top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Wågsæther blir første bergenser i Hasle-Løren: - Skal bidra til en garderobekultur

Enda en tidligere Haugesund-spiller har funnet seg en ny klubb og denne gang er det Didrik Wågsæther som har signert for Oslo-klubben Hasle-Løren

Foto: Dan Kenneth Reinli


I dag har Hasle-Løren signert bergenseren og backen Didrik Wågsæther på en 1-års kontrakt og blir med det en av de mest erfarne spillerne i laget. Wågsæther har de siste 5 sesongene vært i Haugesund og stod uten klubb etter at klubben gikk konkurs i mars og velger å flytte til Oslo for å spille for Hasle-Løren neste sesong.


- Ja, det var ikke noe kjekt det når man tenker på måten det skjedde på. Jeg ble overrasket over konkursen og trodde det ikke var så galt. Man ble jo litt paff og lei seg med tanke bakgrunnen i klubben og at jeg følte de hadde blitt mer og mer en eliteklubb. Jeg har jo følelser for klubben så det var litt vondt, sier Wågsæther.


- Hvorfor valgte du Hasle-Løren?


- Jeg og (André) Sørvik (trener red. anm.) har jo vært "fiender" når vi spilte i yngre alder, vi er like gamle så vi spilte mot hverandre i hele ungdomstiden og har aldri likt hverandre. Etter at man ble litt eldre så har vi pratet sammen, blitt mer kompiser og hatt en god tone. Etter at Haugesund gikk konkurs så hadde jeg lyst til å flytte til Oslo, siden jeg har en del kompiser der og da snakket jeg med Hasle-Løren og Sørvik, sier 28-åringen.

- Men hvordan blir det at Sørvik blir treneren din?


- Det blir nok veldig bra, jeg er såpass gammel at jeg kan se forskjell på kompisforhold og det å være på isen så jeg har ordentlig respekt uansett hvem som er coachen min. Det tror jeg bare går fint og ekstra kult at vi er på jevn alder, i tillegg kan jeg bidra med rutine og garderobekultur i klubben, forteller bergenseren.


André Sørvik kom inn som trener på slutten av forrige sesong og gleder seg over signeringen fra Bergen.


- Vi har valgt å gå for han fordi jeg vet at han er en bra fyr å ha i gruppa og tillegg er han en eldre kar og er rutinert. Man trenger litt blanding av voksne og yngre og at de eldre tar seg av de yngre, sier trener Sørvik til Hockey4You.


- Og den første bergenseren i Hasle-Løren?


- Ja, jeg kan ikke huske å ha spilt med noen bergenseren i hvert fall. Det er sånn man husker for dem prater ganske mye, humrer Sørvik og fortsetter:


- Han kommer til å bli en veldig viktig brikke i garderoben også med å holde humøret oppe.


I tillegg til Wågsæther har også Hasle-Løren fått tilbake Rolf Thomas Aastad som spilte i klubben på høsten forrige sesong før han dro videre til Fjordkraft-ligaen etter jul. Nå er planen at Aastad skal være i klubben hele sesongen og Sørvik mener at han skal være klubbens stjernespiller neste sesong.

- Ja, det er det jeg håper på i allefall, at han skal produsere som han gjorde før han dro i fjor. Han har jo alltid vært barnestjerne han, var ekstremt viktig både på og utenfor isen for oss i fjor. En kjempekar og alltid noen morsomme kommentarer på lur, forteller Sørvik.


- Blir han i Hasle-Løren hele sesongen denne gangen?


- Han skal spille for oss hele sesongen men hvis noen ønsker å spille i Fjordkraft-ligaen uansett hvem det er så er vi behjelpelig og slipper dem med glede. Det er fritt til å gå men det er ikke så mange som har lyst til å gå fordi man trives i Hasle, men selvfølgelig har man lyst til å spille i en bedre liga så forstår vi det og vi skal ikke sette noen stopper for det vi, sier Sørvik.


I tillegg har man signert svenske Pelle Lidström som kommer fra Nacka i divisjon 2 i Sverige. Sørvik innrømmer at han ikke har like god koll på den divisjonen men håper at Lidström kan tilføre Hasle-Løren offensive kvaliteter.


- Det er veldig spennende, vi har ikke sett han spille noe særlig bortsett fra noen videoer. Men håper at han kan være med å bidra litt offensivt da, det er det vi har sett for oss at han bidra litt i powerplay og være litt "superstar" bak der.


- Hva kan du si om nivået han kom fra kontra norsk 1. divisjon?


- Vi håper at det kan være bra nok. I følge agenter så skal det være bra nok, vi vet vel ikke helt hva vi har signert så vi håper at det er bra.

Sørvik har fått med seg at de andre klubbene signerer spillere i høyt tempo mens de selv har flere følere ute og håper å presentere spillere ganske raskt.


- Det er et tøft marked, vi er i kontakt med flere så får vi bare håpe at vi får noen navn på papiret snart. Vi har ikke så veldig mye å tilby økonomisk som de andre klubbene rundt i Oslo har så det sitter litt hardt i for noen, sier treneren.


Matchene mot Gjøvik og Nidaros avgjorde

Forrige sesong endte med et bikkjeslagsmål mot Furuset for å unngå å komme til kvalik, Hasle-Løren hadde høyere ambisjoner enn det og Sørvik mener at kampene mot Gjøvik og Nidaros var avgjørende for at de datt av racet om 4. plassen. Han er enig i at gapet er stort opp til de lagene nå men mener bestemt på at de skal komme med noen gode signeringer utover slik at de kan utfordre 4. plassen.

- Pr. dags dato så er det et gap, men vi håper jo å få inn noen bedre signeringer før vi går på is i august. Jeg synes vi var der i fjor men det var de matchene mot Gjøvik og Nidaros som gjorde at vi mistet taket på 4. plassen der, det var litt synd. Etter at Rolf Thomas Aastad dro så sleit vi med å sanke litt poeng og vinne matcher, særlig de tette matchene.


- Men du klarer ikke overtale broren din da (Daniel Sørvik) til å spille i Hasle?


- Haha, nei det tror jeg ikke blir lett. Jeg tror ikke jeg ser for meg han nede i 1. divisjon nei, det tror jeg ikke skjer men vi hadde trengt en sånn back, det hadde ikke gjort noe det, avslutter trener André Sørvik.


Alle foto Didrik Wågsæther: Dan Kenneth Reinli

Comments


bottom of page