top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Billettprisene: Comet snur, lytter til supporterne

Oppdatert: 9. aug. 2023

Comet har fått kritikk av sine egne supportere om at billettprisene i treningskampene er for høye etter at de opprinnelig skulle ta seg betalt kr 180,- for voksen, nå snur klubben tvert

Foto: Sofie Alexandra Kitterød


Det var tirsdag ettermiddag at flere Comet-supportere reagerte på billettprisene som hadde kommet fram der hvor haldenserne skulle ta seg kr 180,- for inngang for voksenbillett til de tre treningskampene klubben skal ha hjemme mot Sparta, Skövde og Forshaga i begynnelsen av september. Flere mente at det kanskje var noe vel overkant pris å ta for ikke-tellende kamper.


Styreleder Thorbjørn Danielsen forstår at det kommer kritikk men mener det ligger en forklaring bak tanken med å sette de billettprisene som man har gjort.

- Vi har ikke økt våre billettpriser på tre sesonger og nå har vi blitt et Eliteserie-lag. I tillegg er det 12% moms på billettene i Eliteserien, det er det ikke i 1. divisjon. Vi er en klubb som trenger hver eneste krone som vi kan få inn og er ikke akkurat noen høybudsjettklubb for å si det på den måten, sier Danielsen.


Han mottok flere sms om temaet mens han satt i et møte tirsdag kveld og tok umiddelbart kontakt med resten av styret og de valgte da å snu på hælen ved å senke prisene på nivå med de fleste klubbene i Eliteserien.


- Ja, vi har blitt enige om at vi legger oss på kr 100,- for voksen, kr 75,- for honnør/student og kr 50,- for barn og at vi hører på supporterne når det gjelder treningskampene, sier han.


- Det er jo en lang sesong og det var vel ingen klubber som var i nærheten av de prisene dere opererte med?


- Nei, det har vi sett også og vi har kanskje bomma men det har vi da korrigert nå. Tanken bak er ikke at vi skal sko oss på supporterne men rett og slett prøvde å få drift av en klubb å gå på eliteserienivå.


Han opplyser at Comet-troppen koster klubben 1,5 millioner kroner denne sesongen og understreker at man driver på et lavbudsjett. I tillegg får de fire flere hjemmekamper og budsjetterer også med to sluttspill/kvalik-kamper. Videre håper man på hyggelig tilskuertall når de møter Sparta og Stjernen med til sammen fem oppgjør i Halden Ishall, der de møter Stjernen allerede i andre hjemmekamp hvor det er forventet stor rift om billettene.


- Vi har krav på oss til å levere sportslig samtidig som det skal være rimelig som mulig og det går ikke alltid sammen. Vi har økt sponsorbudsjettet noe men folk må også ha i tankene at vi tapte 8 ukers salgsarbeid i forbindelse med behandlingen av Mangleruds lisens, vi fikk jo ikke solgt noe i den tiden der for sponsorene sa jo at man skulle komme tilbake når man visste hvilken divisjon man skulle spille, sier Danielsen.


Men det som er klart er at billettprisene i seriekampene vil øke for klubbens supportere. For en vanlig seriekamp må en voksen ut med kr 220,- pr. kamp mens honnør/student kr 150,- og barn vil havne på kr 100,-. Til gjengjeld vil sesongkortene koste kr 3000,- som inkluderer alle hjemmekamper og treningskamper, noe som vil utgjøre kr 120,- pr. kamp.


Klubben opplyser også at de som allerede har kjøpt billetter med gammel pris til treningskampene vil bli refundert mellomlegget.


Comet starter oppkjøringen med tre treningskamper borte mot Forshaga 18. august, Skövde 25. august og Lørenskog 31. august. Deretter tre strake treningskamper på hjemmebane mot Sparta 2. september, Skövde 8. september og Forshaga 12. september.Alle foto: Sofie Alexandra Kitterød

Comments


bottom of page