top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

- Vi er på et sted hvor vi aldri har vært før

Det ble en helsvart kveld for Hasle-Løren som tapte hele 7-2 for Furuset i bunnoppgjøret i 1. divisjon på mandag og med det gikk på sitt 13. strake tap i serien

Foto: H4Y / OCN


Det var mandag kveld klart for bunnoppgjøret mellom Furuset og Hasle-Løren i Furuset Forum der hvor bortelaget fortsatt stod uten en seier før dette oppgjøret. Ser man tilbake på fjorårssesongen vant Hasle-Løren 4 av de 5 kampene som ble spilt mot rivalen og det var knyttet spenning til om de skulle klare å ta sin første seier for sesongen i nettopp denne kampen.

Men det startet på verst tenkelig vis for gjestene da Lukas Rukan kunne sette det første målet for Furuset etter allerede 2.58 av kampen. Svakt forsvarsspill og keeperspill gjorde at Fabian Zuccarello kun øke ledelsen ytterligere etter drøyt 11 minutters spill og da hadde Hasle-Løren-trener André Sørvik fått nok og tok en timeout. Sørvik var rasende i boksen og prøvde å vekke laget. Men det var Furuset som skulle fortsette der de begynte og Tobias Uggerud scorer et nydelig mål på backhand i powerplay etter 16 minutter. Philip Larsson reduserer med et kjempeskudd like etterpå men Hasle-Løren kommer aldri nærmere sin nærmeste konkurrent på tabellen. I stedet er det Furuset som scorer ytterligere fire mål i de to neste periodene før Tim Mørk setter Hasles andre scoring til 7-2, noe som blir sluttresultatet i kampen. Det var en alvorstynget Magnus Færøy som møtte Hockey4You etter kampen.


- Det er helt horribelt at vi ikke klarer å komme oss ut av den her sumpa som vi står i. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, forteller Færøy etter å ha sett laget tape for 13. gang på rad denne sesongen.


Det var på mange måter en "må-vinne kamp" for laget og Færøy snakker videre om at trenerteamet ikke trengte å snakke etter kampen men at gutta på laget selv tok initiativ til å prøve å finne ut hva som var galt.


- Det starter lissom med innsatsen som ligger i bånn, det er typisk for det laget som har null selvtillit at man ikke veit helt hvor man skal begynne hen. Det er den største jobben som vi har, sier han videre.


- En frisk timeout etter 0-2 der, hva blir sagt?


- Det er å prøve å riste laget ut av denne der trakta som vi kommer inn i der hvor alle gjør det stikk motsatte av det vi har blitt enige om, så det er rett og slett bare det. Prøve å riste litt liv i gutta slik at dem skjønner at det går ikke av seg sjøl men at man må jobbe seg ut av det.


Den assisterende treneren påpeker også at i motgang så scorer man heller ikke på sjanser man vanligvis hadde scoret på, at de kommer alene med keeper uten uttelling men til gjengjeld at motstanderen trenger få muligheter til å kunne sette pucken i mål.


- Det er kanskje det verste er når du føler at du begynner å komme inn i det så får man et slag i trynet med en gang. Nei, jeg synes synd på gutta, det er masse talent der inne som ikke klarer å bli forløst så det er egentlig det vi må jobbe oss gjennom, sier han.


Nådd et bunnivå for klubben

I kveld møtes lagene til dyst på nytt i Løren Ishall og laget føler nok på mange måter et større press for hver kamp som går uten en seier. Tidligere har Hockey4You beskrevet at de har hatt den verste seriestarten på 30 år men når nærmer det seg den verste seriestarten i klubbens historie. Færøy er enig i at man har nådd et bunnivå som man ikke har sett på veldig lenge.


- Ja, det gjør vel egentlig det. Nå begynner vi å komme der hvor at vi taper ikke matchen på grunn av ferdigheter men vi taper på grunn av at vi er på et sted hvor vi aldri har vært før. Klart når man har den tapsrekka man har nå så selvfølgelig går det utover selvtilliten til spillerne og det er det som må snu. Da må du jobbe dobbelt så hardt for de måla som andre lag som er i dytten må gjøre da.


- Hvilke grep kan dere gjøre? Det er jo ikke bare til å hente spillere heller.


- Nei, det er det absolutt ikke. Vi har trua på den spillergruppa som er der, det er ikke det som er problemet. Det går på det mentale som gruppe når det går dårlig, det har ikke noe med ishockey å gjøre. Jeg tror mange av gutta som kanskje ikke har kjent på den følelsen som man sitter på de siste ukene og som dem sjøl også må finne ut av, vi som gruppe må finne ut av og vi som coacher må prøve å hjelpe spillerne.


- Vil du si at dette er en av de tyngste dagene dine i Hasle-Løren?


- Ja, altså det er ikke noe som er verre enn å tape for Furuset. Det eneste positive er at det bare er to dager til neste match (i dag red. anm.) og kanskje det er bra at vi kommer så tett på nå så gutta sitter med den følelsen dem har nå til onsdagen sånn at dem skjønner hva som må til for å begynne å vinne hockeymatcher.

- Jeg håper ikke dem glemmer den følelsen de sitter med nå, jeg tror alle de gutta som har vært med i Hasle-Løren noen år nå veit at mot Furuset så kan man glemme tabeller og alt som er, det er de matchene der man skal vinne. Samma om vi rykker ned bare vi har slått Furuset så i hvert fall en ting man har gjort riktig, avslutter assisterende trener Magnus Færøy.


Hasle-Løren møter Furuset på nytt i kveld hjemme i Løren Ishall klokken 19.00 og ligger nå 13 poeng bak dem på tabellen.

Comments


bottom of page