top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Hasle-Løren henter import fra Bergen

Oppdatert: 13. okt. 2022

Etter en knalltøff seriestart for Hasle-Løren velger nå de å hente en ny import fra Bergen i svenske Adrian Wingerli som har fått seks kamper så langt i sesongen

Foto: H4Y / OCN


Adrian Wingerli har i løpet av helgen meldt overgang fra Bergen til Hasle-Løren etter at den svenske 21 åringen kom til Bergen i sommer fra Vännäs HC i HockeyEttan. Det rapporteres at Wingerli ikke fant seg til rette i byen og at en treg sesongstart personlig gjorde at han ønsket seg bort fra klubben og meldte i fra om dette før helgens kamper mot Lørenskog. 21-åringen spilte ikke kampene mot Lørenskog som i stedet tok opp 17-åringen Isak Næss fra U18-laget som en foreløpig erstatter.

- Jeg har nok hatt en ganske treg start egentlig og kjente jeg at når denne muligheten kom så tar jeg en nystart. Jeg føler at jeg kan bidra i Hasle-Løren som også har hatt en tøff åpning av sesongen. I tillegg viste dem stor interesse så da var det bare å benytte den muligheten. Jeg hadde ikke rukket å få meg et sted å bo i Bergen eller en jobb så jeg tenkte at da kunne vi ta en rask vending til Oslo når muligheten bød på seg, sier Wingerli til Hockey4You.

21-åringen kritiserer ikke Bergen på noen måte og han føler at han fikk nok muligheter der til å vise seg fram.

- Men det gikk tungt for min del og jeg vet at jeg kan absolutt mye bedre enn som så og da er det vel slik at jeg kjente at jeg ikke fikk ut det i Bergen og visste ikke om jeg vil kunne få det fram i akkurat det laget, fortsetter han.


- Hvordan ser du på Hasle-Løren?


- Jeg har ikke rukket å sette meg inn veldig mye i det som så men synes det virker som det er en bra blanding i laget. De har hatt det tungt og jeg så det gikk tungt mot Narvik nå sist, men det virker som det er et spennende lag bare dem får i hop og tar litt poeng så tror jeg absolutt at det kan bli bedre, sier Wingerli.


Wingerli kom fra HockeyEttan i sommer og viste lite om hva han gikk til og 1. divisjon for øvrig. På sine 6 matcher så langt mener han at ligaen har gjort et godt inntrykk på han.


- Jeg synes det er en bra liga med veldig mye bra spillere som absolutt drar opp ligaens anstendighet. Det er en bedre liga enn jeg trodde og hadde forventet meg. Alle importer holder et høyt nivå i tillegg til mange av de norske som er veldig dyktige så det er langt over forventing, sier han.


21-årige svensken er spilleklar til helgens kamper mot nettopp Bergen i Løren Ishall og er kjempefornøyd med at overgangen nå har gått i orden.


- Jeg er veldig takknemlig både til Bergen og Hasle-Løren at jeg kunne gjøre en så enkel forflytning egentlig. Jeg vil bli en bedre hockeyspiller og kjenner at denne overgangen kan være med å bidra til det, avslutter svensken.

Bergen-trener ikke spesielt fornøyd

Bergens trener Christer Dreberg virker derimot ikke spesielt fornøyd med å miste en av sine importer i starten på sesongen i tillegg til at backen Sebastian Kjos nå har valgt å legge skøytene på hylla etter de siste kampene mot Lørenskog i helgen.


- Det er selvfølgelig synd å miste en spiller i begynnelsen av sesongen. Han forlater oss når vi ikke har spilt mer enn 1/7 del av serien, sier Dreberg uten at han ønsker å kommentere avgangen til Wingerli i mer detalj.


- Vil dere se etter en erstatter?


- Det får vi se på, det vet jeg ikke ennå, sier Dreberg i en kort kommentar til Hockey4You før han henviser til daglig leder Martin Hansen Guerra angående saken.


Tyngste sesongstarten på veldig lenge for Hasle-Løren

Foruten de to siste kampene mot Narvik der hvor laget tapte 1-6 både lørdag og søndag har Hasle-Løren spilt resultatmessig jevnt i møtene mot Comet, Gjøvik og Nidaros. På tross av dette har laget fortsatt til gode å vinne en kamp så langt i serien og ligger desidert sist med null poeng. Med sine 25 sesonger i 1. divisjon må man gå relativt mange år tilbake før man finner en svakere seriestart og årets tropp er betegnet som relativ tynn og svært sårbare for skader.

- Vi har vært nære med å ta poeng i mange av matchene som for eksempel mot Gjøvik og Nidaros så ser vi at vi er der oppe men vi mangler lissom en eller to spillere kanskje som kan være med å gjøre den forskjellen med å kunne avgjøre de kampene. Per nå har vi en førsterekke med Rasmus Forsberg, Rolf Thomas Aastad og Philip Larsson der hvor Larsson har kommet godt i gang men det har lugga litt mer for de andre. Vi trenger 10 % opp der på effektiviteten så hadde vi plutselig hatt 6-7 poeng i stedet, sier assisterende trener Magnus Færøy i Hasle-Løren.


Flere spillere i radaren

Klubben har håpet i det lengste at Robin Dahlstrøm som fikk 6 matcher forrige sesong, skulle kunne bli klar for laget utover denne sesongen men må trolig se langt etter spilleren som i utgangspunktet hadde lagt opp og prioriterer familie, studier og jobb som ikke går hånd i hånd med ishockeyen.


- Det blir i allefall ikke noe før jul og vi forholder oss vel i worst case at vi ikke ser noe til han i Hasle-drakta denne sesongen. Vi hadde håpet å få han på plass for det er en spiller som fort kan utgjøre forskjell i en match selv om han ikke hadde vært med 100% så bidrar han mer enn å bare være den han er, sier Færøy om Dahlstrøm-kortet.

Færøy innrømmer også han har snakket mye med den tidligere Vålerenga-spilleren Colin Spaberg Olsen om å kunne kle på seg den rød drakta uten at samtalene har ført til noe konkret overgang for 26-åringen.


- Ja, det stemmer at vi har prata en del med han men han har dessverre meldt til oss at han har bestemt seg for å ikke spille denne sesongen. Det er den utfordringen vi sliter med at kanskje det er spillere som går på skole og må kanskje jobbe på ettermiddagen for å få litt lønn, det er noe vi ikke kan tilby eller har muligheten til. Vi kunne sikkert hatt to rekker med spillere om vi bare kunne hatt tilbudt dem noen tusenlapper i måneden, forklarer Færøy.


Skader i laget gjør at Hasle-Løren har vært på utkikk etter spillere. Både Morten Ilseng og Tuomas Pekkonen har vært skadet i innledningen og importen Pekkonen er trolig ikke spilleklar med det første. Da valgte Færøy å se etter en ny import og når Adrian Wingerli kunne bli ledig så valgte treneren å slå til på tilbudet og ønsket svensken velkommen i helgen som var.

- Vi har vært litt på utkikk og snakket litt med agenter her og der så fikk vi vite at han kunne tenke seg å flytte litt på seg så da passet det veldig bra for oss. Det var noe som kom på plass i løpet av det par dager forrige uke, det han trengte var en jobb og et sted å bo og det hadde vi klart for han, forteller Færøy til Hockey4You.


Klubben har også avtale med Frisk Asker om å bruke noen av deres yngre spillere der hvor blant annet Marcus Valkvæ Erevik og Julian Elmenhorst imponerte spesielt i bortekampen mot Gjøvik, Elmenhorst fikk riktignok matchstraff i kampen og ble deretter utestengt i 4 kamper etter en takling mot hodet mens Erevik hadde en scoring for Hasle.

- Ja, dem har vært med i nesten alle matchene men de spiller matcher for U20 selv også. Vi har en avtale med Frisk men det er ikke slik at vi kan kreve at de kan spille hver match, Frisk må tenke på seg sjøl først og fremst men vi er veldig fornøyde med hvordan avtalen fungerer. Vi synes nivået på dem vi har fått lov å låne er kjempebra og hadde vi fått lov til å låne dem i hver match så hadde vi brukt dem i hver match, avslutter Hasle-treneren.Kampfoto Hasle-Løren: Gjøvik Hockey / Dan Kenneth Reinli


Saken vil bli oppdatert med intervju av daglig leder Martin Hansen Guerra i Bergen Ishockeyklubb om status i klubben etter at de har mistet to spillere på kort tid.

Comments


bottom of page