top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Zetterberg-hattrick sørget for Kongsvinger-seier i hockeyfesten på hjemmebane

Det var spennende helt til den siste perioden hvor banens beste Victor Zetterberg avgjorde kampen for hjemmelaget foran 1625 tilskuere i Kongshallen


Foto: H4Y


For publikum fikk absolutt valuta for oppmøte, hele 1625 tilskuere hadde benket seg for å se det herlige 2. divisjons-oppgjøret mellom to gode lag som kjemper for den siste kvalikplassen. For det var mye som stod på spill i dette oppgjøret, nemlig retten til å være med å spille om opprykk til 1. divisjon i Ski Ishall 8-10. mars.


Og det var Tromsø som åpnet målkontoen i kampen etter en litt nervøs og avventende innledning av matchen. Og det var nysigneringen Jesper Schiöler som skulle få æren av å sette det første målet i hockeyfesten i Kongshallen midtveis av 1. periode, noe som også stod seg perioden ut.


Den svenske 26-åringen skulle sette et støkk i hjemmepublikummet når han la på til 0-2 for nordlendingene i starten av den andre perioden og det så lovende ut for det unge Tromsø-laget. Og perioden skulle fortsette å bli av det morsomme slaget for hjemmepublikummet hvor dagens beste spiller Victor Zetterberg reduserer til 1-2 mens Sean-Michel Sundqvist setter inn to flotte scoringer fra blå. I mellomtiden har også Tromsø fått sin scoring i powerplay av Bergen-utlånte Emil Hjertberg, 3-3 og dødt løp foran den siste perioden.I den siste perioden startet et straffeslag til hjemmelaget som nevnte Zetterberg satte sikkert bak Adam Ševčík i Tromsø-målet og samme mann fulgte opp med en ny scoring kun 8 sekunder senere, rett fra dropp og hattrick på Kongsvinger-helten.Edvard Karlsen runder av kvelden med sin 8. scoring for sesongen og fastsetter sluttresultatet til 6-3 i det som utvilsomt var en morsom kamp for de oppmøtte. Og ikke minst imponerende at Storhamar-supportere som hadde busset fra Hamar for å heie fram sine tidligere Storhamar-helter på Kongsvinger.


Zetterberg i storform

Og dagens bestemann Victor Zetterberg var fornøyd med egen innsats og er i storform for Kongsvinger om dagen.


- Det var vel kanskje litt nerver i starten men så løsnet det ganske bra. Vi spilte vårt spill i 60 minutter og da ble det som det ble. Jeg hadde en bra match i dag men de andre jeg spiller med gjør det enkelt for meg også. Jeg får bra muligheter og da må jeg nesten gjøre noe tilbake også, sier Zetterberg etter den viktige seieren over Tromsø.Selv om det har kommet inn nye og erfarne karer i laget så spiller ikke det så mye rolle for Zetterberg i forhold til den konkurransen på laget. Han mener at man må levere på isen uansett.


- Ja, det er det alltid. Det spiller ikke noe rolle om de Storhamar-gutta ikke hadde kommet, sånn er det i et lag for det er ikke noe kjære mor. Du må prestere hver dag for at du skal få vøre med å spille, sier han.


- Deilig at det er mye folk på tribuna også?


- Ja, det er sånne matcher her det er gøy å spille. Mye folk, bra motstand, toppmatch og så spiller vi om den siste kvalikplassen så det kunne ikke vært noe bedre.Og Zetterberg sender all cred videre til Tromsø for en bra match og at de har tatt store steg.


- Vi har jo sett på de hele sesongen at de har tatt store steg fremover. Vi har hatt litt lite folk men begynner å komme oss fremover nå men Tromsø er et bra lag og det er en ny match i morra så får vi se hva som skjer, sier han om den litt overraskende motstanden.


Manglende rutine å spille med ledelse

Emil Hjertberg kom fra Bergen nå nylig for å forsterke Tromsø på tampen av sesongen og har ikke spilt for så mange folk så langt denne sesongen.


- Det var veldig kjekt. Og hele arrangementet rundt var også veldig bra så dem har gjort det bra Kongsvinger, det skal dem ha cred for, sier Hjertberg.Og laget hadde selvfølgelig en god følelse når man ledet kampen 2-0 tidlig i den andre perioden men med et ungt lag mot erfarne menn med tålmodighet klarte Kongsvinger å snu kampen til sin fordel.


- Kongsvinger kommer sterkt ut i de første fem til ti minuttene i første periode men så arbeider vi oss inn i kampen. Men så begynner vi å ta litt dumme utvisninger og da sliter vi. Og så har de jo selvfølgelig rutinen, noe som vi ikke har så mye rutine med å spille med ledelse som er vanskelig mot de gutta her, sier Hjertberg.


Det spennende returoppgjøret er allerede i morgen i samme ishall klokken 13.00.

I det andre oppgjøret i 2. divisjon vant Manglerud Star 14-2 over Kristiansand.Comentários


bottom of page