top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Hasle-Løren kritisk til Norges Ishockeyforbund etter at overgangsrot kan gi Narvik tre poeng

Hasle-Løren mottok onsdag et vedtak fra Norges Ishockeyforbund om at de taper fire kamper som følge av å ha brukt en uberettiget spiller til kamp

Foto: H4Y / OCN


For det var når Hasle-Løren skulle melde overgang for Laurynas Lubys fra Lørenskog at uregelmessighetene skal ha oppstått i forkant av bortekampen mot Gjøvik den 7. januar. Som følge av at klubben meldte inn feil transfer har nå Hasle-Løren mottatt et vedtak om at resultatene i kampene mot Gjøvik (tap 1-4) settes til 0-6, Narvik (seier 4-3) settes til 0-6, Bergen (tap 1-10) settes til 0-10 og Bergen (tap 3-6) settes til 0-6. I tillegg har klubben mottatt en bot på kr 1500,- pr. kamp som tilsvarer totalt kr 6000,-. Det betyr at om vedtaket står seg vil Narvik få tre ekstra poeng som følge av feilen og dermed nå kun være to poeng bak Nidaros på tabellen når fire kamper gjenstår.


Styreleder Magnus Færøy bekrefter å ha mottatt vedtaket fra Norges Ishockeyforbund og tar selvkritikk for at denne feilen har skjedd.


- Når spillere skal melde overgang internt i Norge så kan man gjøre det selv elektronisk via Min Idrett, noe Lubys fikk beskjed om å gjøre av oss. Vi trodde dette var prosedyren, han gikk inn og fikk meldt overgang. Den overgangen kom til oss og vi betalte forbundet for overgangen og han blir tilgjengelig i våre systemer for å spille match og tilgjengelig for å bli lagt inn i lineupen til match, spille kamp og spille fire kamper, før vi kontakter forbundet i forbindelse med oppdateringen av importspillere, sier Færøy før han fortsetter:


- Det er først da forbundet blir klar over at han har meldt overgang til oss og melder da til oss at det har blitt gjort på en feil måte som følge av hvilken type transferkort han har. Så han skulle da ikke meldt det elektronisk via Min Idrett men sendt en mail.


Selv tar klubben ansvaret for at dette har skjedd men er også kritisk til Norges Ishockeyforbund som ikke har mekanismer som fanger opp en menneskelig svikt i de elektroniske systemene.

- Vi har spurt forbundet om hvordan dette kan gå gjennom så mange ledd over så mange matcher uten at noen blir gjort oppmerksom på det. Vi mener allerede under den første kampen han spiller i Gjøvik, i hvert fall da burde det komme opp noen røde flagg et eller annet sted om at her er det en spiller som ikke har meldt riktig overgang.


- Med så mange digitale systemer Norges Ishockeyforbund har, så synes jeg det er rart at det skal gå så lang tid uten at det er mulig for dem eller oss å merke det. Det er klart at klubben har ansvaret for at overganger gjøres riktig men at forbundet ikke har systemer som plukker opp er jo helt sinnsykt, sier Færøy etter fredagens trening i iskalde Løren Ishall.


Styrelederen frykter det verste hvis dette skulle ha skjedd i nedrykkskvalik hvor det hadde fått store konsekvenser for klubben.


- I teorien så kunne vi ha spilt kvalik med han, vunnet og beholdt plassen. I følge forbundet så hadde vi da tapt alle kampene våre hvis dette ikke hadde blitt plukket opp. Så det er ufattelig lite hjelp i forbundets sine systemer for akkurat det her. De sier jo selv at det er en glipp i deres system dem veit om og det er derfor de vil ha denne typen overganger på epost, sier styrelederen.

- Hvorfor får dere sanksjoner da når man vet at det er en glipp i systemet?


- Det er fordi den glippen står oppgitt i overgangsreglementet at den glippen er der, derfor er det vårt ansvar. Men en ting er at overgangen er gjort feil men at det går en måned og fem serierunder hvor han spiller fire av dem, det synes jeg er spesielt.


- Men tar dere selvkritikk på noen måte?


- Ja, vi har jo et ansvar for at overgangen skal gjøres på en riktig måte så vi har gjort en feil her vi også, Men vi synes det bare er rart at det ikke er noen systemer som plukker det opp med alt som nå har gått over til digitalt.


Kommer til å anke vedtaket

Klubben bekrefter i kveld at de kommer til å anke vedtaket til NIHF's Ankeutvalg av prinsipielle grunner. Norges Ishockeyforbund opplyser til Hockey4You at Hasle-Løren har 14 dager på seg til anke fra 1. februar da vedtaket ble gjort og kan ikke si noe om tidsaspektet i forhold til når anken blir innlevert og hvor lang tid ankeutvalget bruker på saken. Siste seriekampen i 1. divisjon spilles den 19. februar mellom nettopp Narvik og Nidaros uten at man vet om Narvik får tre ekstrapoeng eller ikke.

- Ja, vi tenker at vi kommer til å gjøre det med da fokus på det at blir plukket opp før det går så langt. At overgangen ble feil er en ting, der er det vi som har gjort en feil. Poengene for vår del har ikke så mye å si for vi vant den matchen og selvtilliten fra den matchen blir ikke borte med det vedtaket og det er det som betyr noe for oss nå.


- Vedtaket sørger opprinnelig for at Narvik får tre ekstra poeng. Hva tenker du om at det påvirker toppen av 1. divisjon?


- Jeg synes det er noe dritt. Alt av sånne resultater bør avgjøres sportslig. Bare fordi han ikke signerte riktige papirer så tapte dem fortsatt den matchen så hvis det skal avgjøres sportslig så burde de ikke få de tre poengene. Dem jubler sikkert over de tre poengene men når dem tenker seg om så er det en sur måte å få de poengene på sånn innerst inne, dem er ikke fortjent, avslutter styrelederen til Hockey4You.


Norges Ishockeyforbund er tause rundt vedtaket

Etter at vedtaket ble gjort har ikke Norges Ishockeyforbund ønsket å uttale seg om saken.


- Vi kan ikke kommentere noe annet enn å bekrefte at det er en sak med et vedtak gjort av NIHF for bruk av ikke spilleberettiget spiller, benyttet i 4 kamper, i H/L Elite 1.div menn senior. Vedtak er gjort 01.02. og H/L har ankefrist 14 dager, sier Grethe Fjeldstad i en kort kommentar til Hockey4You.

Narvik har også fått med seg at man kan få tre poeng over skrivebordet innen 14 dager og til lokalavisa Fremover sier Narvik-trener Martin Persson følgende:


- Vi ønsker å vinne alle vår kamper vi spiller. Derfor tenker vi ikke så mye på de tre poengene, sier han til fremover.no.


Hasle-Løren har igjen Lørenskog og Furuset før de skal spille nedrykkskvalik. Narvik har igjen Gjøvik og nettopp Nidaros i det som kan bli en ren seriefinale over to dager i Nord-Norge.

Kommentare


bottom of page