top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Et uredd norskt lag overrasket USA på tross av 1-4 tap

Amerikanerne var tydelig overrasket over den tøffe motstanden det norske laget ga dem. Storfavorittene til å vinne VM måtte virkelig slite mot et norsk lag som ga USA tung motstand i åpningskampen i VM

For det var absolutt et uredd norsk lag som gikk inn i åpningsmatchen uten noen press for å vinne kampen, storfavorittene fra USA besitter et lag som inneholder noen av verdens beste U20-spillere. Og amerikanerne skulle slite mot det norske laget som holdt godt unna og en virkelig morsom første periode med gode sjanser til begge lag. Men bakerst stod en stødig Markus Stensrud som imponerte stort gjennom kampen og kan lite lastes for de amerikanske målene.

Målet skulle til slutt komme og det var først halvveis ut i kampen ved Jimmy Snuggerud forbi en dekket Stensrud i Norge-målet og det var først da USA fikk litt momentum i kampen. For da rullet det videre på med 2-0 drøye fire minutter senere i powerplay og 3-0 etter 16 minutter av perioden, noe som var med å bidra til å sette matchen litt.

Men det norske laget bet godt fra seg og hadde blant annet et skudd i tverrliggeren i perioden og flere andre gode muligheter uten at de ble omsatt til mål.

Men det norske målet skulle komme og det var av alle ting i undertall når Petter Vesterheim kommer på en kontring og setter pucken sikkert bak den amerikanske keeperen til stor jubel blant den norske fansen. Forøvrig var det stort overtall av norske fans blant de 1377 tilskuerne i Frölundaborg Isstadion som heiet fram det norske laget under kampen. Dermed stod det 1-3 tidlig i den tredje perioden og man øynet kanskje et ørlite håp om å kunne ta igjen.

Men USA lukket den muligheten når de scorer i det samme powerplayet bare 25 sekunder senere til 4-1 og da ble det en tung oppgave for det norske laget å kunne komme tilbake. I den siste perioden kontrollerte USA for det meste inn kampen til en seier uten å imponere noe voldsomt.

På tross av det må det sies at det norske laget til tider rystet USA og storstjernen og førsterundevalget til Philadelphia Flyers, Cutter Gauthier, ble overrasket over den norske motstanden.

- De spilte en god kamp, vi forventet en hard og fysisk kamp fra dem og det var det de gjorde. Det er derfor de er i den turneringen i dag, sier Gauthier til Hockey4You etter kampen.

- Ble du overrasket over den norske motstanden?

- Ja, absolutt. De kom ut hardt som jeg sa, de er et godt lag og derfor de er i denne turneringen. Det var morsomt å spille mot dem, sier han.

Godkjent match

Kaptein Johannes Løkkeberg mener det er en godkjent match fra det norske laget.

- Vi er aldri fornøyd med å tape men jeg synes store deler av matchen er godkjent. Jeg synes vi spiller bra og er ganske tette i egen sone men vi glipper i visse situasjoner som gjør at dem straffer oss. Jeg synes matchen er godkjent men vi er ikke fornøyd nei, sier Løkkeberg etter kampen.

På tross av et overlegent amerikansk lag på papiret spilte Norge til tider svært godt, var uredde i spillet sitt og skapte mange farlige sjanser i kampen. Løkkeberg mener at det norske laget spilte uten respekt for motstanderen.

- Ja, vi vet dem er et bra lag men vi kan ikke gå å være redde. Vi vet jo at vi må gå ut der og ikke ha noen respekt og det synes jeg vi gjorde veldig bra. Vi hadde en kjempegod førsteperiode og så senket vi oss litt i andre men for oss så synes jeg det er en godkjent match.

Norge møter Tsjekkia i morgen kl. 17:00 som tapte 2-6 mot Slovakia tidligere i dag.

Se hele intervjuene med Johannes Løkkeberg, Markus Stensrud og Cutter Gauthier i videoen under: