top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Bekreftet: Håkon Vaglen til Narvik - skal gi alt for klubben

Omsider ble haldenseren Håkon Vaglen bekreftet til Narvik i dag, etter en tids spekulasjoner etter at han avsluttet kontrakten hos moderklubben Comet. Nå starter et nytt kapittel for 25-åringen under sin gamle sjef Fredrik Glader

Foto: Sofie Alexandra Kitterød


For den unge haldenseren brøt langtidskontrakten sin i Halden forrige uke og stod fritt fra moderklubben til å velge å gå til hvem klubb han ville og valget falt på rivalen Narvik.


- Klubben har vært fantastiske i hele prosessen og det er jeg fantastisk takknemlig for at det ikke vært noe hindringer rundt det. Det er kanskje litt breialt å si det men det føler jeg at jeg fortjener også etter de åra her. Jeg har satt klubben foran meg selv ved mange anledninger, sa han i et emosjonelt intervju med Hockey4You etter at nyheten var et faktum forrige helg.


"Har hørt bare gode saker om han og han setter alltid laget først"

At Vaglen engasjerer er det ingen tvil om, saken til Hockey4You brøt alle leserrekorder for nettstedet bare etter et par dager med femdobling av normalen og opplevde i tillegg over 150 % økning av lesere fra Bodø og Narvik etter at man erfarte at Narvik kunne være neste destinasjon. Nå er overgangen et faktum og sportssjef Martin Persson smiler fra øre til øre etter at de sikret seg tungvekter-overgangen med Håkon Vaglen.


- Ja, vi var kjapt ute når vi hørte at han ville gjøre noe annet. Jeg har sett han i alle år og vet hva han går for og har alltid synes han har spilt på et oppfordrende sett. Coach Glader gikk også god for dette så det var ingenting å lure på at vi ville ha han hit, sier Persson.


Det er ingen tvil om at dette kan betraktes som en av de største overgangene mellom to klubber i 1. divisjon denne sesongen. Vaglen som en av de virkelig store profilene i topplaget Comet ved siden av Herman Kopperud, går til rivalen Narvik under litt spesielle omstendigheter. Persson mener at Håkon Vaglen kommer til å bli en stor publikumsfavoritt i Nordkraft Arena til høsten.- Han er en fantastisk person, har hørt bare gode saker om han og han setter alltid laget først. Det kommer til å speile det vi skal stå for på en bra måte. Jeg tror han kommer til å bli en publikumsfavoritt i måten han spiller på. Folk her oppe liker sånne oppofrende spillere, sier Narviks sportssjef.


- Og det er en veldig god norsk spiller for dere?


- Absolutt, han kan jo spille alt ting. Alt fra 4. rekke til powerplay til 1. rekke, han er jo ekstremt anvendbar. Han er en av få jeg virkelig hadde ønsket meg fra tidligere Comet-lag sammen med Kopperud så klart som også er en dyktig spiller hvor han tilhører en av de beste allround spillerne i serien, sier Persson.


En spennende tid i Narvik

Hovedpersonen selv gleder seg stort til å prøve noe nytt og langt hjemmefra, denne gang i Nord-Norge. Han innrømmer at det å spille under Fredrik Glader også tiltrakk han nordover.


- Først og fremst fordi jeg synes dem har en spennende tid foran seg med litt sånn nytenking og bygge litt på en annen måte der oppe enn det dem har gjort før. Så er det ikke noen hemmelighet at jeg trives godt med Fredrik (Glader) og vet at han kan få det beste ut av meg på isen så det så jeg som en god match. I tillegg til at det er noe helt annet enn det jeg har gjort før og det å komme seg ut av komfortsonen - jeg må si at jeg gleder meg, sier Vaglen etter at nyheten ble klart.


Og det blir også et bytte av draktnummer i Narvik ettersom Samuel Åström allerede har draktnummer 40 i nord.


- Ja, det er helt i orden det. Så det blir nr. 19 som var et nummer jeg hadde i ungdomstida, forteller Vaglen.


- Hva vil du si til fansen i Narvik?


- Jeg kommer akkurat til å være den samme som jeg var i Comet og gi alt jeg kan for klubben. Samtidig håper jeg at det kommer noen scoringer i løpet av sesongen også. Jeg gleder meg virkelig til å komme til Narvik og spille for dem, avslutter Vaglen.


Alle bilder: Sofie Alexandra KitterødStatistikk Håkon Vaglen:


Comments


bottom of page