top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Comet vant dramatisk kamp: Nå skal det avgjøres i Leangen Arena på fredag

Det ble dramatikk, temperatur og alt innhold i en sluttspillkamp verdig når Comet vant 3-2 over Nidaros i den fjerde kampen foran 1103 tilskuere i Halden Ishall i kveld

Foto: Sofie Alexandra Kitterød


Comet lå under 1-2 i matcher og måtte vinne for å fortsatt være med å spille om kvalikplass og desperate spillere i grønt spilte fantastisk godt i den første perioden. Det var førsterekka med Anders Poulsen, Herman Kopperud og Arttu Niskakangas som var toneangivende for Comet og førte kampen.


Etter drøye 6 minutter sitter den første pucken i målet signert av Arttu Niskakangas forbi en helt utspilt Nidaros-keeper etter et klassespill i forkant av rekkekameratene Kopperud og Poulsen, 1-0 til Comet.


Underkant av to minutter senere scorer Comet på nytt, denne gang ved Anders Poulsen som først gjenvinner en puck på rødlinja og sender i vei en pasning til Daniel Trnavský som skyter, Poulsen er framme på returen og pirker inn pucken i målet.


Nå er Comet i siget og fortsetter å presse Nidaros utover i perioden. I powerplay får hjemmelaget mulighet til å score på nytt og Arttu Niskakangas lar seg ikke be to ganger og setter sin andre scoring for dagen etter pasninger fra Kopperud og Poulsen, 3-0 til Comet.


Dramaet fortsetter - først er det gruff mellom Håkon Vaglen og Emil Sæteraas ved spilleboksene før Daniel Trnavský setter pucken i målet, trodde han. Så blir han stygt taklet av Jordan George foran målet og blir liggende på isen. Men dommeren hadde da allerede blåst for det første gruffet og målet ble dermed annullert. I tillegg får George liten disiplinærstraff for taklingen på Trnavský og må spille i fem minutter i undertall som praktisk talt var resten av perioden.


Overtallet til Comet endte uten noen store muligheter og skuddene står 15-4 til hjemmelaget som betegner noe av spillet i perioden.


Nidaros slår tilbake

Den andre perioden starter med et pang fra Nidaros i powerplay etter at Herman Kopperud ble utvist på tampen av den første perioden. Markus Persson skyter i fra blå og Dominik Bogdziul styrer pucken forbi Comets Simon Zurawski og 1-3 redusering for trønderne.


Det ble mye Nidaros i denne perioden da de fikk momentum etter scoringen sin. Comet forsvarer seg allikevel godt og på tross av tre overtallsmuligheter til Nidaros så klarer de ikke å omsette sjansene til mål. Men Nidaros vinner skuddene hele 21-7.


Den tredje perioden skal også være bortelaget som har initiativet i kampen der hvor Comet begynner å bli litt redde for å slippe inn mål. Og Nidaros-målet kom men ikke før etter drøye 9 minutter i powerplay av den toneangivende spilleren Markus Persson som egenhendig avgjorde mot Comet i forrige kamp i Leangen Arena. Et litt merkelig mål hvor Persson kommer skrått innpå mål og får lirket pucken inn forbi Simon Zurawski.


Flere mål blir det ikke ikke kampen etter at Nidaros pådrar seg utvisning på tampen av kampen og Comet kontrollerer pucken i powerplay. Det betyr at det blir en femte og avgjørende kamp i Trondheim på fredag kl. 19.00 i Leangen Arena.


Kjempestolt av gutta

- Vi åpnet fantastisk bra med 3-0 i første og gjør det på en veldig bra måte. Likevel som den forrige matchen hjemme så mister vi andre perioden og blir litt omstendelig. Vi spiller ikke den enkle veivinnende hockeyen. Senere får dem litt energi og gjør 3-1, vi gjør noen dårlige powerplay i dag og da får dem 3-2, sier Comet-trener Leif "Leffe" Carlsson og fortsetter:


- Og så er det litt på håret men det her er en ekstra deilig seier når det blir sånn som det her, vi orker å krige til oss den seieren i dag og jeg er kjempestolt over gutta i dag.


Men selv om Comet ledet og var best i de 10 første minuttene så var det Nidaros som hadde det spillemessige overtaket i resten av kampen, sett bort i fra visse perioder med overtall. Carlsson er enig i at man spilte litt med høye skuldre etter at man ledet 3-0 i matchen.


- Ja, det blir det. Man tenker litt for mye og at man er redd for å sende feil pasning, det er det som er forskjellen noen ganger mellom seier og tap og om man går langt i et sluttspill. Jeg synes vi håndterer det enda ut i fra at det ikke fungerer like godt i andre og tredje perioden, men i spillet så synes jeg spillerne tross alt forsøker og det skal dem ha ros for, sier Carlsson.


- Hva tenker du om denne serien så langt?


- Jeg synes det har vært en kanonserie, Fire veldige gode hockeymatcher og det er moro med en femte og avgjørende match. Det er klart for at Nidaros har hjemmebanefordel og de har trykket på seg , vi er litt underdogs siden vi kom inn i sluttspillet med litt dårligere form enn hva dem hadde. Nidaros hadde det beste laget i serien og det er bare å gratulere men jeg synes vi utfordrer dem bra, forteller Comet-treneren.


To-målsscorer Arttu Niskakangas var godt fornøyd med utfallet av kampen og er fokusert på kamp 5 allerede til fredag.


- Ja, det var enten vinn eller forsvinn. Vi snakket før kampen om å bare fortsette med det vi har gjort tidligere der hvor vi har spilt veldig bra og kompakt i tillegg til at vi har gjort lite feil. Vi vet hva vi skal gjøre, bare kjører på og stoler på hverandre.


- Men det er mye dramatikk i kampen og dere melder til hverandre mellom boksene, skikkelig sluttspilsfølelse?


- Ja, det er sånn det skal være. Selvfølgelig blir det sikkert sagt noe stygge greier som ikke hører til ishockeyen men jeg vil ikke snakke så mye om det, sier Niskakangas om en opphetet diskusjon med Dominik Bogdziul under kampen.


Gir bort mål tidlig i kampene

Nidaros-trener Henrik Sahlin forstår lite av det som skjer med laget i de første 10 minuttene av kampen der hvor de ligger under 0-3 og nesten 0-4 der hvor Jordan George får hjerneteppe og liten disiplinærstraff etter en takling på Daniel Trnavský.


- Nei, jeg vet ikke helt. Det har vel vært slik i hver eneste match i serien at vi har gitt bort et eller to mål med en gang. Jeg vet ikke helt hva det går ut på - det er synd for det er det vi taper kampen. Selv om det føles ut som vi tar over utover kampen så er forspranget for stort, sier Henrik Sahlin og fortsetter:


- Comet er bra på å forsvare seg og de spiller tight så vi får ikke så mange målsjanser heller.


- Dere klarer heller ikke å score så mange mål på de sjansene?


- Nei, det er jo litt synd. Vi fikk jo 3-1 tidlig men vi skulle nok hatt et til i den andre perioden for at det skulle bli eller komme veldig nærme. For 3-2 scoringen kom litt sent føltes det ut som for selv om vi hadde mye puck så føltes det som dem hadde kontroll på situasjonen.


Nidaros må leve opp til et favorittstempel siden de ble seriemestre og har et tungt lag på papiret men Sahlin mener det ikke er overraskende at det går til fem kamper mot Comet av den grunn.


- Nei, ser man hva Comet har for et lag på papiret så er jeg ikke overrasket. Dem har jo spillere som har spilt SHL-sluttspill og VM så det jo et bra lag altså. Nå har jo dem hatt en del skader under sesongen som har gjort at dem kanskje ikke har kommet helt opp. Vi forventet at vi måtte slite, det er helt klart. Man håper jo alltid at det skal gå lettere men det er vel slik det skal være, sier Sahlin om Comet-oppgjørene.


Serien avgjøres og avsluttes førskommende mandag der hvor det blir bestemt hvem som skal møte Lørenskog, Grüner og Ringerike i kvalik.


Foto: Sofie Alexandra Kitterød og Ole Christer Nylende

Comments


bottom of page