top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Didrik Nøkleby Svendsen til Vålerenga: - Jeg gleder meg sinnsykt mye

Etter 1,5 sesong i 1. divisjon og Comet har nå den storvokste sarpingen i dag signert en kontrakt for Vålerenga til neste sesong

Foto: H4Y / OCN


I dag ble det klart at 27-åringen gjør comeback i landets øverste liga når han signerte en try-out kontrakt på 2 måneder med Oslo-klubben. Går alt etter planen ligger det en ferdigskrevet 1-års kontrakt på bordet for Svendsen og venter. Sarpingen har tilbragt 1,5 sesong "hjemme" i Østfold og for hockeylaget i nabobyen Halden. Didrik Nøkleby Svendsen har de siste 10 årene hatt 816 minutter i utvisningsboksen på sine 324 kamper i serien og er kjent for sin røffe spillestil. Nå er det Vålerenga som ønsker hans tjenester for neste sesong.

- Det tror jeg kommer til å bli kjempemoro, jeg gleder meg veldig. Det er en stor grunn til at jeg ville spille for Vålerenga og det er fordi alle forventer at de skal spille i toppen hvert år og det vil jeg være med på, sier Svendsen etter at kontrakten er signert.

Etter den første covid-sesongen fikk han ikke forlenget kontrakt med moderklubben Sparta og mange avskrev Svendsen for videre spill i Fjordkraft-ligaen. Etter et kort opphold i Manglerud Star gikk turen til Comet i 1. divisjon hvor klubben kjempet om opprykk forrige sesong uten å lykkes. Svendsen har fått klare krav fra Vålerenga som må oppfylles i try-out perioden og sarpingen er godt i gang og trener for fullt to ganger om dagen for å nå målene.


- Ja, det var nok mange som avskrev meg tenker jeg. Da går det en liten faen i meg og den sommeren her har jeg lagt ned utrolig mye jobb, gått ned masse kilo, hatt fokus på rett ting og det har gitt uttelling. At folk ikke har trua på meg gir meg tenning så jeg gleder meg, sier Svendsen med et smil.


At det er forskjell fra 1. divisjon til Fjordkraft-ligaen er det liten tvil om. Når Anders Myrvold tok kontakt med Svendsen i mai, veide Svendsen 122 kg og han måtte legge seg i hardtrening for å komme seg ned i matchvekt. Siden den gang har sarpingen kvittet seg med 7 kg og skal ytterligere ned på skalaen før han skal tre på seg den kongeblå drakta til høsten.

- Når Myrvold sendte melding så var det bare å ta opp hansken egentlig og gjøre jobben. Da blir jobben gjort fra dag en og det er bare å se rundt seg her, det er Norges fineste hall jeg skal spille i til vinteren og når Myrvold spurte så var det bare å gjøre jobben, jeg angrer ikke et sekund. August kan ikke komme fort nok, forteller Svendsen til Hockey4You.


- Og spillestilen din passer kanskje bra inn i Vålerenga?


- Ja, dem har ikke vært så veldig tunge de siste åra kanskje? Det er det jeg vil bidra med, tyngde, pondus og gjøre Jordal til vårt fort. Det skal gjøre vondt å komme til Jordal Amfi, det er ingen som skal komme hit og tro dem er sjefer, her er det vi som bestemmer. Jeg håper det er noen spillere ute i Fjordkraft-ligaen som skjelver litt nå som jeg er tilbake, jeg gleder meg sinnsykt mye - det blir moro, avslutter sarpingen med et glimt i øyet.


Se hele intervjuet med Didrik Nøkleby Svendsen i videoen under når vi møtte han på Jordal Amfi etter å ha signert kontrakten med Vålerenga


Se også H4Y-portrettet med Didrik Nøkleby Svendsen som forteller litt om karrieren sin når vi møtte han tilbake etter den første covid-sesongen i 2020, da det ble klart at han etter 8 sesonger ikke fortsatte i moderklubben Sparta
Comments


bottom of page