top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Gjøvik vil krige mot Nidaros, Furuset forbereder seg til kvalik

Oppdatert: 31. jan. 2022

Selv om lagene har fått en julepause litt tidligere enn planlagt, har vi snakket med samtlige lag for å kunne høre hvordan de ser på sesongen så langt etter cirka halvveis spilt serie. Vi har i denne reportasjen snakket med de fire nederste lagene i 1. divisjon

Foto: Dan Kenneth Reinli


Det var nok spådd at 1. divisjon ville være enda jevnere gitt hvis man så spillerstallene på papiret men en luke ned til de tre nederste lagene har det allikevel blitt. Dog har Hasle-Løren fått en god oppsving med 14 av 27 poeng på de siste 9 kampene slik at hvis de fortsetter i det tempoet så kan de faktisk blande seg i kampen om 4. plassen. Gjøvik kriger med Nidaros og har to meget viktige kamper mot trønderne på hjemmebane som vil på mange måter være en 6 poengs kamp mellom lagene. Gjøvik har 3 poeng mindre men har til tross for det, 4 kamper mindre spilt.

Ut i fra ambisjoner om topp 4 så har nok Haugesund skuffet aller mest når det nå ser ut til at de kommer til å spille kvalik for å berge plassen denne sesongen.


Topp 5 keepere i 1. divisjon:

Navn Lag GAA SV%

Arvid Ljung NAR 1,34 93,5 %

A.Johanssson GJØ 2,25 93,4 %

F. Plogås NAR 2,02 91,2 %

Julan Nylen LØR 2,54 89,4 %

J.Ekeberg COM 3,73 88,2 %


Gjøvik:

Plass

Lag

Kamper

Seire

Tap

Poeng

Mål for

Mål mot

5

Gjøvik

17

10

7

28

61

59


Powerplay

Penalty Kill

16 % (Nr. 5 i ligaen)

87,4 % (Nr. 1 i ligaen)

Topp 5 poeng:

Navn K M A P Daniel Karlsen Stensrud 17 6 10 16 Christopher van Doorn 16 8 7 15 Alexander Thomas 17 8 6 14 Isac Enmarker 17 7 6 13 Joacim Eriksson Rostad 17 5 7 12


Fornøyd men fortsatt mer å gå på

Et spennende Gjøvik-lag som spiller og er gode på det defensive, noe som PK-statistikken viser gjennom at de er best i ligaen på boxplay. Og noen gode resultater har det blitt så langt i sesongen, den som man husker best er nok 1-0 kampen hjemme mot Lørenskog men også to av tre seire mot "rivalen" Nidaros er også minneverdig. Coach Patrik Bäärnhielm er fornøyd resultatmessig men mener det er mer å hente i lagets prestasjoner.


"En enkel sett å gjøre hvis man vil vinne matcher er å spille defensivt og det klarer alle"

- Vi er ganske fornøyd med poengene vi har tatt men vi har ganske mye å gå på i spillet. Det begynte å bli ganske bedre i spillet de siste par matchene egentlig. Vi følte at vi akkurat hadde funnet formen før den ufrivillige pausen så det passet oss litt dårlig at vi ikke fikk spilt de to matchene før jul. Men vi har tatt bra med poeng på tross av hvordan spillet vårt har vært så vi er ganske fornøyde sånn sett, sier Gjøvik-treneren.

De fleste kampene har nok gått som forventet fra en supporters ståsted men treneren tar selvfølgelig fram 1-0 kampen mot Lørenskog som en av de minneverdige men også den ene bortekampen mot Nidaros hvor de vant 4-3 på tross av flere skader i laget. - Seieren mot Lørenskog var nok ikke rettferdig men det var veldig viktig å få en sånn start. Så hadde vi den søndagskampen mot Nidaros hvor vi hadde med oss 6 backer hvor tre av dem ble skadet dagen før og allikevel vant med veldig lite folk, det var en sånn mentalt viktig seier. At Gjøvik er et defensivt lag er det ingen tvil om. De er et av de lagene som slipper inn minst mål etter Narvik og Lørenskog men er også et av de lagene som scorer minst mål i 1. divisjon. Bäärnhielm mener det har sin naturlige forklaring. - Det er vel mer at vi produserer litt mindre framover enn hva vi har planlagt og da blir det at vi må sørge for at du slipper inn veldig lite mål om du skal ha sjans til å vinne matcher. Det vi slipper inn i våre matcher er vel mer normalt i hockeyen, mange av de andre matchene i 1. divisjon så er det veldig mye mål hvis man ser på statistikken. Det skal ikke bli 7-6 i kamper hele tiden for da slurver man veldig mye bakover. En enkel sett å gjøre hvis man vil vinne matcher er å spille defensivt og det klarer alle, forklarer Gjøvik-treneren.

- Dere er best i ligaen i boxplay, det er ikke dårlig? - Nei, absolutt ikke. Det er ingenting man trener spesielt på for man trener boxplay og powerplay samtidig naturligvis men vi har en bra målvakt. I tillegg har de andre lagene fått skyte en del i vårt undertall men de skyter i de situasjonene vi kontrollerer og gjør en bra jobb.

Den 38-årige coachen mener at det er flere i laget som har mer å gå på rent spillemessig så langt i sesongen men trekker allikevel frem et par spillere som han mener har overrasket han litt på den positive siden. - Isac Enmarker har vært kult å se på, en unggutt som kom fra Sveige og som vi ikke visste hva vi kunne forvente oss. I tillegg har Christopher van Doorn tatt store steg denne sesongen i forhold til i fjor samtidig er det nok mange som kjenner at de er som de har vært men som vi venter på at skal ta noen steg men vi får se hvordan det blir i andre halvdel av sesongen. Fra toppidrett til breddeidrett med et pennestrøk Gjøvik-treneren har også noen tanker rundt det at man ikke anser 1. divisjon som en toppidrett i den grad at ligaen ble nedstengt men ikke Fjordkraft-ligaen. Dette selv om Norges Ishockeyforbund og alle for øvrig betegner 1. divisjon som en prestasjonsdel i norsk ishockey. Når da myndighetene anbefalte nedstengning ble 1. divisjon nedstengt med et pennestrøk.

"På grunn av at fotballen ikke er nå så blir det ikke så mange stemmer som blir hørt"

- Det er jo veldig synd med tanke på at det blir...man klarer kanskje de fire ukene rundt jul her men blir det lengre enn det så er det urettferdig. Man forstår jo lag som Narvik som bare skal opp i år, at de vil jo ha likedan forberedelse som lag ovenfra i en kvalik. Det er veldig synd og en generalisering med reglene myndighetene kommer med at alle toppdivisjonene i idretten kan fortsatt holde på og ikke de øvrige. Det går lissom ikke å sammenligne slik heller, hadde fotballen vært i gang så hadde dem vært tvunget til å differensiere mer og da hadde vi havnet der også. På grunn av at fotballen ikke er nå så blir det ikke så mange stemmer som blir hørt, avslutter coach Bäärnhielm.


Hasle-Løren:

Plass

Lag

Kamper

Seire

Tap

Poeng

Mål for

Mål mot

6

Hasle-Løren

21

6

15

20

74

109


Powerplay

Penalty Kill

25,6 % (Nr. 2 i ligaen)

79,6 % (Nr. 3 i ligaen)

Topp 5 poeng:

Navn K M A P Rolf Thomas Aastad 21 14 16 30 Philip Larsson 20 11 14 25 Rasmus Forsberg 16 5 20 25 Tim Mørk 21 4 15 19 Jon Myhrer Rafoss 15 10 8 18


Trenerbytte for Hasle-Løren - inn med André Sørvik Hasle-Løren kom tregt ut av startblokkene men har for alvor meldt seg på i kampen om 4. plassen selv om den synes å være et stykke unna Nicklas Hudd har gått ut av trenerteamet og inn har 28-årige André Sørvik overtatt roret og danner trenerteam sammen med styreleder og assisterende leder Magnus Færøy. Det er to herremenn som kjenner Hasle-Løren veldig godt. Nevnte Sørvik med 7 sesonger som spiller bak seg i den røde drakta mens Færøy har 14 sesonger som spiller og inne i sitt andre år som trener for Hasle-Løren. Etter trenerskiftet har Hasle-Løren anført av Rolf Thomas Aastad med flere, fått opp dampen og gjort sine saker bra før den ufrivillige pausa slo inn nå før jul.

- Vi hadde en dialog rundt det etter å ha spilt 12-13 matcher og vi lå lissom ikke der vi håpte vi skulle være og han (Nicklas Hudd red. anm.) følte vel at han ikke nådde de ambisjonene for laget som han håpte på så kom vi til enighet om den løsningen. Men det var aldri noe tvil om at han skulle fortsette i klubben som sportslig leder. Han har et unikt hockeyhode, han har jo egenskaper og erfaringer som enhver klubb burde være sjeleglad for å benytte seg av. Det går i hockey fra 8 om morran til 10 om kvelden både før som nå, sier assisterende trener Magnus Færøy om trenerbyttet til Hockey4You.

"Det var der vi forstod at vi var for vi visste vi var bedre enn det vi viste på isen"

Færøy mener på at det så veldig bra ut før sesongen startet hvor de hadde en bra sesongoppkjøring og følte at laget så veldig bra ut i forhold til å kunne prestere på et godt nivå i 1. divisjon. Dog så ble han overrasket i starten av sesongen hvor de hadde fire solide tap før den første seieren kom borte mot Nidaros. - Når serien begynte så kom vi inn i en sånn sirup som vi sleit veldig med å komme ut av og det går like mye på psyken som de tekniske ferdighetene på isen. Det der med å omstille huet ditt når du har tapt 3-4 på rad og føler at laget kan bedre men får ikke helt til, det var der vi forstod at vi var for vi visste vi var bedre enn det vi viste på isen, forteller Færøy.

En av de mest minneverdige øyeblikket for laget denne sesongen var når de fullt fortjent slo Lørenskog 5-3 og vinner skuddene i siste periode med 13-3. Med det så viste de at toppnivået til Hasle-Løren sammen med ren vilje gjør at de kan slå alle lag i serien. Allikevel taper de for sisteplassen bare tre dager senere på hjemmebane og Færøy forstår at det stilles spørsmål rundt hvordan det kunne skje.

"Det var en strek i regninga for oss for det er en kamp vi skal og må vinne"

- Den siste kampen mot Furuset var rett og slett at vi gjør den tabba med å tenke at nå begynner vi å komme ut av den gropa som vi har følt vi har gravd oss litt ned i fra begynnelsen av sesongen. Vi slo jo Furuset 11-5 hjemme, så leder vi 5-0 i returoppgjøret i Forum og så begynner ting å se litt lysere ut. Tar vi poeng både mot Gjøvik og Nidaros hjemme og så reiser vi til Haugesund og så vinner vi der. Vi kommer hjem til Oslo og slår Lørenskog borte, da snakka vi om at nå begynner ting å se ut som vi ønsker det skal være og det er en farlig situasjon å være i da for man tenker at nå sitter ting naturlig. Slipper man seg ned 10 % så er det nok det, ligaen er ikke sånn at man kan gjøre det, forklarer 30-årige assistenten før han fortsetter: - Det var en strek i regninga for oss for det er en kamp vi skal og må vinne. Vi har snakka mye om det i ettertid og hadde vi tapt mot Lørenskog så hadde vi kanskje vunnet mot Furuset, det er noe med det at man tenker at det flyr lettere når man er på vinnersporet. Gode i powerplay og boxplay Noe av det mest positive man kan trekke fram med årets Hasle-Løren er lagets innsats i powerplay og boxplay denne sesongen. På tross av sin tabellplassering så ligger de her i toppen av ligaen med henholdsvis andreplass i powerplay og tredjeplass i boxplay. Assistenttrener Mangus Færøy innrømmer at det er noe de bruker mye tid på i treningshverdagen. - Ja, vi vi jobber mye spesielt med powerplay. Det kommer jo litt av den rutinen som mange av spillerne har da, vi har jo spillere som har helt sånn tydelige powerplaykvaliteter når det kommer til å ha skudd og hue med seg der ute. Og når dem får lov til å spille sammen og trener såpass spesifikt som vi gjør så er vi veldig fornøyd med at det viser seg i statistikken.

Slik som Rolf Thomas Aastad som har et helt unikt hockeyhode, han har på en måte litt av alt. Bra skudd, fysikk, hue, han er "lugn" og lissom en perfekt spiller i sånne situasjoner hvor man skal finne roen med pucken.

Og når vi er inne på Aastad som kom fra Grüner forrige sesong, forteller Færøy at de ikke vil legge hindringer for at han kan gå til Fjordkraft-ligaen selv om han har kontrakt med Hasle-Løren. - Ja, vi har sagt til han at hvis han får muligheten og ønsker å spille Fjordkraft-ligaen etter jul så kommer ikke vi til å hindre han i det. Men pr. i dag så spiller han fortsatt hos oss, nå er det jo litt andre utfordringer med å kunne spille hos oss da for pr. i dag så får jo ikke vi spille så vi må ta det litt i betraktning. Men vi har som ambisjoner vi at hvis våre spillere får muligheten til å spille i Fjordkraft-ligaen så kommer vi aldri til å stoppe noen til å dra dit, fortsetter 30-åringen. Selv om statistikkene viser mye minus på enkeltspillere i stallen, finner Færøy også spillere som han mener har prestert bra og tar fram blant annet Rasmus Forsberg som nylig var på lån i Vålerenga. Rasmus Forsberg som kunne fortelle om en sjuk opplevelse som han vil bære med seg resten av livet om låneoppholdet i Vålerenga til nitten.no. I tillegg til poengmaskinen Philip Larsson så nevner Færøy også unggutten Tobias Sørlie som en av de fremtredende spillerne så langt i sesongen.

"Vårt mål er å klatre på tabellen"

- Vi har jo flere som vi visste at de har det som har levert da men det er jo på en måte det nivået vi forventer av dem og det de forventer av seg sjøl. Men sånn som Rasmus Forsberg som har vært på lån til Vålerenga nå med avtalen vi har med de, i de siste 3-4 ukene men nå er han tilbake for oss nå da - med den jobben han har lagt inn. Det samme med Philip Larsson som også er en rutinespiller å regne. Av de unge spillerne så er jo Tobias Sørlie en som har utmerka seg da. Han starta jo som back men også spilt løper nå de siste 3-4 kampene og gjort det strålende med tanke på posisjonering, arbeidsinnsats og ro med pucken for å være så ung.

- Men dere er litt i ingenmannsland nå, et lite stykke opp men også et lite stykke ned, hva tenker du om det? - Vårt mål er å klatre på tabellen, vi hadde et mål når Sørvik tok over at når vi kom til desember så skulle vi slutte å se oss nedover på tabellen men begynne å se oppover. Så hadde det selvfølgelig smakt enda bedre med tre poeng da mot Furuset nå for å kunne stenge det gapet litt men vi har en dobbeltmatch mot alle lagene igjen. Vi ser jo at vi kan plukke poeng nesten alle laga i ligaen så vårt mål er i allefall være med å kjempe oppover mot 4 og 5. plassen da, sier Magnus Færøy. Ny hall på trappene En ting er resultatene i ligaen men det skjer også en del andre spennende ting i klubben som for eksempel ny hall. Denne skal erstatte Løren Ishall som stod ferdig i 1986 som ishall nr. 12 i Norge. Etter det Hockey4You erfarer så ligger det an til at ny hall skal stå ferdig i 2025 hvis alt går etter planen. Klubbens største utfordring i mellomtiden er hvor man skal gjøre av seg i byggeperioden som er satt til to år. I disse dager legger Hasle-Løren inn ønsker om hva man kunne tenke seg i den nye hallen av garderobefasiliteter, kafe, kontorer, treningsfasiliteter og fanshop. - Det er det som er problemet her. Hvis man ikke legger opp til en midlertidig hall så kommer klubben til å slite i flere år med rekruttering og spillere så vi er avhengig av å ha en midlertidig løsning, avslutter Færøy til Hockey4You.

Foto: Dan Kenneth Reinli


Haugesund:

Plass

Lag

Kamper

Seire

Tap

Poeng

Mål for

Mål mot

7

Haugesund

19

5

14

12

55

111


Powerplay

Penalty Kill

13,3 % (Nr. 7 i ligaen)

78,9 % (Nr. 4 i ligaen)

Topp 5 poeng:

Navn K M A P Philip Åman 17 8 23 31 David Nilsson 19 7 16 23 Oliver Kempainen 17 11 8 19 Axel Boberg 16 4 10 14 Felix Såsser 19 4 8 12


Tynn og skadeutsatt tropp

Ut i fra ambisjonsnivået er nok Haugesund det laget som har skuffet mest i årets 1. divisjon. En tynn stall med tilhørende skader og sykdom har preget laget denne sesongen. I tillegg har det vært en del utskiftinger før sesongstart og midt under sesongen. Richard Warging dro like fort som han kom som følge av familiære årsaker, dog fikk svensken med seg 4 kamper og gjorde 7 poeng i disse. Det samme gjelder Axel Boberg som ble signert i sommer, han forlot Seagulls i desember etter å ha fått tilbud om kontrakt i HockeyEttan. 20-åringen fikk med seg 14 poeng på 16 kamper i Haugesund. Kaptein Martin Lund som er inne i sin tredje sesong for Haugesund peker på at Haugesund har altfor tynn tropp til å kunne hevde seg i 1. divisjon.

"Det var vondt å være ute på der"

- Det har vel blitt sånn at de andre laga har tatt steg og blitt bedre i år da. Dem har kanskje tatt to steg opp og så har vi tatt to steg tilbake fra fjoråret. Halvparten av alle kampene vi har spilt har vi spilt med under tre rekker. Begynte jo med Nidaros borte hvor de kjører på med 4 rekker mot oss som har under 3 rekker, da ble det tre tap der i tillegg til de minuspoengene vi hadde før sesongen startet. Når vi er ganske slitne der så møter vi da Narvik til dobbeltkamp helgen etter, forteller kapteinen.


- Ja, sjokkmøtet mot Narvik, dere tapte 2-10 og 0-12. Er det noe av det verste du har vært med på eller?


- Ja, det er det. Det var vondt å være ute på der.


28-åringen forteller at det er kombinasjon av tynn tropp, sykdom og skader at de har spilt med så lite folk gjennom sesongen.


- Ja, det henger gjerne litt sammen det der. I tillegg blir det lite restitusjon mellom kampene for man er så sliten fra kampene helgen før slik at man aldri rekker å hente seg inn igjen, sier han.


- Har du noen inntrykk av at det er litt vanskeligere å tiltrekke seg norske spillere til Vestlandet?


- Det blir jo litt sånn når du ikke har egen juniorstall, man kan ikke plukke fra egen klubb. De som er her nå er rundt 13 år og det er litt tidlig. Da blir det jo hvis man skal hente nye spillere utenfra så må du jo ha ting litt på stell med kanskje leilighet, jobb og kanskje litt økonomi til dem for at spillere skal gidde å flytte hit i stedet for å velge en klubb på Østlandet hvor dem er fra, sier Lund.


Unngå kvalik - 6 poengsmatcher mot Furuset og Hasle-Løren

Haugesund ligger for tiden på den utsatte kvalikplassen i lag med Furuset og Martin Lund mener laget må begynne å levere og vinne kampene mot Hasle-Løren og Furuset for å kunne unngå kvalik til våren.

- Ja, det har blitt litt sånn at man skal prøve å komme seg vekk fra den kvalikplassen. Det er 6 poengs kamper som vi må vinne for å ikke havne der, men det er et scenario vi er klar over at vi kan havne i den kvaliken hvis vi ikke begynner å levere snart. Martin Lund har selv bakgrunn fra spill i Bergen i tre sesonger og innrømmer at han følger litt med og kjenner til laget ganske godt. Haugesund spilte to treningskamper mot nettopp Bergen før sesongen hvor de vant første oppgjøret 7-5 men tapte det andre oppgjøret med 3-6. Lund forteller at han ikke ble overrasket over å tape mot bergenserne.

"I kvalspill kan egentlig alt skje"

- Neei, ikke etter kampen i allefall, før kampen så var man vel det. Det er et lag som gjerne vil opp da så dem har mye go, attitude og kriger bra men kvalitetsmessig så skal vi være bedre men i enkeltkamper så kan det være muligheter hvis vi ikke gjør det vi skal. - Hvilke sjanser gir du Bergen for å rykke opp da? - Bergen er kanskje litt bedre enn Tønsberg, i kvalspill kan egentlig alt skje. Det er vanskelig å si hva som kommer til å skje der, avslutter Lund.


Furuset:

Plass

Lag

Kamper

Seire

Tap

Poeng

Mål for

Mål mot

8

Furuset

21

3

18

10

53

112


Powerplay

Penalty Kill

11,9 % (Nr. 8 i ligaen)

75,0 % (Nr. 8 i ligaen)

Topp 5 poeng:

Navn K M A P Dominik Bogdziul 21 14 11 25 Lauri Nevala 17 9 9 18 William Halldén 20 6 11 17 Jørgen Grøndahl 18 5 8 13 Patrick Kaas 20 1 8 9


Tøff november med mye sykdom i laget

Som ventet kanskje så ligger Furuset sist i ligaen, noe de også endte opp med forrige sesong også. Selv om man har hentet inn noen gode importer til laget så har de vært veldig uheldig med resultatene. Laget høster skryt fra flere hold i ligaen på tross av resultatene hvor flere klubber har oppgitt at de er tøffe å spille i mot noe som også viser seg ved at 9 av de 18 tapene har man tapt med 1-2 mål. Danske Lars Foder er trener for laget og han synes at laget ikke har vært noe kasteball av den grunn selv om man ligger sist på tabellen.

- Jeg synes at mye av det vi har jobbet med får vi igjen for, jeg føler vi har vært med i ganske mange matcher og spilt med, ikke bare sittet tilbake og håpet på å få være med. Vi har spilt vårt spill, ja vi har noen ganger gått på en kjempesmell mens andre matcher har vi vært bra med i matchen. Men det var tøft nå i november hvor vi var 12 mann på trening hvor en etter en ble syk og måtte spille to matcher med to centere men bortsett fra det så er jeg ganske okey tilfreds med spillet men ikke med plasseringen selvsagt, forteller den danske treneren. Før julepausen klarte omsider Furuset å få en seier mot Hasle-Løren med 4-1, noe som var sesongens tredje seier for de blåkledde. Foder forteller videre om at det hjalp å ha fullt mannskap på trening tidligere i uka etter alle sykdommene klubben hadde vært utsatt for. - Vi startet mandagen før lørdagsmatchen hvor vi mer eller mindre var alle på trening og hvor vi kunne kjøre en trening med fire fulle rekker, det kjørte vi hele uka og det hjelper bare, det må man si. Og i tillegg synes jeg vi spiller en ganske bra match.

"Spillemessig så føler jeg vi ganske okey med så lenge vi har med nok spillere"

Når Hockey4You har snakket med de andre lagene i ligaen så har man gitt et inntrykk av at Furuset er en del bedre enn hva poengfangsten har resultert i. Coach Foder er enig i at laget har prestert bra spillemessig selv om poengene har uteblitt.

- Jo, altså vi har ikke fått nok poeng. Spillemessig så føler jeg vi ganske okey med så lenge vi har med nok spillere eller så klarer vi ikke å holde nivået i alle matcher. Vi har noen gode individualister i noen av importene og så synes jeg faktisk Tobias Uggerud har...ikke overrasket meg men han har tatt de riktige stegene gjennom hele sesongen så det er jeg ganske tilfreds med, sier Foder. - Han har overrasket meg men ikke deg altså? - Nei, jeg vil ikke si at han overrasket meg fordi første gang han kom inn til samtale så virket han mer rolig, selvfølgelig sjenert men ganske rolig. Han spilte ikke sesongen etter U20 fordi han var i militæret da tenker jeg at han har blitt voksen på et år, ikke sant? Og så tok det litt tid for han å komme i gang og man kunne se han kunne bli litt frustrert og så får han det målet i Comet hvor vi vinner og den rekka har blitt bedre og bedre. Man ser også på statsen at selv om vi taper stort så har ikke den rekka mye minus. Følger godt med på Bergen og Tønsberg Den 36-årige dansken forteller at han har sett så og si alle kampene til Bergen og Tønsberg for å se hva som eventuelt skulle møte Furuset i en kvalik slik at de er forberedt så godt som mulig.

- Grunnen til det er at i min trenerfilosofi så når vi møter Narvik så skal vi prøve å se om vi kan få situasjoner offensivt fordi vi kommer til å trenger når vi skal spille kvalik. Jeg husker godt når Ringerike rykket ned og Grüner opp til Fjordkraft-ligaen. Ringerike hadde en tøff sesong hvor mye gikk vant ut og defensivt spill en hel sesong, Grüner kom med en god sesong 1. divisjon hvor de hadde mye bra offensiv spill og powerplay. Derfor vil jeg ikke gå inn i denne sesongen hvor vi bare skal overleve, jeg vil la spillerne spille hele tiden så hvis vi skal spille kvalik så tør vi å spille offensivt, forteller Foder.

"Vi håper å kunne skrape nok poeng til at vi kommer over Haugesund slik at vi har hjemmefordel i kvaliken"

- Hva tenker du om Bergen og Tønsberg da? De virker veldig sterke til en kvalik? - Ja, jeg har selv spilt mot dem og kjenner de fleste spillerne der. Ja, det blir tøft men kanskje jevne matcher, muligens vi har litt fordel på keeperposisjonen. Men det er to gode offensive lag vi sannsynligvis kommer til å møte så vi håper å kunne skrape nok poeng til at vi kommer over Haugesund slik at vi har hjemmefordel i kvaliken - det vil være en målsetting for oss, avslutter dansken.

Foto: Dan Kenneth Reinli

Comments


bottom of page