top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Gammel kjenning tilbake - Marius Bjerke blir ny Grüner-sjef

Tidligere assistenttrener Marius Bjerke er tilbake i Grüner, denne gang skal han fylle skoene til Morten Elverud

Foto: Grüner Hockey


Det er Morten Elveruds tidligere assistent Marius Bjerke som Grüner har valgt til å bli klubbens nye hovedtrener for neste sesong. 37-åringen har god erfaring fra elitehockey på seniornivå fra tidligere der hvor han blant annet var assistent for Sune Bergman i Frisk Asker gjennom fire sesonger. I tillegg har han ledet både Kongsvinger og Comet i 1. divisjon og kommer nå fra Manglerud Star og deres U18-lag.


- Jeg ser på Grüner som en fin utfordring og en fin mulighet i forhold til hva de ønsker å oppnå den kommende sesongen. Så jeg gleder meg masse til å starte i denne jobben, sier Bjerke til Hockey4You etter at overgangen ble bekreftet av Grüner i dag.

Samtidig har det vært en trener som har hatt noe motgang når han først har fått sjefsrollen i en klubb. Han overtok trenerjobben i Kongsvinger i 18/19-sesongen men klubben gikk konkurs i desember samme sesong. Den siste hovedtrenerjobben var nettopp i 1. divisjon med Halden-laget Comet hvor laget endte til slutt på en 3. plass men sesongen ble her avblåst før play-in startet som følge av korona.


- Det var jo egentlig en fin sesong det året men så ble det jo stoppa så da kjente jeg at jeg hadde prøvd noen år uten på en måte å lykkes helt. Så jeg kjenner jo på en måte at jeg er veldig revansjesugen på å gi et et nytt forsøk, sier Bjerke om sin nye jobb.


Og med sitt fokus på utvikling av yngre spillere fortsetter klubben i et samme sporet ved å gi unge fremadstormende spillere muligheter til å spille med seniorer på toppnivå, denne gang i toppen av 1. divisjon.


- Ja, absolutt. Grüner har jo funnet seg litt til rette i den rollen også og det er en viktig rolle som vi skal prøve å ivareta. Det er jo selvfølgelig målsettinga å kunne være en klubb som skal fortsette å utvikle spillere og være en arena for unge norske spillere også å ta det steget. Samtidig må vi balansere det litt i forhold til at klubben har ambisjoner den kommende sesongen, forteller Marius Bjerke.

Klubben har foreløpig ikke uttalt enda et mål om de skal gå for å rykke direkte opp til Eliteserien igjen men at de skal være et topplag i 1. divisjon, det er det ingen tvil om.


- Hehe, det får vi nok snakke litt internt om først. Men klubben har i hvert fall ambisjoner om å levere et godt seriespill og være med i toppen og være et topplag. Det er en naturlig målsetning for alle mann alle og så får vi se da når vi kommer så langt Vi må jo klare det først før vi kan snakke mer om det.


- Det er et press du har på deg også, for å kunne levere?


- Ja, det er fint også på en måte. Det er litt av grunnen til at vi valgte hverandre også der hvor Grüner er revansjelysten og jeg ønsker å være med å prestere. Ikke at jeg kjenner så mye på det presset men at man har en ambisjon, sier den nye Grüner-bossen.


I tillegg til at de har fått re-signert Joachim Sommer Nielsen, Tim Robin Johnsgård, Kevin Berg og Karl Olovsson fra forrige sesong, har de også få med seg 30-måls mennene Philip Larsson og Lukas Fransson i tillegg til den habile målvakten Anton Malmborg som har vært fast inventar i HockeyEttan. Det er Bjerke veldig fornøyd med.


- Absolutt og så er jeg veldig spent på vår nye svenske målvakt. Det blir kult å se han når han kommer. Det er tre sterke signeringer det som sender et signal om at man vil være med i toppen, sier han.


Bjerke skal også være med som assistenttrener for U16-landslaget samtidig med rollen som sjef i Grüner.


Foto M. Bjerke i Comet: Sofie Alexandra Kitterød

bottom of page