top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Wing klar for final 4 etter å ha slått ut Vålerenga på Jordal

Etter 6-1 over 4-3 over Vålerenga kunne trønderne reise hjem med final 4-billetter i lomma neste helg i Grünerhallen

Foto: H4Y / OCN


Søndag ble det klart at det er Wing som skal møte Stavanger i semifinalen på final 4 i Grünerhallen etter å ha slått Vålerenga på Jordal over to kvartfinalekamper.


Kampen på søndag skulle bli langt jevnere enn lørdagens kamp der hvor Wing stakk av med en 6-1 seier. Allikevel kunne man sitte igjen med følelsen at Wing hadde kontroll i kampen på søndag på tross av å vinne bare med et mål. Wing Hockey ledet kampen med 4-1 når det var 10 minutter igjen å spille og slapp seg litt ned etter dette. Vålerenga utnyttet situasjonen og kom tilbake med to scoringer etter blant annet et flott skudd fra Tiril Arntzen. Selv om Vålerenga presset på så kom reduseringene for seint for Vålerenga og de klarte ikke å hente opp Wings ledelse og røk dermed ut av sluttspillet.


- Etter kampen på lørdag så trodde vi at vi skulle ta dem lett på søndag, så kom dem hardere ut enn forventet, sier Emma Solvang på spørsmål om at seieren satt litt langt inne på søndag.

Vålerenga var litt mer desperate enn på lørdag men Solvang forklarer at Wing skjerpet seg i tredje periode og holdt nullen slik at de kunne sikre seieren.

Nå venter Stavanger i semifinalen hvor Wing har tapt 6 av 6 oppgjør med målforskjellen 3-36.


På den andre siden av spillerboksen stod avtroppende trener Mads Eldholm-Prestø og kunne konstatere at sesongen var over for Vålerenga denne sesongen.


- Det er utrolig bittert, det er det . Å ryke ut i en kvartfinale når man endelig kan spille sluttspill det...er litt tom for ord. Vi kommer bakpå i første, jobber oss tilbake men det er det lille med å finstille siktet som mangler der dessverre, da ryker man, forteller en skuffet Eldholm-Prestø etter matchen.


Vålerenga har liten stall og må stole på sine J16-spillere for å fylle opp laget. Men på lørdag spilte J16-laget kamp rett før kvartfinalen og Eldholm-Prestø hadde gjerne sett at J16-kampen hadde blitt utsatt til fordel for kvartfinalen til A-laget.

- Jo, helt klart. Der er det en kamp til J16 som ikke blir flyttet og vi ender opp med å ha fem spillere som spiller to kamper etter hverandre, stort sett to hele kamper og der så klart ikke ideelt. På en side så er det det laget vi har, over halvparten av laget tilhører J16 og det sier mye om bredden i laget og så er det slik at J16-laget uten disse spillerne blir for få og det var en avveining vi gjorde, sier Vålerenga-treneren til Hockey4You.


Final 4 i Grünerhallen vil foregå til helgen 26. og 27. mars med lagene Grüner, Stavanger, Hasle-Løren og Wing.


Se mål fra kvartfinalen og hele intervjuene med Emma Solvang og Mads Eldholm-Prestø i videoen under:


Comments


bottom of page