste seks kampene. Etter at Furuset har klatret på tabellen, har de nå gått forbi Lørenskog og skjøvet laget fra Romerike ned på 5. plass. Men det kan fort snu denne helgen om de slår Bergen i begge oppgjørene.


- Det var en bra seier, tight match og jeg synes vi er flinke til å holde dem mye på utsiden for dem har en del skudd. Synes vi er flinke til å ikke slippe de til på de største mulighetene. Så hadde dem en del powerplay, skal ikke uttale meg om jeg er enig i alle powerplayene men vi rir av bra i undertall. Skal vel si såpass at jeg synes vi ble dømt på litt mye billig ja, sier Lørenskog-trener Niklas Andresen etter seieren mot Bergen i Lørenskog Ishall.

Treneren har respekt for et knallsterkt Bergen-lag som rett og slett ikke har spilt dårlig mot noen lag denne sesongen og er inne i en formtopp og kjemper mot Gjøvik for å kunne havne i en negativ kvalik.


- Dem er et bra lag som har bra speed og bra enkelt spillere. En rekke der som er veldig vass så det er absolutt ikke noe dårlig lag. Vi ville være tett mot dem og være fysiske, da mister dem litt av spillet sitt. Vi hadde absolutt ikke noen god dag på jobben men vi kriger for hverandre og vi kriger noe jævlig. Veldig fornøyd med seieren men ikke noe spillemessig pent for vår del men du har noen sånne dager, sier Andresen.


- Dere har blitt vippet av den 4. plassen av Furuset, er du overrasket over at dem har gjort det så bra?


- Nei, jeg er ikke overrasket. Dem har ikke noe dårlig lag dem, dem jobber steinhardt og er jævlig lojale og det kommer du langt med. Vi fikk en dipp der som forventa egentlig, vi trodde den skulle komme tidligere denne sesongen hvor vi jobba i motbakke. Men sånn er det jo og med en seier i morra så er vi over dem igjen og neste uke kan langt på vei avgjøre ganske mye.

For det er nettopp Furuset og Lørenskog som skal møtes til dyst i et dobbeltoppgjør, først i Furuset Forum på onsdag, deretter i Lørenskog Ishall på lørdag. Men Niklas Andresen tenker ikke så mye over at man møter eks-spillere og trenere av Lørenskog i de matchene.


- Nei, det tenker ikke vi på i det hele tatt. For oss er det Furuset Hockey og hvem som er trener eller spiller der betyr ikke noe for oss. Vi bryr oss og tenker på oss sjæl, vi jobber med å bli bedre som Lørenskog Ishockey skal bli og gjøre noe med det vi kan gjøre noe med. Fokuset vårt er krige for å vinne matcher, utvikle oss og ta den 4. plassen egentlig.


- Vært mye snakk om kostnader og det å spille play-in og kvalik. Går dere for å spille dette om man kvalifiserer seg til det?


- Jeg har ikke hørt noe annet i allefall. Noe annet ville ha overraska meg. Vi som jobber med A-laget og spillergruppa, vi skal vinne hver match og hvis det er nok til å spille en kvalik så ønsker vi det men det er en lag vei dit.


Ingen dramatikk rundt Nazarovs-avgang

Det ble også klart på denne siden av året at Vladislavs Nazarovs ble nok en spiller som forlot Lørenskog og over til Furuset denne sesongen. Andresen forteller at det ikke ligger noen drama bak den beslutningen og at de ikke ønsker å stå i veien for spillere som ønsker å gå til andre klubber.

- Han ville ha en rolle som vi ikke har til han egentlig. Han ville spille mer powerplay og den delen av spillet og det er helt fair, det sa jeg til han. Men per nå er det andre vi ønsker å bruke der og da tok han et valg om å fortsette i Furuset og det var ikke noe dramatikk bak det. Det er en del av det og vi vil jo ikke stå i veien for noen spillere, avslutter Lørenskog-treneren.


Lørenskog møter Bergen på nytt i dag kl. 14.00 i Lørenskog Ishall.Commentaires


bottom of page